Gogoşi cu gem şi ciocolată

Da, recunosc, sunt o mancacioasa si da, mai recunosc ca am murit de pofta de gogosi. Dar, cum in “Gogoasa infuriata” nu am incredere (nu se lucreaza cu manusi, se fierb enspe mii de gogosi in acelasi ulei etc) am zis ca imi fac singura gogosi.

Pentru a nu muri de pofta, uitandu-va la pozele mele, va trebuie:
– 500 g faina
– 100 ml lapte caldut (NU FIERBINTE)
– 3/4 pachetel de drojdie proaspata
– 2 linguri bune de zahar
– 2 oua
– o lingura mare de coaja de vanilie
– cca 1 L de ulei

In mijlocul fanii facem o gropita, in care punem drojdia inmuiata cu 2-3 lingurite de lapte caldut si lasam sa dospeasca. Cand cresc frumusel (in vreo 15 min, punem restul de lapte si celelalte ingrediente. Framantam cu toata forta un aluat energic, pana cand se desprinde de pe vas (daca se incapataneaza, putem pune putin ulei). Cand se desprinde de pe vas, se lasa la dospit cca 45 de min, la loc caldut (eu il pun de obicei langa aragazul, cu 2 ochiuri aprinse).

Cand e gata crescut, facem bilutele de aluat si le prajim in baie de ulei. Se scot la scurs pe hartie si se decoreaza dupa bunul plac 😀

In poza 1 cu sirop de ciocolata si fulgi de migdale, in poza 2 cu smantana si gem de coacaze. Mi-e rusine sa zic cate am mancat, asa ca sa trecem peste capitoul asta 😀

POFTA BUNA !!

44 Comments

  1. Ginette

    Excelent, eu as manca mai multe decat tine !!!!

  2. Ginette, am preagatita si pt tine o gogoasa, vii? ;;)

  3. teo, nu stiu ce-am patit ?!..dar subit mi s-a facut pofta de gogosi…numai tu esti de vina cu pozele tale !!.. cine te-a pus sa le mai pui si ciocolata, nu era suficient sa le vad simple, acum le visez si glazurate cu cioco…vreeeeau si eu !!!!!!..super ti-au iesit, felicitari…pup

  4. Ce fainee.. Imi place muuuult farfuria!! 🙂

  5. Anonymous

    eu zic s-o pedepsim pe teo pt pozele si comentariile astea delicioase! si ce pedeapsa mai buna decat s-o “obligam” sa ne dea si noua, celor care citim, cate o mostra cat de mica din tot ceea ce face! HA-HA-HA !!! ce ziceti? cine-i de-acord cu mine?

  6. Draga Mona, stii tu cum e cu poftele, vin mancand sau…uitandu-te la poze pe tot felul de bloguri obscure =))

    hai ca nu e mare lucru, ca se fac usor, una doua bagi vreo 3 de astea cu glazura de cioco 😀 sa nu mia vbim de alea cu gem 😀

  7. Ei, ei, ANONIMO, cum nu te-ai semnat tu sa stiu si eu cu cine ma joc “obligatea” pe mancare =))

    SIncer vbind, da cat imi place sa gatesc, nu ar fi nici un chin sa fac pt toata lumea cate ceva dulce 😀

  8. Amalia

    Teo ce bine arata gogosile tale, mi-ai facut o poftaaaa…

  9. Ama, tu esti tot timpul bine-venita la o gogoasa, o maslina, o atentie 😀

  10. Piperlina

    Bune bune..gogosile!!!am aplicat reteta….si au iesit super…numai bine va doresc…

  11. Piperlina

    Buna Teo,
    Uite ca ti-am lasat msg fara niste mentiuni..:P:….Acum sunt piperlina…Pana acum treceam Diana,Iasi..pana ce m-am prins care e treaba cu blog-ul…am incercat mai multe din retetele tale….chiar de mai multe ori…imi ies foarte bine!! Ce bine ca ai acest blog….sa ne mai luminezi cu cate o reteta..cu cate o idee…Va doresc numai bine..tie si familiei tale!!..puuppp

  12. Alexandra Grigore

    Buna ziua! e pentru prima data cand vizitez blogul acesta si mi-a placut tare mult. Sunt o gospodina incepatoare si am incercat sa fac gogosile tale, dar nu prea au iesit gogosi… adica au fost un pic cam tari (nu pufoase cum sunt de obicei gogosile) si nu aveau gustul specific, ci mai degraba de paine.
    Asa ca vroiam sa te intreb, ai idee de ce?
    Am urmat reteta intocmai cu exceptia faptului ca am folosit esenta de vanilie pt ca nu am gasit baton.
    Cat timp trebuie framantat aluatul?
    Trebuie prajite la foc mic, sau iute?
    Multumesc si astept un sfat,
    Alexandra

  13. Alexanra, se poate sa fi pus prea multa faina sau sa nu fi framantat destul..se framanta 30 de minute, cam asa. Dar eu totusi cred ca e de la faina.

  14. ce bine arata ca nu pot sa ma abtin sa nu fac si eu .felicitari

  15. Alinuta

    Am facut si eu pt prima data in viata mea gogosi. partea buna e ca le-am facut dupa reteta ta si mi-au iesit suuuuuuuuuper. numai ca ce nu am inteles e cum de tie ti-au iesit asa mari… ce le-ai facut?cum? eu cred ca am gresit cand,dupa ce am vazut ca aproape imi iese aluatu din castron, l-am remodelat la o dimentiune mai mica.hmmmmm sigur acolo am gresit… asta e…tura viitoare o sa ma invat minte. felicitari pt blog si pt minunatele retete atat de explicite, in special pt mine, o incepatoare in ale bucatariei. poop… sanatate, fericire si noroc tie si familiei

  16. Azi, venind dinspre servici, aveam numai gogosi in minte. Ajunsa acasa, fuga pe blogul lui Teo, sa vad ce-mi trebuie.
    Am salivat si mai tare vazand pozele… 😛
    Din pacate, raman gogosile pe weekend cred, ca nu am tot ce trebuie.
    Oricum, felicitari pentru indemanare!

  17. Buna Teo, sunt Diana
    Am si eu o intrebare se pot umple gogosile? si cam cate gogosi ti-au iesit?
    mersi

  18. Anonymous

    doamne eu sunt la dieta drastik de 4 zile si am ajuns din greseala aici dar din curiozitate m-am uitat la cateva retete (de dulciuri normal cum alea imi sunt interzise )numai imaginandu-mi imi lasa gura apa knd am mai vazut si poze …… doamne ce bine arata gogosile :((:(( sunt moartea mea:((:(( teo pana la urma dal naibi de regim ma duc sa imi fac gogosi ..la ora 00:20 :)):)) sincer esti supar puuup

  19. Dienutza

    Buna Teo…am vreo 5 luni de zile de cand iti urmaresc blog'ul..sunt mai timida asa si nu am indraznit pana acum sa iti scriu,dar esti minunata si ne ajuti foarte mult pe noi,incepatoarele pt acest lucru tzin sa itzi multzumesc..am un copil si pot spune ca e absolut incantat de tot "bunul " ce le fac dupa retzetele tale..Aaaaaaaa..Imi cer scuze,am uitat sa ma prezint,sunt Diana am fost plecata ani intregi in spania si chiar nu avea idei intr'o zi ce sa gatesc si am cautat pe net o retzeta de lasagna si am gasit blog'ul tau…De atunci,nu cred ca trece vreo zi fara sa ma inspir din blog'ul tau..
    Sincerele mele felicitari!!!!
    Sa iti traiasca puiul si sa te bucuri de el impreuna cu sotzul tau..
    O sincera admiratoare,Dienutza

  20. suteu anamaria

    mi-e pofta de gogosi bune, da bune…si cum mama nu raspunde la tel sa intreb reteta ei, am intrat pe blog fiind convinsa ca ai o reteta speciala.si am gasit…acum o si aplic,sper sa iasa la fel de misto ca ale tale.ieri, am facut salam de biscuiti,cica pt ala mic al meu(dar cred ca mai mult pt surioara lui din burtica)si cred ca si gogosile vor fi mai mult pt mine si ea..:)
    hai ca fug in bucatarie sa vad de aluat si promit ca revin sa spun daca mi-au iesit sau nu.
    sarut-mana pt reteta si duminica frumoasa !

  21. anamaria suteu

    am revenit, gogosile au iesit perfect,le-am mancat asa calde (o parte din ele) de mi-am fript limbuta dar a meritat.mi-am facut pofta de gogosi, acum sa vad maine ce imi vine sa mai gatesc.
    imi pare rau ca nu ti-am scris cate un comentariu la fiecare reteta pe care am incercat-o,dar nu am obiectii la niciuna.
    apropo, anul asta, desi am dupa mine o burtica de 6 luni, am pus pt prima data zacusca, buna reteta,am si mancat deja 2 borcane.
    inca o data,duminica placuta si la retete cat mai delicioase!!

  22. hey anamaria! ma bucur ca ti-au iesit/placut gogosile si ma bucur ca ai avut curajul sa te incumeti la o asa aventura culinara (mai ales ca esti gravidutza) si sa faci zacusca. bravo tie!

    o nastere usoara iti doresc, inca de pe acum si un bebe sanatos si frumos 😀

  23. Anonymous

    teo ai idee cum se fac gogosile cu lingura? am ceva zile de cand ma gandesc numai la asta…poate reusesti sa postezi intr'o zi reteta 🙂

  24. buna Teo,imi plac la nebunie retetele tale ,ieri am facut ciorba de pui a la grec vreau sa-ti spun ca toti din famiele au lins farfuriile si nu sunt chiar ciorbari a iesit minunat.Dar acum ce vroiam sa te intreb la gogosile astea cata drojdie se epune mai exact?
    am citit3/4 pachetel si mai bagat in ceata e vb de un pachetel dala mic
    sau dintr-un pachet mare
    ca ma gandesc ca daca e vb de unul mic nu il pot pune pe tot?astept un raspuns de la tine si multa sanatate. pupici

  25. Anonymous

    cam cate gogosi ies? eu stau singura sunt plecata la facultate si ma gandesc daca nu or sa fie prea multe gogosi pt mine ;))
    Andreea-Oradea

  26. Anonymous

    Buna Teo. Sunt Hermina si cam de 1 an fac mancarurile si prajiturile tale.Am inceput cu aripioare picante si prajitura delicioasa amandina( care a devenit favorita mea – am transformat-o in tort si anul acesta am dat lovitura de ziua mea.Toti mi-au cerut si a 2-a portie).
    Acum am la dospit aluatul pt gogosi.Si pt ca mai am 3 sapt pana nasc am poftit asa de tare incat am facut 3 gogosi din aluat nedospit si au iesit super moi si bune. Mai am 15 min de asteptat si ma infrupt din gogosile delicioase. Felicitari !Esti o gospodina desavarsita.

  27. Anonymous

    da e o reteta super miau iesit grozave ms mult Teo te pricepi sa gatesti

  28. Anonymous

    SUUUUUUUUUUUUUUPER

    Thanks Uploader !

  29. Carmen

    Buna Teo, ma numesc Carmen si sunt din Radauti. Iti urmaresc cu interes blogul si retetele tale sunt super. Azi am pus la dospit aluatul pt gogosi. Sper sa-mi iasa bune si sa arate la fel ca ale tale. O sa revin cu un alt comentariu dupa ce o sa le mancam. Pupici

  30. Buna, Carmen! Cum au iesit gogosile?

  31. Anonymous

    am facut gogosi dupa reteta asta si nu mi-au iesit pufoase deloc. bune la gust, dar tari rau…

  32. Sean Paul

    Sunt baiat si akm fac si eu gogosi :))

  33. buna, vreau sa fac gogosi weekend`ul asta si nu stiu aproximativ cam cate ies ca trebuie sa fac pentru vreo 10 persoane si daca poti sa imi spui la fel cate ies la doughnuts si pina colada… multumesc mult , am mai incercat si alte retete si sunt minunate !!! multumesc 🙂

    • la pina colada scrie la ingrediente cate ies…de asta scriu mereu 🙂 la gogosi depinde cat de mari sunt, ies undeva la 10-15

  34. cristiana turbatu

    buna teo,ma apuc si eu acum de gogosi,am o pofta,sper sa ami iasa.revin dupa sa va zic cum mi-ai iesit.

  35. cristiana turbatu

    teo data dubelaz cantitatile o sa iasa bine?
    as vrea sa fac mai multe daca tot ma apuc
    sa dau si la vecini

  36. Claudia

    Am avut prima tentativa de facut gogosi dar nu mi-a iesit aluatul .Cred ca stiu unde a fost greseala ,aici unde sunt eu se gaseste faina de mai multe feluri pentru paine ,pentru pizza , pentru foietaje ,(probabil mai gasesc daca ma uit bine in magazine) si ultima pe care scrie Self growing si arata un blat de pannetone pe punga.Pe aceasta ultima am folosit-o eu si aluatul meu nu s-a intarit.Imi poti spune te rog ce fel de faina sa folosesc data viitoare 🙂 Merci mult!

  37. Mioara Poparci

    Arata super bine gogosile, iar reteta nu pare deloc complicata. Eu pana acum am facut dupa reteta de aici: http://www.bucatarulpriceput.ro/reteta-de-gogosi-pufoase-umplute-cu-gem.html In acest weekend o sa incerc sa fac gogosile dupa reteta ta, chiar daca e putin mai migaloasa sau cel putin asa pare la o prima vedere eu sper sa imi iasa si sa le placa copiilor.

  38. Roxana

    Buna. Am incercat reteta de madlene si mi-au iesit perfecte.Vreau sa fac gogosi, pot folosi si drojdie uscata la pliculet?

    • Roxana, sigur ca da! 🙂 Pe fiecare pliculet de drojdie uscata scrie pentru ce cantitate de faina este suficienta. Mult spor! 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.