Gnocchi cu sos tomat şi pui

Gnocchi sunt galustele italiene din cartofi, de fapt din acelasi aluat din care se fac si gombotii cu prune si putisoarele si… altele 😀

Pentru GNOCCHI:
– 4 cartofi potriviti
– 1 ou
– 300 gr de faina (nu este o cantitate fixa, in functie de cat cere aluatul pentru a se putea lucra cu el)
– sare, piper, ulei de masline, ierburi aromatice

Fierbem cartofii in coaja, in apa cu sare. Ii curatam si ii pisam cu furculita sau cu blenderul. Punem oul si omogenizam bine.

Apoi se pune faina, in ploaie, 2 prafuri de sare si unul de piper si se framanta un aluat. Se lucreaza cu faina, ca sa nu se lipseaca. Cand capata consistenta, se fac galustele: modelam aluatul pe lung, de grosimea unui deget si taiam cu un cutit cu lama elastica, pernite. Se fierb in apa cu sare, 3-4 minute, pana se ridica la suprafata. Se scurg, se stropesc cu ulei de masline si ierburile aromate.

Pentru SOSUL TOMAT:
– 3 linguri de ulei
– o ceapa ff mica (sau jumatate dintr-o ceapa medie)
– 2 linguri de faina
– 500 gr de bulion (sau in functie de cat de gros doriti sosul, se pune mai mult sau mai putin de atat).
– zahar dupa gust
– piper, sare

Se caleste ceapa in ulei, cand este sticlata, se adauga faina, se mai caleste un pic, amestecand bine de tot, sa nu ne trezim cu cocoloase si se pune bulionul. Se lasa sa fiarba la foc mic, pana se ingroasa. Se condimenteaza cu sare si pieper (un praf din fiecare) si cu zahar… dupa gust. Mie personal, imi place dulce 😀

Pieptul de pui este doar gatit in suc propriu, pentru ca ajunge sosul tomat ca sa “hidrateze” mancarica 😀 Puiul se poate face si pe grill, cum preferati 🙂

Noua ne-a placut f mult!

12 Comments

  1. Andra

    Interesanta idee, trebuie sa incerc si eu 🙂

  2. corina

    arata foarte bine. trebuie incercat cat de repede 🙂

  3. eu zic ca merita incercate si galuste italinesti, chiar daca gombotii nostri cu prune sunt de departe muuult mai buni 😀

  4. Ramasesem datoare cu niste concluzii. Am facut si eu pana la urma, da m-am chinuit de imi venea sa arunc maclavaisul pe geam, pt ca blonda de mine a uitat sa puna ou si a facut si cu cartofi noi, care se lipeau in draci. Pana la urma, dupa multi multi nervi a iesit ceva comestibil si chiar f bun, dar a doua oara nu cred ca ma mai incumet :))

  5. IMi pare rau, no 🙁 Dar oule e crucial in treaba asta…eu, cand e mic oul, pun chiar doua ca a fiu sigura ca n-am probleme 🙁

    Lasa, ca stiu eu ca alte retete ti-au iesit chiar fff bine :*

  6. marcela

    Ceau Teo,
    te-am gasit saptamina asta intimplator si adevarul este ca sunt fffff fericita! M-ai scos dintr-o mare incurcatura,pt ca epuizasem toate retetele de mancare pe care le stiam si imi doream sa maninc ceva deosebit.Imi plac retetele tale,am si facut citeva,sunt fffff bune si…………miracol,a mincat si fiul meu Calin,care nu este un f mare gurmand ca mama lui.Daca vrei am si eu citeva retete bune de paste, invatate de la prietena mea napoletana,si multe alte retete italienesti(daca iti place bucataria italieneasca.Ceau te pup si nastere usoara!

  7. merci foarte mult, daca vrei poti sa-mi trimiti si retete, eu promit sa le incerc insa dupa ce vine bebe, pt ca acum sunt cam agitata 🙂

  8. Alexandra

    Wow Teo esti minunata. fara tine dieta mea la facultate ar consta din mancaruri la conserve,la minut si energy bars.acum cand am timp liber “experimentez” in bucatarie. Multumim!

  9. Ana Maria - Toronto

    Teo… am nunta la anul si in ritmul in care iti vizitez blogul risc sa nu ma mai incapa nici o rochita…! 🙂 Glumesc…Si ca sa sintetizez trebuie sa iti spun ca am facut si aceasta reteta…dar am trisat putin caci am gasit o punga de gnocchi de 1 kg la 3 dolari si am zis ca nu merita tot efortul… De precizat ca reteta merita…! A fost super… Ne-am lins pe bot! Am vrut sa chemam si prietenii…dar too late…nothing left..!

    Te pup si bafta in toate!
    PS. M-am abonat pe mail ca sa fiu sigura ca nu ratez nici una din retete!

  10. Multumesc, Ana-Maria 🙂 si eu mai trisez la gnocchi si ii iau la punga, ca e destul e multa munca pentru ei, si pofta e prea mare ca sa ma apuc de fiert, modelat si fiert din nou, asa ca te inteleg perfect. Spor cu pregatirile de nunta iti doresc 🙂

  11. Anonymous

    foarte buna! am incercat-o si eu azi si a fost un succes total in randul familiei. merci si abia astept sa incerc si alte retete

  12. Anonymous

    foarte buna reteta si f usoara!sunt studenta si am facuto in camina, a iesit superrrrr!astept si alte retete usoare:P

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.