Salată de boeuf

Bine zicea mama ca la salata de boeuf e inutil sa dai cantitati exacte. De ce sa pui omu sa ingurgiteze 500 gr de cartofi daca lui nu ii plac cartofii? Asa ca am pastrat din reteta ingredientele de baza si m-am jucat cu cantitatile in functie de gusturile noastre. Eu si sotul (si bebe) fiind niste carnivori convinsi, am folosit asa:

– 1 kg piept de pui
– 3 cartofi mari (da pe bune ca erau f mari)
– 5 morcovi potriviti
– 3 radacini de patrunjel
– 1/2 dintr-o telina gigantica
– un borcanel de 300 gr de mazare boabe
– 1/2 borcan de 800 gr de castraveti murati

Am pus la fiert pieptul de pui cu apa si sare (nu uitati sa spumati apa o data ce carnea incepe sa fiarba); in alt vas am pus la fiert, in apa cu vegeta legumele (mai putin mazarea si castravetii :D). cand au fost fierte toate, le-am taiat marunt (in cubulete, pentru ca nu imi place salata beouf foarte fina), am taiat si castraveciorii si am adaugat mazarea.

Pentru sosul de maioneza, am folosit un galbenus moale si unul tare, o lingura buna de mustar dulce, 200-300 ml de ulei, un borcanel de 300 gr de iaurt, sare. Operatiunea e aceeasi ca si in celelalte retete in care am folosit maioneza si gasiti reteta AICI, doar ca la sfarsit adaug si iaurtul, pt ca face maioneaza mai putin grea la stomacul meu sensibil. Asa ca, turnam maioneza peste carnea si legumele tocate marunt:

Si ornam dupa imaginatia si gustul fiecaruia 😀 Eu las de obicei (si multa lume face asa) o parte din maioneza pentru turnat peste salata de bouef dupa ce o asezam in vas. Eu am facut o salata de boeuf “inflorita”:

32 Comments

  1. …fain decorul cu floricele 🙂
    …ca de buna precis e buna!!!…si noi am putea manca salata-boeuf la orice ora 😀

  2. dar ou fiert nu pui? eu pun albus taiat, fara telina si patrunjel. In rest, la fel. Interesanta reteta ta, am s-o fac si eu sa vad cum e, pt ca eu credeam ca reteta mea e singura, ca toti o fac asa. Deci mai sunt si alte variante.

  3. Amelia

    E ok cu piept de pui dar totusi este salata de boeuf, adica de bou. Eu fac numai cu inima de vita pentru ca imi place ca ramane cubuletul intreg. Ai incercat vreodata?

  4. superb arata salata :))

  5. alinagr31

    arata delicios:)

  6. ralda24

    este super de buna reteta !

  7. Mihaela

    !!!Frumos decorul si e chiar FOARTE BUNA!!!Va recomand sa incercati!!!

  8. Anonymous

    poti sa pui si ciurerci din conserva in loc de carne sau pe amandoua in rest arata bine

  9. Anonymous

    Eu de cand mananca si copiii mei salata o fac doar asa: am scos mazarea din compozitie si toate ingredientele inafara carnii le dau pe razatoarea mare. Doar carnea (de porc, vita, pui sau chiar sunca de la magazin depinde de ‘bugetul’ momentului) o tai cubulete. Morcovul, patrunjelul, pastarnacul, cartofii, castravetii vin maruntite prin razatoare; castravetii-i razalesc separat nu direct in vas ca sa-i storc de zeama. Maioneza o fac din 2 galbenusuri, unul fiert si unul crud, ulei, mustar, putina zeama de lamaie si sare

  10. Nu im place sa tai zarzavatul cu razatoare iese prea “fleasca” ,dar fiecare face cum ii place si s-a obisnuit ,mie imi place mai mare cubulete .Teo te felicit pentru talentul tau .si mie imi place sa gatesc .Chiar simbata imi sarbez ziua si ma uitam la aperitive .Vreau ceva nou.

  11. eu nu mai stau sa tai cubulete ingredientele…..te dau prin razatoarea mare. aaa si in plus mai adaug si un mar(tot asa dat prin razatoare)

  12. Anonymous

    Am facut astazi salata asta 😀 doar ca am mai adaugat si 3 gogosari murati 😀 a iesit nemaipomenita 😀 Interesanta ideea cu iaurt in maioneza… nu m-am gandit la asta pana acum… Felicitari pt retete!

    Multi pupici

    Adriana, Tg-Jiu

  13. Anonymous

    este cea mai buna salata….cu PUI,neaparat in cursul anului si de Craciun si an nou cu vita.am facut azi tiramisu dupa reteta ta si este un deliciu.multumesc

  14. Anonymous

    Aceasta salata va fi mult mai"racoritoare"si "légère" daca adaugati si un mar ras pe langa celelalte ingrediente. Incercati, nu veti regreta!

  15. Draga Teo ,de multe ori m-au inspirat retetele tale in lipsa de idei privind meniul zilei dar salata ta de boeuf imi pare cam simpla .Eu mai adaug gogosari acri ,masline,albusul de la oua .
    Oricum ar fi gusturile nu se discuta si apreciez efortul tau de a impartasi din retetele tale si altora mai ales ca toate sunt insotite de o multime de poze.
    Sarbatori Fericite !

  16. Anonymous

    Din ce ai pus frunzele verzi?

  17. Babutza

    si eu fac ca tine.. :X:X
    este cand pun pui..si mai este cand pun sunca…:)
    pusiche !:*

  18. Anonymous

    Teo, daca ai bebe, de ce fierbi separat carnea de legume? Dupa ce scoti carnea, legumele, ramane o supa plina de proteine, numai buna sa pui in ea niste galuste aurii. N-am auzit de copil sa nu-i plac supa de galuste, sau taietei (de casa, bineinteles). Ia incearca.

  19. Anonymous

    Faina reteta, dar daca ati mai adauga si 1 mar cubulete fara coaja, sau kiar doua mere (daca cantitatile pt restul ingredientelor sunt industriale!), sa vedeti ce bunaciune de salata ar iesi! Incercati si nu veti regreta! Mereu veti prepara salata de boef cu mar!

  20. cristina_nicky77

    salata de boeuf rasa este ca vrajitoarea fara matura…bleahh!este pentru puturoase…unde mai sunt aromele daca nu le simti cand le mananci…sau salata de boeuf rasa este recomandata celor cu putini dinti, cu probleme de masticatie

  21. Anonymous

    Salata iese mai buna cu carne de porc. nu.mi place mazarea..o urasc.
    Imi place sa fur de pe salata albusul de ou sau fasiile lungi de castravete murat. dupa salata merg 5-10 beri sau un pahar de vin negru! Pofta buna !

  22. Anonymous

    1/2 borcan de 800
    sau
    400g

    Nush ce sa cer la magazin … la mine in tara nu au borcane de 800 ci de 400 🙁 … e bun ?

  23. Anonymous

    adauga si gogosar ,va avea un gust mai bun si un aspect f frumos .

  24. Anonymous

    superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

  25. Mihaela

    eu fac maioneza cu cartof fiert si iese mai tare, pt ca in morcovul, telina, pastarnacul, castravetii murati si gogosarii isi mai lasa din sucurile lor si nu`mi place sa fie prea moale salata. Iar cu cartof fiert nu se taie in veci maioneza orice ai face… te pup si astept si eu raspuns pentru celelate “intrebari”, rugaminti mai degraba. 🙂

  26. Lavinia

    sare nu se pune? sau e sarata deja de la muraturi ?

  27. Dar fratilor ce rol au cartofii in salata?Mi se par in plus pentru a marii numai o portie!In viata mea nu am pus cartofi si este bestiala la gust.Daca iubiti cartoful il puteti face cu maioneza.Mi se pare total in plus.Scuze asta e parerea mea!!!!

    • Florin

      Apreciez parerea ta. Imi cer scuze, nu fac misto de tine in ceea ce voi spune in continuare dar eu unul este prima data cand aud de lispa cartofilor in salata boeuf. Reactia mea a fost precum babuta credincioasa cand vede ceva necurat sau precum betivul cand bea apa: BLASFEMIE… 🙂

  28. Claudia

    Imi place mult reteta ta, Teo. Multumesc! Mai ales ca ne incurajezi sa fim flexibili si sa o adaptam la ce ne place si ce ingrediente avem la dispozitie. Am niste rulada de curcan, care e un pic uscata, dar in combinatie cu legume, castraveciori si o maioneza lejera (combinata cu iaurt) va fi super.
    Au fost ani in care am facut o salata de bouef doar cu carne, castraveciori si maioneza.
    Rapida si gustoasa.
    La multi ani!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.