Şniţel cu susan şi cartofi la tavă

Un pranz rapid, foarte hranitor si foarte pe gustul sotului meu. Pentru snitele cu susan avem nevoie de un piept mare de pui (ies in jur de 6 bucati) pe care il taiem felii subtiri, il batem cu ciocanelul, il condimentam cu sare si piper si il dam intai prin 2 oua amestecate cu 5 linguri de faina (trebuie sa fie o compozitie groasa, ca o smantana), apoi le dam prin pesmet (foarte putin) si la sfarsit prin susan cat incape.

Le prajim in baie de ulei, la foc foarte mic, ca sa se patrunda bine. Pentru garnitura, respectiv cartofii la tava, taiem 5-6 cartofi medii, un morcov mare sau 2 mai mici, 7-8 catei de usturoi.

Taiem cartofii cubulete, morcovii rondele, usturoiul se lasa catei intregi si le asezam in tava. Peste ele turnam o ceasca de ulei si 2 de apa, condimentam bine si dam la cuptor cca 30 de minute pana cand cartofii devin moi si pufosi, iar din ulei si apa se face un sos delicios.

Noi le-am mancat cu salata proaspata:

14 Comments

  1. Anonymous

    Nu e o intimplare ca la orice reteta de a ta ma uit!toate imi plac!bravo!

  2. Ma faci sa rosesc :”> Pai atunci trebuie s apun retete din ce in ce mai bune, sa nu dezamagesc 🙂

  3. Hmm, complimente ptr blog, e superb, Doamne ajuta sa invat si eu sa gatesc… oricum acum mi s-a facut cam foame datorita pozelor… 😛 oricum astept invitatia la ciorba de burta 😛 hehe
    Ps. inca nu m-am uitat dar ma uit imediat, in caz ca nu gasesc… poate pui si reteta pt ciorba de burta:) hehe
    te pup 😉

  4. Am sa incers si eu snitelul tau. Se vede ca e ff bun.

    Iti dau si eu o sugestie. Mititei dati prin susan, Sunt ff buni si arata bine pe platoul cu aperitive cand vin musafiri. Mama facea cand eram mica, aveau mare succes si toti musafirii se cazneau sa-si dea seama ce-s aia. haha

  5. Anonymous

    acum in clipa asta ma duc sa imi iau piept de pui si susan! asa de tare ma intriga blogul tau teo…serios…MA FASCINEAZA!!!!
    Serios! Esti FENOMENALA!!!!
    AndreeaR

  6. Andreea, cum ti-a iesit snitelul? 😛

  7. Anonymous

    ;)) nu sunt eu cea mai tare bucatareasa dar mi-a iesit ok! asta doar pt ca nu am avut susan! dar in rest…ca la carte! iar garnitura …EXCELENTA! usor si frumos! data viitoare cand ma duc la metro imi iau susan sa ma in casa(pt snitel si…covrigeii tai cu mac ca trebuie sa ii fac pt colindatori,nu?)

  8. Anonymous

    Am intrat din intamplare pe acest blog si te felicit,se vede ca gatesti cu pasiune.Eu am mai incercat snitel de pui cu chimion , asta din cauza ca nu aveam susan in casa si tebuie sa recunosc ca nu era rau deloc.

  9. roxana

    DRAGE TEO,DE TREI ZILE AM DESCOPERIT PAGINA TA SI SUNT INCANTATA.PANA ACUM AM FACUT:BACLAVALE,SHAORMA SI ACUM FAC PULPE PE PAT DE CARTOFI.ESTI GENIALA SI RETETELE IES F BUNE.MULTUMIM PT CA EXISTI.PUPICI.A URMATOAREA RETETA:PIEPT DE PUI CU SUSAN.

  10. Anonymous

    Cred ca sotul tau e cel mai fericit barbat!:)

  11. Anonymous

    o intrebare am Teo, pentru cartofii la tava, ai folosit ulei de masline sau de floarea soarelui?
    eu as vrea sa pun de masline.
    Keghe. Pupici.

  12. Pun cand cum, in functie de ce am in camara. Dar de preferinta de floarea soarelui, pt ca cel de masline, daca e extra virgin are o aroma foarte puternica si acopera aroma legumelor la tava.

  13. Anonymous

    Am incercat reteta ta,draga Teo(imi permiti sa-ti spun asa)..te urmaresc e ceva vreme,sunt extrem de fascinata de arta culinara..incerc tot soi de retete..cu cat mai complicate cu atat mai bune,

  14. Ramona

    WOW!

    f. bun…tocmai am mancat cu prietenul meu snitelul cu garnitura asta. Minunate ambele.

    Teo crezi ca ai putea sa scrii si cum se pune la cuptor, adica jos sau sus sau ambele. Eu sunt incepatoare ale gatitului la cuptor si mereu gresesc.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.