Aripioare cu ierburi de provence

Pentru ca nu toti tinem post, mai e nevoie din cand in cand si de cate o gustarica cu carne si legume, cu cat mai aromata cu atat mai bine. Bebe nu-mi permite sa stau prea mult timp in bucatarie asa ca am avut nevoie de o reteta rapida si in acest sens am apelat la punga magica de la Knorr. Recunosc ca am fost cam sceptica la inceput, dar vorba aia cand bebe urla trebuie sa te grabesti sa termini repede papica.

Avem nevoie de:
– o tavita de aripioare de pui (8-10 bucati)
– o telina mica
– o legatura de patrunjel
– o ceapa mare
– un ardei rosu gras
– o cana de rosii cherry
– un plic de ierburi de provence
– o punga magica de la Knorr
– 2-3 capacele de ulei de masline

Punem aripioarele si legumele taiate bucatele in punga magica. Punem apoi uleiul si ierburile aromate, sigilam punga si o intoarcem pe toate partile pana cand totul este uns cu ulei si ierburi.

Gaurim punga in cateva locuri cu o scobitoare, o asezam intr-o tava teflonata si o dam la cuptor circa 40 de minute.

Aripioarele vor fi frumos rumenite si foarte aromate iar legumele moi si la fel de aromate. Noi am servit alaturi de piure de cartofi si salata verde.

Pofta buna sa aveti!

10 Comments

  1. Anonymous

    cred ca e super reteta. abia astept sa o incerc. felicitari pt blog , pt retele delicioase si pt ca faptul ca le explici asa de bine incat si o incepatoare ca mine reuseste sa se descurce . iti urez numai bine !

  2. Anonymous

    teo arata demential!
    felicitari pentru acest blog, tot timpul ma inspira!

  3. Anonymous

    Buna teo. Nu e prima data cand iti citesc blogul si cand ma inspira dar e prima data cand ma decid sa te felicit. Ai niste retete tare delicioase si ma ajuta mult sa imi diversific meniul casei. Bafta in continuare. Sa inteleg ca ai un bebe mic acum?

  4. Radoa...

    pumnul este partea de vorbire care iti muta maxilarul si iti pune intrebarea MAI VREI?….

  5. Radoa…, nu stiu cum s ainterpretez ce ai zis, dar mie imi suna a amenintare si nu e deloc ok…

  6. Lavinia

    Buna Teo!!!Esti extraordinara!Am 23 d ani,recent casatorita, si pana sa descopar blogul tau,deloc pasionata de arta “bucataritului”:) Iar cand spun “deloc”,ma refer la conflicte,certuri si reprosuri survenite in urma faptului ca pur si simplu imi displacea teribil sa gatesc…plus ca la kestia asta contribuia o mare neindemanare,lipsa de inspiratie,etc..unica mancare la care ma pricepeam cat d cat, era friptura la tava, si aceea kinuita saraca,era un chin pt mine cand trebuia sa o prepar…Pana intr-o zi cand s-a produs miracolul:)) te-am descoperit, si am descoperit ca si gatitul se poate transforma in pasiune..nu pot sa cred nici eu, nici sotul,nici toti ceilalti care imi stiau nazurile,ca am inceput sa iubesc gatitul…in fine…am vbit prea mult..cert e ca acum abia astept sa mai prepar cate ceva…faptul ca explici atat de bine, ca exemplifici cu imagini, este fff util pt cele care abia acum descopera tainele gastronomiei…am mai accesat catve site-uri de gen,insa esti “The Master”…gata ca nu vreau sa te plictisesc! 🙂 Numai bine iti doresc, tie si familiei tale!! Cu drag, Lavinia

  7. Anonymous

    superb si gustos

  8. Anonymous

    la ce temperatura se pun aripioarele?

  9. Anonymous

    Va multumim pt.retetele delicioase

  10. Anonymous

    Nu am gasit ierburi de Provence :(. Crezi ca le pot inlocui cu rozmarin si busuioc? Gustul "va suferi" modificari mari?
    Oricum vreau sa-ti spun ca retele tale sunt minunate, gatesc mereu de pe blogul tau! Multumiri si multa sanatate!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.