Canelloni cu ricotta şi spanac

Desi in preajma Craciunului trebuia sa gatim retete traditionale si mai de iarna asa, am decis totusi sa facem ceva traditional… italian :)) ma rog, nu chiar traditional, pentru ca e putin modificata reteta. Ideea era sa facem ceva pentru post, adica doar fara carne. Canelloni cu ricotta si spanac sunt foarte usor de facut si deliciosi plus ca daca nu tineti post, ii puteti folosi pe post de garnitura langa o friptura colosala de porc, asa cum a facut sotul meu.

Ingrediente:
– 12 bucati canelloni
– 250 gr ricotta
– 500 gr spanac congelat
– 500 ml rosii decojite in bulion
– o ceapa mica
– 3 catei de usturoi
– oregano
– mozarella
– sare, piper, nucsoara

Procedura in sine e mai mult decat simpla: curatam si tocam ceapa si usturoiul si le calim in ulei de masline. Cand sunt deja translucide, punem si spanacul decongelat si le calim impreuna. Sunt gata in circa 10 minute. Lasam spanacul sa se zvante bine si il amestecam cu ricotta, condimentam cu sare, piper, nucsoara si umplem canelloni cu aceasta compozitie.

Ungem un vas de yena cu unt si turnam jumatate din cantitatea de rosii decojite, date prin blender impreuna cu sucul de rosii din cutie. Veti obtine un suc de rosii mai gros, pe care il amestecam cu 100 ml de apa si in care asezam frumos canelloni umpluti. Peste canelloni turnam restul de suc de rosii, condimentam cu oregano si dam 20 de min la cuptorul incins. Dupa 20 de minute, scoatem de la cuptor, presaram cu mozarella si dam din nou la cuptor pentru alte 10 minute.

Rezultatul final este un pranz foarte aromat sau o cina lejera, cum vreti sa ii spuneti. Pofta mare!

Daca v-a placut reteta mea de canelloni cu ricotta si spanac, o sa va rog sa o votati folosind stelutele de mai jos si daca doriti sa primiti e-mail cu retete culinare atunci cand le postez pe blog, nu uitati sa va abonati la feed.

13 Comments

  1. carmina

    buna seara teo,

    tot ce pot sa spun despre blogul tau este ca este… demential 🙂 mi se pare supertare ca intr-o lume nebuna ca asta cineva sa aiba atata rabdare si pasiune sa explice si sa exemplifice retete culinare:) felicitari.
    si pt ca am inteles dintr-un comentariu (pt ca nu m-am putut abtine si am “rasfoit” putin blogul) ca esti gravidutza sau poate deja ai nascut (oricum sa fie puiul sanatos) pot sa te rog sa faci o sectiune pt copii? sunt intr-o mare pana de inspiratie, pt ca am si eu o fetita de 1 an si 4 luni, si efectiv cred ca am epuizat toate combinatiile de fierturi pt ea :))
    multumesc anticipat si chiar daca n-o sa ai timp de sectiunea pt copii spor la treaba si felicitari inca o data.
    carmina

  2. Andreea

    Buna Teo. Minunata reteta ta! Chiar ieri ma uitam la emisiunea de pe rai 1, la prova del cuoco, o sursa buna de inspiratie pentru retetle cu paste, fructe de mare, cu ‘miresme’ italiene…

  3. Anonymous

    nu stiam de cannelloni pana acuma. Sunt tot din aluat paste(gen foile de lasagna)? Pe mine m-au dus cu gandul la clatite umplute, care imi plac foarte mult.

  4. moldoveanca

    Mai, esti extraordinara. Luni am descoperit blogul tau si pana acum (in 5 zile!!!!!) am facut deja 3 retete. Au iesit impecabile. Si nu iti imagina ca am timp…muncesc de dimineata pana seara si tot abia astept sa ajung acasa sa vad ce mai gatesc azi de pe blogul tau!
    Pentru felul in care gatesti si pentru imaginatia pe care o ai, iubi meu te intreaba daca nu te mariti cu el. Stie ca esti maritata, dar spera sa ne mutam la arabi :))))))))
    P.S. Sa-ti traiasca bebele. Sigur o sa creasca mare si voinic cu asa o mamica si cu asa mancaruri 😀

  5. Accept cererea in casatorie… daca ar fi sa ma marit cu toti cei care m-au cerut pe blog, as fi mutat de mult la arabi, as fi schimbat obiceiurile lor si mi-as fi facut propriu harem :))

    Ma bucur ca va place blogul meu si va mai astept pe la mine!

  6. Marysa

    Am savurat canelloni propusi de tine!Foarte buni(ca toate cele 3 retete incercate)! Astazi fiind o zi fara carne, au mers excelent ca felul doi, dupa salata orientala. Mi-a mai ramas un pic de umplutura de spanac si am depozitat-o in congeletar, cu gandul sa o folosesec mai tarziu, pentru niste pateutze din aluat fraged. Sper sa iasa bune! Ma bucur ca te-ai adaptat repede la rolul de mamica si ti-ai facut timp si pentru noi! In asteptarea noilor “provocari” (mai ales fiul meu!), iti doresc tie si familiei, numai bine!

  7. Piperlina

    Draga Teo,
    vreau doar sa te felicit pt faptul ca mai gasesti timp si putere sa te dezlipesti de puiutzul tau si sa mai postezi ceva si pentru noi….drogatii cu retetele tale….intru cam o data la 2 zile sa vad..”ce a mai gatit bun Teo?!”…te pup…mai vin “in vizita”…dar imi iau o marja de eroare…si va urez sa fiti fericiti si sa aveti sarbatori frumoase….:*:*:**:

  8. nici nu stii de cand cautam o reteta de canneloni care sa fie usor de pus in practica si cu rezultate garantate.
    cu prima ocazie o fac 🙂
    multi pupici pt luca si sa iti traiasca , e un scumpic 😉

  9. Cuisinette

    Tocmai azi am de gind sa fac si eu ceva asemanator, insa pasta mea e in forma de melci.
    Si voi folosi o reteta de a mea pt ca sotul meu ar face urat la culoarea verde… asa ca ai mei vor lua culoarea rosie 🙂

    Frumos blogul tau, voi vizita si eu in limita timpului… dar vream sa-ti spun ca esti pe lista link-urilor mele.

    Spor la treaba si success in continuare.

  10. Anonymous

    cu ce pot inlocui ricotta..stau intr-un oras mic si nu am gasit aici.,ms mult te-am pupat anca

  11. Anonymous

    Din reteta, nu am inteles daca ai fiert canelonni inainte de a fi umplute, sau nu. Poti, te rog sa-mi spui daca le-ai fiert ?

  12. Ricota se poate inlocui foarte bine cu urda, iar canelloni nu se fierb, de asta nici nu am precizat in reteta.

  13. anuca_m

    acuma am terminat de mancat canelloni…foarte buni sunt. multumim de reteta

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.