Waffles cu spanac

La fel ca si muffins-urile, credeam ca waffele pot fi doar dulci. Observ ca m-am inselat, asa ca am pregatit o reteta de waffle sarate, pentru micul dejun… cu spanac, sunca si cascaval. Reteta pentru waffles cu spanac am gasit-o pe culinar.ro si am adaptat-o in functie de nevoile noastre, respectiv am adaugat cascavalul si sunca.

Ingrediente:
– 150 gr de unt
– 300 gr de spanac congelat
– 3 oua mari
– 100 ml de apa
– 220 gr de faina
– un pliculet de praf de copt
– 200 gr de sunca
– 100 gr cascaval ras
– sare, piper
– fulgi sau praf de usturoi

Pentru inceput, batem untul spuma. E de preferat ca untul sa fie la temperatura camerei, iar daca e putin mai tare, il batem spuma impreuna cu o lingura de lapte fierbinte. Dupa ce am batut untul, adaugam cele 3 oua intregi. O data compozitia omogenizata, punem faina si apa, faina amestecata cu praful de copt o punem in ploaie alernand cu apa. Veti obtine o pasta groasa, important e sa fie omogena si cat de cat fara cocoloase. La final adaugam spanacul, sunca taiata foarte marunt si cascavalul dat prin razatoarea mica. Incingem aparatul de waffle si il ungem cu ulei de masline. Eu folosesc cooking spray, dar varianta si mai usoara ar fi sa turnati uleiul de masline intr-o sticla cu pulverizator. E super usor sa ungeti tigaile, formele de briose, aparatul de waffle etc. Vi le sugerez cu mare drag!

Cam asa arata rezultatul final, un mic dejun de rege, vorba proverbului: “dimineata sa mananci ca un rege, la pranz ca un print si seara ca un cersetor”. Waffele cu spanac merg foarte bine alaturi de ochiuri si sos de smantana. Cele mai bune sunt consumate calde, noi ne mancam unse cu unt cu patrunjel de la Napolact sau smantana cu patrunjel si leustean, doua inventii minunate din punctul meu de vedere.

10 Comments

  1. Dar de unde ai aparat de waffle? :-(( acasa noi le ziceam “faguri” si erau dulci, lipite doua cate doua cu crema. Chiar acum cateva zile zicea mama ca daca as avea forma din aia speciala pt faguri, mi-ar da reteta si eu am salivat de placere dar si de tristete ca stiu ca n-am de unde sa fac rost 🙁

  2. Aparatul de waffle l-am cumparat de la Auchan, a costat aproximativ 35 de lei, dar in principiu poti gasi la orice hypermarket la raionul de electrice pt bucatarie.

  3. Sau incearca intr-un magazin cu produse TCM, eu acolo am gasit, dupa indelungi cautari.

  4. Alexia

    Eu am găsit la magazinul Plus cu 29 lei 🙂
    Avea și rețete de waffles la instrucțiuni 🙂

  5. Bucataria-Paradis

    Arata foarte bine waffles.un weekend placut.Ce frumos bebel ai!Sa va creasca mare si sanatos,ca de frumos se vede la avatar.Te pup.

  6. eu loc.in Norvegia,unde aceste waffle sunt la ordinea zilei servite la cafea 😛 In mai toate casele aluatul este pregåtit la fiecare 2zile si asteaptå la frigider momentul potrivit al zilei pt. a fi fol.Uneori fac. dim. la prima orå,fol. cascaval ras in aluat si fiind pachetul fav.de luat la sc. al piciului meu

  7. Anonymous

    Am vrut sa-ti spun Teo ca am gatit Ciorba de pui a la grec si cartofii umpluti (i-am servit cu sos de rosii ca sa mearga pe post de felul 2)si a fost intr-adevar o masa apreciata de musafirii nostri.

    Multumesc pentru idei si retetele “miam maim” sau “papa bun” cum le-ar numi fetita mea.

    Liana M.

  8. Jerome (www.jerome.ro)

    Daca vreti va incercati o faina speciala pentru waffle sarate, exista un fel de faina speciala pentru asa ceva. Este o specialitate din Franta pe care puteti gasi la Carrefour la produsele lor “REFLETS DE FRANCE”. Este o faina neagra, “FARINE DE BLE NOIR”. Iese clatitele si waffle foarte, foarte bune !

  9. magduta

    Draguta, cand ai cumparat aparatul de wafe, eu am fost la Auchan si nu l-am gasit, am cautat peste tot Billa Kaufland … si degeaba se pare ca Suceava nu stie de asa ceva…si eu cred ca am sa raman cu pofta wafe-lor tale ….Am o tentativa de presa de faguri luata de la “tigani” din bazar (e din material de ceaun )dar nustiu daca va iesi ceva?????am sa incerc azi.

  10. GABRIELA

    Am o mare rugaminte. Unde as putea gasi o presa de facut saratele. Se numeste pizzelle press sau pizzelle baker. Exista in Romania?
    Multumesc.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.