Bomboane de ciocolata

Retete de bomboane de ciocolata am tot strans de-a lungul vremii si de fiecare data am renuntat sa le fac, nu stiu exact din ce motiv, probabil pentru ca sunt adevarate bombe calorice. Acum insa a venit momentul pentru ceva super dulce, numai bun langa o cafea tare. Reteta de bomboane cu ciocolata am luat-o din revista Femeia de Azi, doar ca acolo erau facut cu ciocolata neagra, ori mie imi plac albe. Asa ca, am schimbat putin insa de iesit au iesit foarte bune, dulci si aromate.

Ingrediente:
– 300 gr ciocolata alba de menaj
– 150 gr de margarina
– 2 galbenusuri
– 10 linguri de zahar pudra
– 10 linguri de miez de nuca
– alune de padure
– migdale macinate
– 2 pliculete de zahar vanilat

Procedura e foarte simpla: rupem ciocolata in bucati si o topim la bain-marie (stiti voi, la aburi… punem apa in vasul mare si deasupra lui in vas mai mic in care topim ciocolata). Cand ciocolata e gata topita, punem si margarina si amestecam in continuu pana cand e topita si ea. Incorporam cele 2 galbenusuri. Urmeaza zaharul pudra, pe care il adaugam tot o data si amestecam bine bine, sa nu se faca cocoloase. Daca am scapat de cocoloase, trecem la miezul de nuca si zahar vanilat. Obtinem o compozitie destul de groasa, pe care o dam cateva ore la rece.

Dupa ce e destul de tare, modelam cu mana bilute din compozitia de ciocolata alba, punand in fiecare cate o aluna intreaga. Bilutele se dau prin migdale macinate si o data bomboanele facute se dau la rece pana in momentul servirii.

De dulci sunt foarte dulci, de aromate sunt foarte aromate, mai ca nu iti vine sa te saturi. Dar avand in vedere ca nici nu vreau sa ma gandesc ce valoare energetica are o astfel de bomboana, prefer sa le tin la distanta… hai treaca una de pofta! Bine, doua, dar atat!!!

Daca alegeti sa le faceti cu ciocolata neagra, le puteti aroma cu esenta de rom in loc de zaharul vanilat si puteti pune in mijloc visine din visinata. O alta varianta e sa puneti in mijloc migdale si sa dati bomboanele prin fulgi de cocos, ca sa aduca a Raffaello. Sau puteti folosi tot migdale in interior, esenta de migdale pentru aroma si fulgi de migdale pentru invelis. Variante sunt… numai gospodine sa fie!

Daca ti-a placut reteta de bomboane de ciocolata poti sa o votezi folosind stelutele de mai jos, iar daca vrei sa primesti prin e-mail retetele de fiecare data cand le postez pe blog, aboneaza-te la feed.

10 Comments

  1. Cum scap de la servici ma duc sa cumpar ciocolata de menaj sa-i fac lui iubi o surpriza 😀 Pare super simpla reteta, mereu m-am gandit ca bomboanele de ciocolata sunt mai complicate. Revin sa iti spun cum mi-au iesit!

  2. marcela

    chiar imi place cum arata.
    sa stii ca as manca cateva.

  3. Bianca

    Saluty, spune-mi te rog ce sa gatesc de ziua indragostitilor sau ce ai gatit in anii trecuti. pusi

  4. Bianca, eu personal, nu incurajez “sarbatorile de import” si nu gatesc nimic special… insa sunt sigura ca vei gasi pe blog ceva care sa-ti faca cu ochiul 😉

  5. Anonymous

    Teo as putea inlocui nuca cu cocos? Merge nu?

  6. am citit o gramada de retete:tiramisu, papanasi, bomboanele de cioco !! suna nemaipomenit si abea astept maine dupa ce scap de scoala sa vin acasa sa fac papanasii,sa fac o surpriza pentru mama! imi dau seama dupa poze cat de buna vor iesi papanasii, abea astept! mult succes in continuare 🙂

  7. Anonymous

    ia te uita…. "nu incurajez sarbatorile de import", dar ai facut un lobby pentru haloween de ti se face rau.

  8. daca ai fi fost mai putin orbit de rautate si ai fi citit ce am scris in intorducerea postului "Ce gatim de Halloween" ai fi inteles de ce am adoptat sarbatoarea respectiva. O zi excelenta sa ai, e primavara, iesi la o gura de aer proaspat 🙂

  9. Madalina

    felicitari pentru blog! ador retetele tale

  10. multumesc, Madalina! 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.