Restaurant Hora Cluj-Napoca

Sincera sa fiu, inainte de a incepe cautarile pentru un restaurant unde sa facem botezului lui bebe, nu am dat prea multa importanta restaurantului Hora, desi e in zona in care locuim. Cand am cautat restaurant pentru botez, am avut mai multe criterii de cautare: primul era sa fie cat mai aproape de casa, ca sa putem fugi la bebe in caz de ceva, al doilea era sa fie un local intim, cu o servire buna si mancare deosebita, dar care sa ne lase totusi sa aducem de afara spirtoasele, vinul si tortul si mai ales care sa nu ne umfle preturile avand in vedere data aleasa pentru botez – Valentine’s Day. Cam multe vroiam, stiu, dar se pare ca le-am gasit pe toate la restaurantul Hora.

Restaurantul poate nu arata fastuos la prima vedere, insa ce m-a surprins a fost ca o data masa aranjata, arata foarte foarte ok. Pentru aranjarea mesei astfel incat sa simtim ca suntem la un botez de baiatel, trebuie sa ii multumesc scumpei mele prietene Dani, fondatoarea firmei de decoratiuni pentru nunti si evenimente speciale – Accolade Events, o firma destul de noua dar care promite foarte foarte mult. In plus, mesele de langa noi, rezervate de cupluri pentru Valentine’s Day au fost la randul lor foarte fain aranjate, cu mult bun gust, piramide din fructe etc. Hora e intim, are in jur de 70 de locuri, am inteles si e amplasat langa un parc destul de cunoscut din Cluj – Parcul Engles, intr-o zona foarte buna, Cartierul Andrei Muresanu.

Meniul a iesit la 78 de lei, asta ca sa va faceti o idee si a continut strict mancarea, spirtoasele si vinul de la noi, iar racoritoarele, berea si cafeaua de la ei, a la carte.

Am avut asa:
aperitiv rece: snitel de porc, terina de pui, terina de cascaval, ciupercute umplute gratinate, salata asortata din diverse tipuri de salate cu sos de iaurt, salam uscat, rulou de sunca cu hrean, rosii umplute cu branza si masline. Au completat aperitivul un sos chilli dulce si o garnitura de ceapa cu coaja de portocala si strafide (a avut un gust foarte deosebit)

friptura: pulpe de pui dezosate la gratar, ceafa de porc la gratar si un escalop. Garnitura avem cartofii aurii si orez cu legume + salata de varza cu rosii.

desertul a fost cu adevarat deosebit, atat ca si prezentare cat si ca si gust: budinca de branza dulce cu sos de fructe proaspete, clatite umplute cu inghetata si nuci si gratinate, desert de nuci cu fructe e padure. Toate alaturi de o felie de tort, bineinteles.

De servire am fost intr-adevar foarte multumiti, desi sincera sa fiu, dupa experienta neplacuta pe care am avut-o cu Vila Tusa (aka Tulip Inn) din Faget, Cluj, cu ocazia organizarii unui alt eveniment, m-am temut de chelneri si mai ales de umflarea notei de plata de la sfarsit. Nu mi-a fost dat sa vad asta, dimpotriva, totul a fost impecabil. Am primit pana si ultima feliuta de tort ramasa, experienta noua pentru noi…cred ca e un lucru notabil, pentru ca in general la astfel de “sindrofii” se cam fura si se bea peste masura, vorba veche din popor. Asta imi aduce aminte din nou de Vila Tusa, o amintire dureroasa pentru mine…

Ok, cam asta e ce am de spus despre restaurantul Hora, dar nu pot sa dau “publicare postare” fara sa va spun si despre tortul de botez, comandat la cofetaria Caffe Lux. Desi la nunta (iar nunta) tortul nu a iesit exact cum imi doream, de data asta tortul a iesit exact cum l-am descris (bine, nu degeaba am dus 4 poze din toate unghiurile si am discutat direct cu patroana, Dna Gojol, am inteles). Tortul nu a fost mare, insa a prins esenta a ceea ce imi doream. Inca nu stiu ce rost aveau florile portocalii, dar ma gandesc ca doamna care a ornat tortul le-a gasit complementare albastrului si botoseilor, asa ca treaca de la mine.

A fost un eveniment foarte reusit, din toate punctele de vede: crestinesc, emotional, culinar…

22 Comments

  1. Cristi Roman

    Te dai pe cronici de restaurante :)) ?

  2. Nuuu :)) Da asa am fost de socata ca nu m-au furat si ca a iesit totul ff bine, ca era musai sa scriu doo vorbe despre ei!

  3. Anonymous

    Sa va traiasca baiatul, sa fie sanatos, fericit si destept ! Mie una imi place ce am vazut, as vrea sa fie si in alte parti asemenea servire si prezentare, desertul de la Hora apetisant, iar imaginea tortului creata de tine delicata ! si realizat reusit. Iti urmaresc blogul, retetele tale ma inspira, nu stiu daca o sa gasesc si ceva despre mucenici :)), dar caut, te felicit pentru ce faci, mai ales ca acum esti si o mamica solicitata, stiu cum este, am un baietel de 8 luni, iar surorile au mult mai mici, dar nota 10. Nu mi se pare a fi reclama ce ai facut, esti un client si parinte multumit. Numai bine, Cristina, Bucuresti

  4. Anonymous

    Sorry de observatie…dar mie mi se pare ca tu aranjezi mai frumos mancarea in pozele pe care le pui pe site pt noi! Insa mi s-a parut adorabil asezarea desertului iar tortul…O MINUNATIE si imi lasa gura apa! Zici ca l-ati mancat pana la ultima bucatica? nu ne dai si noua o reteta de tort ca a micului printisor? sa ne rasfatam si noi!
    Una peste alta cred ca a fost un party fain si reusit (pt ca prea esti incantata si multumita) asa ca noi nu putem sa iti uram sa te bucuri de micutz si el de paintii lui faini!
    AndreeaR

  5. Afinia

    Buna Teo,

    Iti urmaresc blogul de ceva vreme si ma ajuta f mult in realizarea unor retete culinare usoare si f bune. In legatura cu restaurantul Hora doream sa iti spun ca sunt perfect de acord cu tine. Noi ne-am organizat acolo nunta si totul a iesit superb, mancarea f buna si f bine organizat totul , in conditiile in care afara cred ca erau 35 de grade. Bautura a fost mereu rece, servirea inreprosabila…si ne-au dat si noua tortul care a ramas inapoi :). D-na Rusu este o experta si ii multumesc pe acesta cale. 🙂

  6. Bianca

    Multa sanatate si bucurii micului Luca. Tortul mi s-a parut deosebit … intr-o zi o sa fie mandru de mama lui pentru un Botez frumos.

    Numai bine,
    Bianca

  7. Super meniul si restaurantul,pacat ca nu sunt din Cluj,si felicitari pentru bebe sa fiti sanatosi si sa va bucurati de el!

  8. Anonymous

    Super a aratat totul!!!!
    Dar banuiesc ca nu se compara nimic cu felul in care a aratat Luca!!!
    (nu-ti cer mascat sa ni-l arati…nici vorba! iti respect dorinta de intimitate)
    Inca o data va doresc sa va bucurati de baietelul vostru si Dumnezeu sa faca sa aveti o reletie minunata cu el toata viata!

    Cu drag,
    Liana M.

  9. Sa fie sanatos bebica!
    Am fost la evenimente “fitoase” cu mancare rece si atitudine aroganta din partea chelnerilor si petreceri in restaurante “de cartier” cu mancare si servire ireprosabile…
    Roxana, cititoare si practicanta fidela a blogului…:)

  10. Intr-adevar, a iesit mai bine decat la Vila Tusa, poate si pentru ca a fost un eveniment mai mic si mai usor de “gestionat”. Personalul a fost foarte atent si politicos, mancarea foarte buna si farfuriile foarte frumos decorate.
    Si ce e cel mai important, Luca a fost cel mai cuminte copil din lume si nu a plans deloc la botez…si eu ma bucur foarte mult ca am fost prezenta la eveniment! 🙂 Pam pam! :))

  11. Amalia

    Draga Teo sa-ti traiasca bebele … foarte reusit botezul !

  12. steliana

    Foarte frumos!
    Felicitari si pentru bebe si pentru treaba extraordinara pe care o faci aici pentru noi 🙂

  13. Andrea27

    Wooowwww super frumos a iesit Teo….imi place mult tortuletul ahhhhh m-a lasat masca….Meniul super delicios arata…..
    Apropo nu stiam ca esti din Cluj….practic suntem “vecine”….
    Sa va dea Dumnezeu sa va bucurati de baietelul vostru si va doresc multa sanatate si fericire….

  14. ISABELA

    Teo sa va traiasca pui mic si frumos. Sa fie sanatos, sa creasca mare si frumos (ia ca am facut si o rima :)) ).
    Imi pace tare mult cum a fost aranjat restaurantul si marturiile (eu colectionez asa ceva :P).

    Va pup cu drag pe toti.

  15. Laura Frunza

    Teo, si eu am avut botezul tot de Valentine’s Day si, desi nu am avut bani sa fac la restaurant, am facut acasa si a iesit foarte bine. A fost un eveniment placut in familie. Am avut si un tort absolut minunat, pe care l-a apreciat toata lumea. Si partea amuzanta e ca initial am vrut sa comand un tort exact ca al tau, cu botosei pe el, dar cand am ajuns acolo m-am razgandit si am comandat unul cu Winnie the Pooh 🙂

  16. klaudia

    Suberba masa.Iar mi s-a facut foame. Sa va traiasca cel mic. M-am adus aminte ca am mancat odata la un restaurant o salata mixta intr-un aluat care avea forma unui castron.Salata avea un gust minunat, nu stiu cum a fost condimentat, iar cum aluatul acela o splendoare. Nu sti cumva cum se prepara o astfel de salata????????
    Am asa o pofta dar restaurantul era la Predeal iar eu stau la Oradea…………

  17. carmina

    Felicitari Teo pt botez. Intr-adevar, ai subliniat bine: normal ca esti socata ca totul a iesit bine. iar de pret nu mai spun. La botezul piticei noastre, care a fost in nov 2007, meniul a iesit la 180 lei, fara bauturile alcoolice si racoritoare. So, no comment 🙂 iar despre servire nu mai zic… sotul meu s-a enervat si, la sfarsit, cand a platit chelnerii le-a dat 5% din totalul notei de plata (intelegerea fusese de 10%, el cica le-a dat o lectie :))si asta se intampla in bucuresti, la un restaurant care se dadea cu traditie. ei, oricum a trecut si a ramas emotia unica a crestinarii bambucioiului nostru.
    sa va traiasca puiul si sa va bucurati de el. sunt un pic invidioasa ca v-a iesit totul bine 🙂 glumesc, da? si felicitari inca o data pt blog, e supertare 🙂

  18. daniela_psy

    Eu nu am fost prezenta la eveniment dar sunt convinsa ca totul a fost asa cum ne-ai povestit,altfel pozele te-ar fi dat de gol :)Si pentru “fapta buna” de care vorbeai am primit inzecit de atunci asa ca mi-ai purtat noroc :* Multa sanatate micutului si cumintelului Luca.

  19. Anonymous

    A fost un botez super.Sa va traiasca ala micu.Nu demult am decoperit blogul tau si de atunci intru mereu sa vad retete noi.Am inercat si eu citeva si au iesit o bunatate.Tine-o tot asa…..

  20. Anonymous

    buna, iti urmaresc blogul de azi vara si pot sa spun ca de cand l-am descoperit il urmaresc zilnic, este super. In legatura cu restaurantul Hora si noi am facut botezul acolo si am fost foarte nemultumita de ceea ce ni s-a oferit, sala nu a fost aranjata cum am cerut plus ca ne-am trezit ca mai erau si altii care serbau ceva pe cealalta jumatate a salii, fapt deloc mentionat de ”distinsa” dna. Poate ca a crezut ca ne va face o surpriza… Mare dezamgire acest restaurant

  21. restaurant cluj

    wow, arata minunat. asteptam altele 🙂

  22. Cristi

    excelente retete, puteti sa ma adaugati ca fan al acestui site, am incercat desertul acasa si arata nemaipomenit … good job keep it up

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.