Batoane de cereale

Daca tot am inceput cu gatitul bio si mi-am propus ca o data pe saptamana sa fac o reteta cat se poate de bio, am zis sa incerc cea mai simpla gustare bio: batoanele de cereale. Au iesit mai bune decat m-as fi asteptat. Produsele bio folosite mi-au fost trimise de vreaubio.ro, impreuna cu cele pe care le-au oferit ca si premii la concursul pentru aparatul de waffe.

Ingrediente:
– 125 gr unt
– 75 gr zahar brun din trestie Solaris
– 45 ml de miere fina BIO Allos
– 300 gr de muesli asortati (fulgi de ovaz Verival Bio si muesli clasic cu fructe Verival Bio)

Intr-o craticioara topim untul, mierea si zaharul, la foc mic si le lasam sa fiarba incet 2-3 minute. Separat, amestecam muesli (puteti pune si fulgi de cocos, fructe uscate, seminte de tot felul) si incorporam apoi amestecam de miere, zahar si unt. Punem compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt, o presam bine cu ajutorul unei spatule si o dam la cuptor 30 de minute, la foc potrivit.

Lasam compozitia sa se raceasca si o taiem in batoane potrivite. Din aceste cantitati ies in jur de 20 de astfel de batoane. Au fost foarte aromate, surprinzator de bune si clar mult mai ieftine decat un baton Fitness, care stim cat costa…

41 Comments

  1. Corinne

    Arata extraordinar…nu m-am gandit nicioadata ca ar putea fi facute in casa, dar mi-ai facut o mare pofta cu aceste poze…voi incerca si eu cat de repede aceasta reteta. Multumesc frumos pt idee.

  2. Anonymous

    wow …foarte interesant!!!
    merci de idee!!!
    ma gandesc sa incec si eu …
    sper sa imi reuseasca …
    Teodora

  3. foarte faina reteta, multumim mult pentru toate ideile faine pe care le ai 🙂

  4. Anonymous

    super ultra total interesant!!!!
    o sa imi fac si eu si o sa iau batoane fitness home made:P la munca!
    poate asa o sa slabesc si eu vreodata:D
    AndreeaR

  5. Foarte foarte foarte tare reteta!!

    Mai ales ca batoanele de cereale sunt o parte importanta a regimului nostru alimentar!

    Multumesc mult!

  6. Anonymous

    Teo,
    M-ai lasat fara cuvinte!
    Absolut fara nici o indoiala,imediat ce imi voi procura toate ingredientele,voi face aceste delicioase batoane.
    Am incercat sa tot descopar noi si noi batoane,dar toata familia era satula de aceleasi feluri!
    Chiar ma intrebam intr-o zi:in tara exista batoane de cereale?ca la ultima vizita in tara nu am vazut…
    Inca o data mii de multumiri pentru ca EXISTI si iti multumesc pentru efortul de a imi raspunde,cu toate ca esti atat de ocupata.Apreciez totul si poate ,vreodata si noi “beneficiarii” blog-ului tau,te vom putea rasplati.
    Merci,Teo
    Anonima de departe

  7. Stephanie

    Absolut minunata idee! eu sunt fan batoane de genul asta, acum o sa am la discretie. Cu ingrediente ne-bio ies foarte ieftine, nu-i asa?

  8. Anonymous

    Mmmmmmmmm, arata foarte bine si cred ca sunt si foarte bune. Trebuie sa le fac si eu. Apropo, am facut choux a la creme, deja de doua ori intr-o saptamana, delicioase si f.simplu de facut. O reteta buna pt. cioco de casa nu ai? Sa stii ca ma bucur foarte mult cand verific mail-ul si vad ca a intrat ceva si de la tine. Pupici pt. baietelul tau si pt. tine. Spor la treaba.
    Naty

  9. ORGANIZATOR ZBB

    Salut. Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam, insa deocamdata este o buna modalitate de transmitere a unei informatii. Apelam la oameni inteligenti din blogosfera si care pot in acelasi timp sa fie promotori ai acestui fenomen in Bucuresti. INSCRIE-TE LA ZIUA BLOGGERILOR BUCURESTENI ( PE ZBB-2009.RO AI FORMULARUL DE INSCRIERE ) si vino alaturi de noi la festival impreuna cu cat mai multi prieteni. Da acest mesaj mai departe in blogosfera.Vor fi premii, petreceri, multa distractie si nu in ultimul rand o mare gasca de bloggeri cu care poti lega prietenii. Fiecare blogger inscris va primi cadou, saptamanal o invitatie de doua persoane la Eurocinema. Te asteptam
    Multumim.

  10. alison

    arata minunat batoanele tale bio!de fapt nu vad decit minunatii in jur…drept care te astept la mine ,unde sunt ceva premii virtuale!

  11. Foarte faina ideea! Cred ca-s tare bune cu fructe confiate.
    Nu sunt prea dulci?

  12. Multumesc mult de aprecieri, sunt foarte bune batoanele (au fost,d e fapt :-p) si chiar merita incercate. Edith, se pot face cu orice: fulgi de ciocolata, fulgi de cocos, fructe confiate, banane uscate etc. NU sunt deloc prea dulci, mai ales daca pui zahar brut si miere naturala 🙂

  13. Anonymous

    Buna,

    Cum masor cantitatile daca n-am cantar? Poti sa-mi dai gramajele altfel?

  14. Incepatoare

    Daca fierbi mierea ii distrugi proprietatile pentru care e apreciata. O pui degeaba si o strici. Mai bine pui sirop de dulceata si vor avea si aroma de fructe.

  15. mazilique

    cred ca ar merge si cateva alune/seminte, cum ar fi migdale, nuci, alune de padure. mmm 🙂

  16. Catalina Zimbroianu

    Fetita mea de 2 anisori adora batonale astea! Asa ca trebuie sa le fac si eu! BUNNEEE RAAAUUU!!

  17. Daniela

    Uau, ce bune trebuie sa fie batonasele astea…
    La mine te asteapta niste premii frumoase, care merg de minune alaturi de batoanele astea delicioase. Pupici !

  18. Intr-adevar arata foarte bine batoanele, ce nu stiu este sat de sanatoase sunt aceste alimente bio, din care cred eu nu sunt foarte sanatoase

  19. Anonymous

    draga mea
    imi place foarte mult situl tau si mi am printat o gramada de retete pe care le fac in bucatarie.Toata smecheria era ca aveam pozele in fata si puteam sa evaluez cu ce fac eu.Dar acum nu mai pot printa pozele cu mancare.Am incercat de pe diferite printere si tot nu am putut.
    Te rog daca poti sa faci situl cum era inainte ca sa pot printa pozele si sa pot folosi si eu retele.
    Mersi
    Ana

  20. Ana, nu eu ma ocup de partea tehnica a blogului, insa din cate am inteles asa o sa ramana, varianta printata sa fie fara poze. Important e ca poti printa reteta.

    Oricum am primit reclamatii in trecut pe tema asta, ca se consuma prea multa cerneala cand printeaza pozele.

  21. bucatar maniac

    premii de la mine pt. voi! Va astept sa le ridicati!

  22. Anonymous

    Batoanele ies tari ca acelea cu susan&miere sau ceva mai moi?
    Ela

  23. Daca le pui in folie de plastic imediat dupa ce le-ai taiat, ies moi, altfel daca le lasi pe farfurie se intaresc

  24. Alexandrina Satnoianu

    Buna Teo!
    Sunt la a doua reteta pe care o incerc de pe blog. Prima a fost cea cu madlene si fac cate o portie saptamanal, am ajuns chiar sa dublez compozitia, iar a doua care este in cuptor, cea de batoane cu muesli.
    Pot sa spun ca nu sunt o gospodina, ba chiar feminista incrancenata impotriva statului la cratita, dar… din pacate… si gurmanda. Pentru ca m-am saturat sa cumpar E-uri si mancaruri proaste/scumpe la restaurante, am inceput sa imi caut retete dragi mie.
    Pentru ca sunt si eu bloggarita (cu bloggarasha in curs de re-branduire:), am cautat bloguri cu retete si am dat peste arhiva ta. Am luat-o razna cu gatitul… imi caut retete, imi notez ingrediente, ma tarai obosita-moarta la cumparaturi si ma trezesc cu noaptea-n-cap sa mai incerc cate ceva…Pentru ca mie nu-mi ies pastele bolognese cum ii ies lui nana, iar Miru a mea ma tot indeammna sa caut si eu o reteta… care este reteta ta, ca vrem si noi sa facem paste bune ca nana?
    Pupici si spor!

  25. codruta

    Teo,

    mersi pentru reteta, am incercat-o ieri. dar am avut o mica problema, s-a lipit hartia de copt de nu o pot da jos 🙁 desi am uns-o bine cu unt.
    vreun sfat pt data viitoare cand incerc?

  26. Am incercat si eu aceste batoane de cereale dar am intampinat o problema. Nu le pot taia pentru ca se sfaramiteaza. Am urmat instructiunile exacte, le-am presat, le-am lasat la racit dar daca vreau sa le tai nu pot :((.
    Singurul lucru schimbat la reteta e ca nu am pus zahar si numai miere. Sa fie asta problema? Sunt ft dezamagita k nu mi-au iesit …

  27. Alexandrina, am o singura reteta cu sos bolognese, se numeste tagliatelle con ragu si o poti vedea aici. Sper sa fie ceea ce cauti 🙂

    Codruta, eu nu am patit asa ceva pana acum. Foarte important sa ungi bine tava, dar daca zici ca s-a lipit, incearca sa o ungi cu ulei si nu cu unt… eventual sa verifici daca hartia de copt e ceruita pe ambele parti sau doar pe o singura parte.

    Alina, daca nu ai pus zahar inseamna ca nu ai urmat instructiunile exacte 🙂 Zaharul are un rol foarte important, pentru ca se caramelizeaza si leaga foarte bine compozitia 🙂

  28. Eva F.

    Si eu fac batoane in casa, din fulgi de orez, la care adaug 100g halva, preferabil de susan, iar deasupra le presar cu seminte de susan, pentru aspect. Dar e adevarat ca se pot face foarte multe variatii, cu tot felul de cereale si fructe uscate sau seminte. Depinde ce avem in casa.Batoanele raman moi, mult timp, daca bine inteles, nu sosesc nepotei,asezate intr-o cutie, inchisa ermetic. Ai niste retete super!!!!!!!!!!! Si mie mi-a adus aminte Baigli cu nuca, de raposata mea mama si desi am 63 de ani, nu am incercat niciodata sa-l prepar, dar acesta arata ca al mamei si cred ca e foarte reusit.

  29. Anonymous

    Buna Teo.

    am incercat si eu reteta ta, dar am o problema. a iesit foarte dulce (tin sa precizez ca am folosit zahar normal, nu din cel brun). aceasta sa fie oare problema. sau stii ce as putea folosi sa nu mai iasa asa dulce?

    Multumesc. Diana

  30. Anonymous

    Buna Teo.
    Am facut si eu aceste batoane, dar am 2 probleme:
    1 – au iesit foarte dulci
    2 – nu prea stau ele lipite.
    Nu prea stiu unde am gresit. Am respectat reteta (doar ca am pus yahar normal in loc de cel brun). aici sa fi gresit eu?
    Diana

  31. Miches Alexandra Sorina

    Teo am facut batoanele de cereale dar cum nu am avut ingredientele bio le-am inlocuit cu ce aveam in casa adica zahar normal, miere normala… Mi-au iesit foarte bune dar un picut cam tari. Asa au fost si ale tale?

  32. Diana, zaharul normal e in general mult mai dulce decat cel brun.

    Alexandra, ies putin crocante, sau nu tari, sa iti rupi dintii in ele. Ale mele au fost chiar ok, dar le-am impachetat individual in folie alimentara, nu le-am lasat la aer, ca atunci se intaresc tare

  33. foarte tare reteta teo, maine nu stiu daca am timp, dar duminica sigur o fac. spune-mi te rog, 45ml miere, cam cat inseamna? un sfert de ceasca e bine? sau cate linguri?
    pup

  34. Mioara

    Cam pacat de untul ala din compozitie. Ma gandesc daca ar putea fi inlocuit cu ceva mai sanatos… Ce ziceti?

  35. Mierea incalzita peste 50 de grade devine toxica. Deci nu doar ca-si pierde din proprietati, ci devine daunatoare. Zaharul este si el daunator, indiferent ca-i brun, bio sau de care o fi. Raman asadar semintele care ne mai dau ceva bun la sanatate, cat o mai ramane si in ele dupa fierbere… 🙂

  36. Adriana

    La cat costa produsele de la solaris sa știți ca nu iese mai ieftin decât batoanele gata ambalate. Aseară am luat musli de la solaris- o punga de 400 gr costa 10 lei. In alta ordine de idei , e o rețeta foarte buna, rapida!

  37. Am incercat si eu reteta , chiar acum le am taiat.. Din kacate su t dazamgita.. sunt foarte uleioase… chiar f f …si tari.. Sotul era si el nerabdator sa guste… Le -am aruncat

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.