Prajitura cu morcovi

Oana, o participanta la concursul “Gateste pentru un aparat de waffe” si mamica unei fetite frumoase, a propus atunci o reteta de carrot cake si imediat mi-am adus aminte ca am si eu o reteta delicioasa de prajitura cu morcovi, nu am incercat-o pana acum niciodata dar acum a intrat cu brio in topul retetelor culinare favorite! E foarte aromata, suculenta din cauza morcovilor, crocanta din cauza migdalelor, iar glazura de branza face toti banii! O reteta usoara si numai buna pentru morcovii noi, de sezon.

Ingrediente:
– 110 grame de zahar
– 3 1/2 cani de morcovi (masurati in cana de 250 ml)
– 3 oua
– 180 ml de ulei
– 120 gr de faina
– un plic de praf de copt
– 50 gr de migdale taiate bucatele
– o lingurita de sare
– o lingura de scortisoara

Incalzim intai cuptorul, pe treapta medie, deci in jur de 180 de grade. Mixam apoi uleiul si zaharul pana cand zaharul incepe sa se topeasca. Puteti folosi la fel de bine si zahar pudra, care se incorporeaza mai usor in ulei. Adaugam apoi ouale, unul cate unul. Dupa fiecare ou, mixati bine, oana se incorporeaza complet.

Separat, amestecam faina, sarea, praful de copt si scortioasa, apoi le incorporam in amestecul de ulei si oua. Mixam, mixam si iar mixam. Apoi punem morcovii rasi si migdalele, mai mixam o tura si turnam compozitia intr-o forma de chec, unsa cu unt si tapetata cu faina au pur si simplu cu ulei in cazul tavilor de silicon.

Checul cu morcovi se coace la foc potrivit, 1 ora, pana cand trece testul scobitorii.

Pentru glazura de branza avem nevoie de:
– o cutie de branza Philadelphia (125 gr)
– 200 gr de zahar pudra
– o esenta de vanilie
– 2 linguri de unt topit

Le amestecam bine toate pana cand obtinem o crema groasa, cu care ornam prajitura.

Sper sa va placa reteta, merita incercata! Pe cuvantul meu de pionier!

16 Comments

  1. Antzu'

    wow!arata super

  2. Ala Oancea

    Foarte bine arata ! Acum ceva timp am facut si eu primul chec cu morcovi. Nu stiu de ce aveam o asa o retinere cand ma gandeam la o prajitura cu morcov, dar a fost delicios.

  3. Christiana

    Înainte de a fi raşi fară milă, cam cât cântăreau morcovii? 🙂

  4. Anonymous

    morcovii cu care ai ornat sunt cruzi sau cum i-ai pregatit?

    diana

  5. Multumim, multumim, v-as invita la o felie, dar s-a terminat repede 🙂

    Cristina, buna intrebarea cu morcovii :)) nu i-am cantarit 😀 dar undeva in jur de 350 gr. cred ca merg in prajitura. Am ras mai multi, si am masurat apoi cu cana pt praji, restul i-am pus in slata de cruditati.

    Morocvii de decor sunt cruzi, taiati rondele si dati cu suc de lamaie.

  6. Nu am incercat niciodata desert cu morcovi, insa te cred pe cuvant ca e bunut. Daaaar imi imaginez cat de deliocioasa poate fi glazura de branza si salivez aici, pe taste… Musai de incercat!

  7. Andreea B

    wow.. chiar cautam reteta asta. eu am mancat prajitura cu morcovi cand am fost in state si mi-a placut foarte mult. mi-am adus aminte de ea si ma gandeam sa o reproduc. a ta arata f bine, ca cele care se gasesc la ei asa ca .. o sa incerc sa o fac 🙂

  8. mirza otilia

    am incercat si eu prajitura cu morcovi e super,copii au fost multumiti

  9. otilia25

    urmaresc tot timpul retetele tale,,,mersi pentru prajitura cu morcovi am incercat-o si a iesit delicioasa

  10. Pingback: Ghidul Vegetarianului – Briose din morcovi cu crema de branza

  11. Abia astept sa o scot din cuptor

  12. Am facut exact ca in reteta si nu mi-a iesit nimic:-j e cruda si nu a crescut:| morcovul trebuie cumva stors?

  13. georgiana

    Dupa 1 ora si 45 de minute mi am pierdut speranta… aluatul e inca necopt inauntru. Oare ce am gresit? Am respectat pasii, dar checul meu e bun numai de aruncat…:(((

    • Nu stiu, sunt foarte multe lucruri care puteau fi gresite, nu ma pot pronunta din cat mi-ai scris tu, din pacate 🙁 eu fac reteta asta foarte des si nu am patiti asa ceva.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.