Aripioare glazurate cu miere

Aripioarele glazurate cu miere… ce poate fi mai bun pentru o seara la TV? Sau pentru o petrecere? Va garantez eu ca aripioarele cu miere sunt o reteta culinara care merita un strop de atentie. E o reteta foarte simplu de realizat, doar ca trebuie sa aveti in vedere ca aripioarele trebuie sa stea la marinat peste noapte, asa ca preparati-le din timp.

Ingrediente:
– 12 aripioare de pui
– 250 ml de miere
– 80 ml de sos de soia
– 60 ml de sos chili dulce
– o lingurita de piper
– o lingura de praf de usturoi

Amestecam toate ingredientele pentru marinata. Taiem varful aripioarelor, e care il aruncam si apoi taiem fiecare aripioara in 2, la incheietura. Punem aripioarele intr-o cutie de plastic, turnam peste marinata de miere, punem capacul si agitam bine cutie, astfel ca fiecare aripioara sa fie scufundata in marinata. Punem cutia in frigider si lasam puiul la marinat peste noapte.

A doua zi, punem aripioarele intr-o tava tapetata cu foile de aluminiu (asta e foarte important, alfel riscati sa fie ultima data cand folositi tava respectiva). Cel mai simplu ar fi sa folositi direct o tava de aluminiu, de unica folosinta. Turnati restul de marinata peste aripioare. Dati aripioarele la cuptorul incins, la foc mediu, timp de 40 de minute, pana cand se rumenesc frumos.

Ingrediente pentru sos:
-2 linguri de maioneza
– 3 linguri de smantana
– 3 linguri de iaurt
– marar proaspat, tocat marunt
– praf de usturoi si piper negru

Le amestecam toate si NU le turnam peste aripioare, ci il folosim ca si dip.

Sper sa va placa si sa le incercati cat de des. Daca sunteti la cura de ingrasare, puteti sa prajiti aripioarele in ulei, ca sa devina o adevarata bomba calorica :))

16 Comments

  1. gaby_d

    ce bine arata!!!!
    o sa le incerc in curand..si asa eram in pana de inspiratie culinara:d
    o zi minunata si o saptamana buna!

  2. Schumitza

    au o aroma usor dulceaga? ca la cum arata imi vine sa fac dar eu nu prea sunt cu dulcele nici macar la prajituri daramite la mancare "savoury". si daca sunt spre dulce cu ce as mai putea taia din dulceata?

    ms anticipat 😉

  3. Laura Teodora

    Yummy yummy. Imi aduc aminte de buctaria chinezeasca. Ei imbraca puii in tot felul de sosuri dulci.

  4. klausenburger

    eu pe astea le presar cu susan, le stropesc cu un pic de vin alb si le mai las un pic la cuptor. le dau un gust superb si devin mai crocante.

  5. schumitza, poti sa folosesti mai putina miere si eventual mai mult sos de soia si chilli iute in loc de chilli dulce. atunci vor fi mai degraba aripioare picante decat dulci, insa vor fi glazurate la fel.

    multumesc tuturor pt comentarii

  6. Anonymous

    Ajutor Teo !!!!!!!!!!!
    Nu se mai gaseste sos de stridii…ce ma fac

    Si in incheiere , esti minunata.Datorita tie , bucataria a devenit o placere pt. mine.

  7. oliviutza

    Servus. Eu am intrat intr-o etapa de reorganizare culinara si am nevoie de ajutorul bloggeritelor specialiste.. asa ca am facut un concurs cu premii cosmetice bio de la Olivo cu tema retete de 300 de calorii. Mi-ar face placere daca ai participa. Multam!
    Olivia
    http://organicinromania.blogspot.com/2009/07/concurs-retete-de-300-calorii.html

  8. PussyCat

    arata excelent. desi nu stiu cum o sa se impace carnea cu mierea 😀

  9. Sos de stridii gasiti in Kauland sau aici http://www.alimentaraonline.com/catalog/advanced_search_result.php?keywords=thai&x=1&y=1

    Oliviutza, imi cer scuza ca nu am apucat sa raspund la invitatia la concurs, ti-am scris insa acum pe blog motivule. Inca o data, scuze, raspund la urmatorul apel 🙂

    Pussycat, se impacat super-bine, pe cuvantul meu de pionier! 🙂

  10. rata_micha

    Buna, Teo!Am devenit fana a blog-ului tau, este foarte bun, felicitari si te-am votat pentru Concursul in desfasurare.
    Am incercat aseara aripioarele cu glazura de miere! Excelente!!!le recomand ,invitatii mei au fost foarte incantati.Intr-adevar curatatul tavii(am pus un singur rand de folie,ar fi fost mai bine 2)a fost provocarea cea mare,mi-au trebuit vreo 2 ore sa o curat.

  11. Anonymous

    salut Teo.am descoperit de cateva zile blogul tau..intamplator,cautand o reteta speciala de tort.vreau sa zic ca e cel mai ordonat,explicit si complex blog in domeniu.ai o gramada de retete absolut delicioase.de acum va fi cartea mea de bucate preferata,desi eu sunt in italia si aici nimic nu are gust ca acasa si multe din ingredientele noastre aici nu le gasesc sau nu stiu cu ce as putea sa le inlocuiesc.oricum imi place mult sa gatesc si sper sa gasesc de fiecare data o solutie.multa sanatate si cele mai frumoase si mai fericite sarbatori alaturi de cei dragi.cu drag neli

  12. Anonymous

    foarte buna ideea o sa incerc cat de curand , azi fac spanacul … sa vdm cum iese .
    Lia

  13. Buna,am 23 de ani ,tin sa precizez ca pana sa dau de acest blog,intram in bucatarie decat sa deschid frigiderul si sa infulec :)…mi se parea o catastrofa sa gatesti ..mai ales eu clubb-arita fidela,bucataria mai imi lipsea…acum insa descoperind aceste retete,simple si gustoase ,as prepara cu drag 24 ore din 24..felicitari!sunt minunate, regret timpul pierdut :(..as inlocui-o pe mama ,care gateste traditionalele mancaruri de cartofi,mazare,ciorbe ,varza etc etc..cu toate minunatiile prezentate aici(care par complicate si cer mult timp,insa nu e asa)…FELICITARI!!cu drag,Vera!

  14. Bun, bun, bun de tot…. Felicitari din toata inima. Nu este prima data cand gatesc du retetele dumneavoastra si cred ca venise timpul sa va multumesc pentru ca mi-ati dat curaj sa pot si eu realiza delicatese culinare.Inca o data felicitari, sanatate si spor la cat mai multe retete delicioase.
    PS.Trufele din smochine sunt adevarate delicatese culinare..

  15. Anonymous

    super reteta ta…felicitari pentru ideile tale dar nu aruncați capetele aripioarelor pentru ca din ele se face o supa foarte buna care poate fi folosita la altceva 🙂

  16. Anonymous

    E dragii mei , cand am inceput sa le prepar aceste aripioare aratau superb ! Rezultatul a fost nu prea dragut : aripioare carbonizate ptr ca am uitat de ele si s-au ars ! ha ha haaaaa Am mancat una asa mica si neagra si era gustoasa rau ….insa nu am putut mai mult de una !!! 🙂 Data viitoare o sa fiu mai atenta !Alex

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.