Mancarica de pui cu morcov si mar

Cautand retete culinare pentru bebe, am dat peste un site minunat, care contine nu doar retete ci si foarte multe sfaturi privind diversificarea alimentatiei bebelusului, momentul in care trebuie introduse anumite alimente, proprietatile alimentelor, cel mai bun mod de a le gati dar si diverse combinatii inedite.

Este vorba de Annabel Karmel. Aici am gasit o reteta culinara foarte buna, pe care Luca o serveste cu placere: mancarica de pui cu morcov si mar. Uneori inlocuim morcovul cu cartoful dulce, insa rezultatul este mereu acelasi: bolul gol, babetica neatinsa si un bebe murdarel la bot.

Ingrediente:
– 1/2 lingura de ulei de masline
– o lingurita de ceapa de apa, tocata marunt
– 350 gr de morcovi
– 250 ml de supa de pui sau apa
– 2 frunze de dafin
– un piept de pui
– un mar mic, curata de coaja si cotor si taiat bucatele

Incalzim uleiul de masline si sotam in el ceapa, pana se inmoaie. Adaugam apoi morcovii taiati felii subtiri, turnam peste apa (sau supa), punem si frunzele de dafin si le lasam sa fiarba impreuna 10 minute din momentul in care mancarea clocoteste, la foc mediu. Cel mai bine e sa acoperiti tigaia, astfel morcovii se fac mai repede. Taiem puiul bucatele si il punem in tigaie, impreuna cu marul. Acoperim tigaia si le lesam sa fiarba impreuna alte 10-15 minute.

Cand mancarica e gata (gustati fara frica, e chiar buna), o dati prin blender si o serviti calduta bebelusului. Din aceste cantitati ies 4 portii, pe care le puteti refrigera sau congela. Reteta este indicata dupa 8 luni.

12 Comments

  1. Anonymous

    Buna dimineata,d-na Teo!Blogul dvs ma inspira intotdeauna.Stiu sa gatesc,am avut si''confirmarea''cu mese date rudelor si prietenilor la diferite ocazii,dar in bucatarie mereu inveti.Mai ales ca dvs gatiti ca in Ardeal(eu sunt din sud-est,din Constanta).Si se vede si influenta bucatariilor straine.E foarte bine,pt ca intotdeauna am fost de parere ca trebuie sa invatam sa gatim mai sanatos,bucataria romaneasca fiind cam grea.Intamplarea a facut sa fiu plecata in afara tarii in mai multe tari si mi-am dat seama cat de diferita este bucataria noastra fata de altele.Nu mi-e strain domeniul.Am''furat''si eu muuuuuulte retete de pe unde am putut.Apropo de retete pt bebelusi!Eu ii faceam,printe altele,ardei copt,capia sau gras,rosu,pe care-l pasam in blender cu pui.Ii puneam si cartof obisnuit,dar cred ca se poate pune si cartof dulce.Era mancarica preferata,la un moment dat.Acum suntem mari,mai avem putin si facem 3 ani.In fine,voiam sa va spun ca va multumesc pt retetele trimise,le apreciez f mult si ca ajutati multe femei tinere(si numai!)care invata sa gateasca!Bravo,bravo,bravo!

  2. Multumesc pt aprecieri si pt idei 🙂 ardeiul copt ii place si lui L. foarte mult, il fac cu cus cus sau carnita. Salutari puiutului :*

  3. Vreau sa te intreb de la ce firma cumperi pieptul de pui. Vreau sa fac si eu reteta asta.

    Tare ma bucur ca pui si retete pentru bebe. Esti o buna sursa de inspiratie.

  4. Miha, in general iau Fragedo, de la transavia.

  5. Anonymous

    imi plac mult retetele si ma inspir din ele. multumesc! eu traiesc in Franta si am multe retete interesante. Sper ca intr-o zi sa am rabdarea sa le public.

  6. Anonymous

    Recomand cu caldura si acest site http://www.wholesomebabyfood.com/news/
    unde gasiti informatii usor "digerabile" si complete. Si eu sunt o mamica care a inceput diversificarea la 6 luni si acum are aproape 8 luni, dar nu m-am grabit sa ii introduc foarte multe. ii dau in principal un piure de multe legume proaspete si puse la steamer (morcov, telina, cartof, dovlecel, un pic de ceapa, cateva bucatele de fasole verde congelata si, bineinteles, pieptul de pui). Eu pana acum doar i-am variat cantitatile in combinatie (odata mai mult dovlecel, altadata mai mult cartof).
    Astept cat mai multe retete pentru bebei.

    Monica

  7. Anonymous

    dar bani ca sa cumparam toate astea unde gasesc?

  8. Hai sa nu exageram, ca mancarica asta costa maxim 15 lei si are multe portii.

  9. Anonymous

    Solutia e simpla, Anonimule. Se numeste MUNCA 😉
    Felicitari Teo pentru un blog minunat!

  10. kianaispink

    salut, Teo! fetita mea doarme acum, asa ca am gatit si eu reteta de mai sus. abia astept sa se trezasca sa o incercece si ea. sigur ii va placea. mersi mult pt toate retetele.

  11. Anonymous

    Carnea de pui e gata, fiarta, in 10- 15 minute???

  12. Veronica

    Buna Teo,

    am pregatit si eu reteta pentru bebe al meu de 9 luni, iar rezultatul a fost: botic curat, babetica si ea curata, castronelul gol! El in general nu face mofturi la mancare, dar aceasta reteta pur si simplu a savurat-o!!
    Am extins reteta si pentru noi, oamenii "mari". Acelasi rezultat si la sotul meu ca si la bebe (mai putin partea cu babetica 😛 )
    In concluzie, multumim frumos pentru retete si mai asteptam cu nerabdare si altele pentru bebe. Eu personal am sa le incerc pe toate!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.