Waffe bio cu malai

E drept ca am luat o scurta pauza de la retetele culinare cu ingrediente bio, insa stiti si voi cum e cu perioada concediilor, nu se sincronizeaza lumea foarte bine. Acum insa, am revenit cu retetele saptamanale, cu ingrediente oferite de vreaubio.ro

Waffele cu malai sunt dupa reteta Anei Olsen, o bucatareasa desavarsita, mai ales cand vine vorba de ceva dulce. M-a intrigat ideea de malai, asa ca le-am incercat in varianta bio si au iesit delicioase, foarte crocante si interesante, potrivite atat ca si desert, alaturi de sosuri dulci, dar si ca si mic dejun, alaturi de ou sau sunca.

Ingrediente: (folositi o cana de 250 ml pentru a masura)
– 1 1/4 cana de faina din grau integral
– 1 cana de faina de malai (gris de porumb)
– 4 linguri de zahar din trestie
– o lingura de praf de copt
– coaja de la o lamaie
– 1 1/2 cana lapte batut
– 1/2 cana ulei vegetal
– 2 oua intregi

Amestecam intai ingredientele uscate: faina, faina de malai, praful de copt si coaja de lamaie. In alt vas, amestecam ingredientele lichide: laptele batut, uleiul vegetal si cele doua galbenusuri. Amestecam apoi ingredientele solide si cele lichide, respectiv incorporam treptat amestecul de faina in cel de lapte batut, pana la omogenizarea completa. Separat, batem albusurile spuma moale si le incorporam in compozitia pentru waffe.

Pont: daca doriti sa el serviti ca si desert, adaugati zahar vanilat sau esenta naturala de vanilie. Daca doriti sa le serviti ca si aperitiv, pentru micul dejun, puneti numai 2 linguri de zahar si nici un fel de arome.

Nu uitati, puteti pune cate doua waffe intr-o punga inchisa etans, pe care o dati la congelator si le incalziti la microunde atunci cand le consumati. Asa rezista mult mai bine, chiar si 4 saptamani. Cam asa arata Waffele Bio cu malai, servite cu dulceata de caise, pusa saptamana trecuta:

7 Comments

  1. Anonymous

    de ce ti-a iesit dulceata asa inchisa la culoare? si eu am facut sapt trecuta dar a mea e portocalie, si am facut-o fara gel fix sau alti conservanti.miha

  2. Arata grozav!

  3. Anonymous

    TOATE POZELE ARATA …NASPA….PARCA AR FI TERCI PIREUL ALA …NU MI-A PLACUT POATE CA OR FI GUSTOASE…DAR NU TE INDEAMNA LA NIMIC….SCUZE

  4. nu stiu cum sa formulez ca sa nu sune…NASPA…dar cum arata un aluat inainte sa-l coci? cum arata maiaua pt clatite sau compozitia pentru pandispan? Hai sa fim un pic seriosi si sa facem comentarii la subiect, rautatile gratuite si scrise cu CAPS LOCK imi dau impresia ca strigi la mine si chiar nu e cazul….SCUZE

  5. Simona

    Am descoperit de curand blog`ul tau.Esti pur si simplu SUPER MARFA!!!imi pare foarte rau cand se gaseste cate`un "NASPET " de asta sa comenteze aiurea la cate o reteta, toti se cred destepti dar nu sunt in stare de nimic. Respect si salutari!! Simo din ROMA

  6. Anonymous

    ma scuzi, nu am inteles cum le "coci"? multumesc anticipat.

  7. Mihaela

    Ies moi si pufoase sau mai uscate? Stiu retetele A. Olson, am facut multe, dar nu si aceste waffles.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.