Pui caprese la cuptor

Reteta pentru alata caprese este mai mult decat simpla, avand doar 3 ingrediente principale: rosiile prunisoare, mozarella si frunzele proaspete de busuioc. Se poate asezona cu ulei de masline, sare si piper, iar unii bucatari folosesc chiar si otetul balsamic. Aceasta este reteta de la care am pornit cautand ceva bun pentru cina si cum trebuie sa recunosc ca suntem carnivori inraiti, am introdus in lista de ingrediente si pieptul de pui, ceapa si usturoiul si pentru o pata de culoare: pasta de ardei iuti, tare picanta! Puiul Caprese la cuptor e una dintre cele mai reusite retete cu pui, mi s-a spus de catre mancaciosi, asa ca puneti mana si-o incercati cat de repede!

Ingrediente:
– 1 piept de pui
– 4 rosii prunisoare, taiate felii de cca 1 cm grosime
– 150 gr mozarella, taiata felii de cca 1/2 cm grosime
– 4-5 fire de busuioc proaspat
– 4 catei de usturoi
– o ceapa mica, taiata marunt
– o lingura rasa de paste de ardei iuti
– 5 linguri de ulei de masline
– sare, piper

Taiem pieptul de pui in cubulete. Separat, preparam o marinata din 3 linguri de ulei de masline, ceapa, usturoiul taiat marunt, pasta de ardei iuti, sare si piper dupa gust. Punem puiul intr-o punga cu fermoar, turnam peste marinata si amestecam bine, astfel incat toate bucatile de pui sa fie bine acoperite cu marinata. Tinem puiul la frigider minim 2 ore.

Prajim apoi puiul, cu tot cu sosul in care s-a marinat, intr-o tava teflonata, fara adaos de grasime, pentru ca marinata e pe baza de ulei. Dupa ce puiul s-a rumenit, punem intr-o tava mica 2 linguri de ulei si incepem sa cladim: un strat de rosii, apoi un strat de mozarella, frunze de busuioc, 1/2 din cantitatea de carne de pui apoi inca un strat de fiecare, pana la epuizarea ingredientelor.

Este important ca ultimul strat sa fie de mozarella si busuioc, peste carne, pentru a se rumeni frumos. Dam tava la cuptor, aproximativ 30 de minute, sau pana cand e rumenita bine mozarella.

Sincera sa fiu, nu are ce sa nu va placa, e o mancare foarte aromata, secretul ei fiind ingredientele de calitate. Folositi numai busuioc proaspat pentru aceasta reteta, cel uscat nu va da mancarii aroma dorita. Ce vroiam eu sa va spun: sa nu va fie niciodata teama sa modificati o reteta, sa omiteti ingredientele care nu va plac, sa includeti ingrediente voastre favorite, sa combinati retete si sa improvizati! Nimic nu va aduce mai multa bucurie in bucatarie decat o reteta improvizata, dar care a iesit foarte bine.

11 Comments

  1. Tabita

    Ceau Teo.Te urmaresc de o vreme bunaaa….si toate retetele tale sunt…super.Nu o data m-am inspirat de pe blogul tau atunci cand nu am mai stiut ce sa fac de mancare. Mi-ar placea sa fac in fiecare zi o reteta de la tine,si mereu imi propun .dar…. nu reusesc de fiecare data.oricum …felicitari.
    Acuma o intrebare:mereu folosesti busuioc proaspat.Dar de unde?De la magazin ,sau il ai tu in ghiveci?Ceau

  2. @Tabita, am 2 ghivece gigantice cu busuioc 🙂 Insa il gasesti si de cumparat, atat la piata la tarani cat si la hyermarket (cora, kaufland, carrefour) in vitrina de verdeturi proaspete

  3. Anonymous

    Vreau si eu.Arata nemaipomenit.Dar am o nedumerire;marinata trebuie prajita in cuptor sau pe aragaz?multumesc din suflet.

  4. Teo, te iubesc la fel de mult ca pe cea mai mult mediatizata si pe care o cheama la fel.Sunt o pasionata a bucatariei chiar daca de cele mai multe ori eu doar inghit in sec. Deee….nu-mi permite silueta sa mai si mananc.Am si eu o idee sau mai bine zis o rugaminte:nu ai putea sa postezi niste retete"de criza"?Ar fi nemaipomenit.Te pup.

  5. Delyrics

    Am pregatit tava cu compozitia dar ma gandeam sa o las la frigider pana maine dupamasa cand avem invitati, ca sa fie calda si proaspata… Oare carnea ramane la fel de frageda si dupa ce sta o vreme? E bine sa o pun la frigider, sau sa o las la temperatura camerei?
    [Deja salivam la aroma ce se degaja… 🙂 Abia asteptam ziua de maine!]
    Felicitari inca-odata!

  6. Arata genial. Crezi ca reteta asta ar fi potrivita pentru o cina romantica? Daca nu, sau chiar daca da, spune-mi ce parere ai tu despre o reteta de cina romantica! Ma gandeam sa-mi cinstesc prietena candva, dar imaginatia imi creeaza tot decorul inafara de mancare. Vreau sa fie ceva care sa arate frumos si elegant aranjat dar si copios.

  7. Anonymous

    arata extra ordinar de bine. Eu una as mai pune si citeva felii de masline negre printre

  8. Monica

    http://www.evenimentulmuscelean.ro/din-bucatarie/pui-caprese-la-cuptor.html

    Foarte interesanta reteta. Daca nu ma insel la adresa de mai sus este exact aceeasi reteta cu aceeasi ultima poza din care s-a scos watermarkul.
    Reteta este aparuta pe site-ul cu pricina cateva zile mai tarziu.
    Asta apropo de campania antiplagiat.
    Cred ca tb.sa schimbi pozitionarea watermarkului sa vedem cine o sa mai poata fura si pozele…

    Numai bine,
    Monica

  9. Anonymous

    Intrebare: mozarella din care se poate folosi? Daca am vazut bine in poza, e din aceea alba si mai moale ("fresca" parca se cheama pe eticheta). Se poate folosi si mozarella din aceea care semana cu cascavalul, mai galbuie la culoare si mai dura la consistenta?

  10. Anonymous

    foooaaarteeee bine suna si arata! felicitari, voi incerca si eu neaparat!

  11. Anonymous

    Am deja doua ore de cand ma uit pe blogul tau, esti fantastica, iar reteta asta a fost un adevarat succes la mine in casa. Te felicit din toata inima

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.