Cotlete aromate cu miere

Am ajuns si la ultima reteta din cele 4 retete culinare cu miere pe care le-am gatit impreuna cu albinuta Apidava. Dar la cat de bine ne-am inteles, sunt sigura ca vor urma si altele,

Pentru ca saptamana trecuta am gatit ceva dulce, respectiv checul cu fructe confiate si muuuulta miere, azi am zis sa facem un fel principal: cotlete de porc proaspete, fara strop de grasime, condimentate cu tot felul si glazurate cu miere de salcam.

Spre deosebire de alte sortimente de miere, cum ar fi mierea poliflora, cea de salcam are o aroma mult mai subtila, de aceea am considerat-o perfecta pentru aceasta reteta. Insa in general, pentru astfel de combinatii de carne+miere sau legume+miere va recomand si specialitatile de miere, mai ales Roua Florilor de Cimbrisor.

Ingrediente:
– 6 felii de cotlet de porc
– 6 linguri de miere Roua Florilor de salcam
– 2 lingurite de otet de mere
– 1 lingurita sare
– 1 lingurita piper
– 2 lingurite praf de usturoi
– 1 lingurita boia (dulce sau iute, in functie de preferinte. eu am folosit iute)
– 2 lingurite chilli
– 2 lingurite ierburi de Provance
– ulei de masline (spray)

Amestecam toate condimentele intr-un bol. Pulverizam cotletele cu ulei, pe ambele parti si le condimentam cu amestecul pregatit. In loc de cooking-spray puteti pune uleiul de masline intr-o sticla cu pulverizator, asa il veti doza mai usor si veti folosi mai putin ulei. Asezati cotletele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pe care ati pulverizat putin ulei de masline. Dam tava la cuptorul incins 20 de minute.

Separat, masuram 6 linguri de miere si le amestecam cu otetul de mere. Scoatem carnea de la cuptor (daca nu ati taiat cotletele foarte groase, ar trebui sa fie aproape gata) si o ungem cu ½ din cantitatea de miere+otet. Dam cuptorul la minim si reintroducem tava la cuptor. O lasam la copt pentru alte 2 minute, apoi o intoarcem pe partea cealalt si o ungem cu restul de miere, folosind o pensula de bucatarie. Stingem focul in cuptor si lasam tava in cuptorul incins pentru alte 2 minute.

Am servit cotletele alaturi de o salata din salata rosie, ceapa verde, castraveti, rosii si branza feta, insa puteti la fel de bine sa le serviti si alaturi de chipsuri dietetice, pregatite la cuptor. Indiferent de garnitura pe care o alegeti, aceasta reteta este perfecta pentru cina, mai ales daca sunteti la dieta. Apidava si Teo va ureaza POFTA BUNA!

2 Comments

  1. jocuri de gatit

    Felicitari pentru aceasta reteta. Este un deliciu!

  2. Delicioasa!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.