Salata cu taietei de orez si pui

Daca nu aveti chef sa faceti toate aperitivele pe care vi le-am propus nu are nimic, puteti gati aceasta reteta ca si fel principal. Este o salata usor picanta, care poate fi servita calda sau rece si are ca si ingrediente doua afrodisiace foarte eficiente: ghimbirul si chilli, numai bune de consumat intr-o seara speciala. Reteta este adaptata dupa unul dintre cele mai complexe site-uri de retete culinare, din punctul meu de vedere, respectiv myrecipes.com

Ingrediente:
– 180 gr de taietei de orez
– 1 piept mare de pui, taiat cubulete, prajit sau pe gratar
– ½ cana morcovi taiati julien
– ½ cana ardei gras taiat cubulete
– 3 cepe verzi taiate marunt
– ¼ cana sos chilli (dulce sau picant)
– 2 linguri ulei de masline
– 1 ½ lingura otet de orez
– 1 ½ lingura suc de lamaie
– 2 linguri sos de soia
– ½ lingurita ghimbir macinat
– 2 linguri de arahide

Fierbeti taieteii de orez dupa indicatiile de pe pachet (trebuie lasati in jur de 2 minute in apa fierbinte sau 6-7 minute in apa rece) si scurgeti-i bine intr-o spumiera. Puiul se taie cubulete si fie se trage la wok sau la tigaie, cu foarte putin ulei si la foc mare, fie se prepara pe gratar si se taie ulterior, cum doriti. Puteti folosi si carnea de pui ramasa de la alte retete sau deja gatita.

Amestecam taieteii, puiul, morcovii, ardeiul gras si ceapa. Separat, pregatim dressingul, amestecand sosul chilli, uleiul de masline, otetul, sucul de lamaie, sosul de soia si ghimbirul. Turnam sosul peste salata, amestecam bine bine si dam la rece. Inainte de servire, se presara cu arahide.

Cam asta e toata reteta. E usor picanta insa dressingul afce toti banii, va garantez eu! Si daca ramane ceva pe a doua zi, e perfecta pentru pachetelul la birou. Sa va fie de bine!

3 Comments

  1. Anonymous

    buna 🙂

    am si eu o intrebare: am facut de mai multe ori taietei de orez si i-am lasat la fiert 2-3 minute, dar mi s-au prins intre ei. si raman ghemotoace de taietei 😀 cum sa fac?

    irina, o admiratoare

  2. alice_valeria

    Salut!
    Taieteii de orez nu se fierb, se oparesc doar in apa fierbinte in care ai pus o lingura de ulei si sare, pentru cateva minute. Poti sa-i desfaci usor din gramajoara inainte de a-i pune la oparit.
    Mult succes!

  3. Depinde de taitei. Eu am cumparat diferite feluri si unii se puneau in apa fiarta pt 2 minute, timp in care ii amestecam putin cu furculita si se dezlegau complet dar am cumparat si alte feluri de taitei care trebuiesc fierti 4 minute…Fiecare tip vine cu instructiuni pe pachet.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.