Cheesecake fara coacere

A fost ziua fratelui meu šŸ™‚ A schimbat prefixul, nu, nu de la 1 anisor la 2, cum am fi tentati sa credem, ci de la 29 la 30. M-am oferit sa ii fac tort si mi-a spus clar ca prima si singura lui optiune e un tort sau o prajitura cu branza de vaci, asa ca am luat la revizuit retetele de cheesecake pe care le-am avut vreodata si intr-un final am gasit o reteta scrisa pe o foaie de caiet, imi aduc aminte ca o am de pe unul dintre site-urile cu retete culinare, dar n-as sti sa spun care dintre ele si nici daca era prezentat ca si cheesecake sau prajitura cu branza dulce de vaci.

A fost un tort bun-bun si sarbatoritul a fost incantat si bucatareasa si mai incantata, pentru ca e o reteta rapida si mai ales o reteta fara coacere. Aveti nevoie doar de microunde pentru a topi untul si gelatina.

Ingrediente pentru blat:
– 250 gr de biscuiti
– 150 gr unt topit
– 1 lingurita cacao
– 1 lingurita scortisoara

Maruntim biscuitii in robotul de bucatarie sau ii pisam cu sucitorul, apoi ii amestecam cu restul ingredientelor. Apasam blatul astfel obtinut pe fundul unei tavi cu pereti detasabili.

Ingrediente pentru crema:
– 500 gr frisca nebatuta
– un plic de budinca de frisca sau vanilie
– 500 gr branza de vaci
– 100 gr de zahar tos
– 125 ml lapte
– 1 esenta de vanilie
– 1 pliculet gelatina

Mixam intai branza, laptele, zaharul si vanilie pana avem o crema omogena. Adaugam in ea si praful de budinca, amestecam bine de tot. Preparam gelatina: o punem la inmuiat in 2-3 linguri cu apa, cand se umfla o topim la foc mic, fara a o lasa sa fiarba. Separat, batem frisca si o incorporam in amestecul de branza, folosind o spatula. Turnam gelatina topita peste crema de branza, omogenizam si turnam crema peste blatul din biscuiti.

Cheesecakeul se tine la frigider 3-4 ore.

Puteti decora tortul cu orice doriti, eu am ales migdale tocate si rumenite putin, cat sa isi elibereze aroma deosebita.

Pont: pentru ca tortul se poate crapa atunci cand desfaceti peretii tavii, foarte rece fiind, folositi un uscator de par pentru a incalzi cateva secunde marginile formei. Se va desprinde usor si torul va ramane intact. Acesta e tortul de care s-a bucurat fratele meu si noi, cot la cot cu el. La Multi Ani, Rares!

51 Comments

  1. Anonymous

    chiar o sa incerc si eu tortuletul acesta. La prima vedere pare usor de facut

  2. Anonymous

    Teo am totusi o intrebare in ceea ce priveste gelatina. Am folosit-o acum ceva timp la o prajitura si cand am amestecat-o cu restul compozitiei, gelatina s-a transformat intr-o chestie care semana cu niste fire de gelatina …oricum foarte ciudat. Nu stiu unde am gresit…ce am facut de s-a intamplat asta…imi poti explica si mie ca la "destepti" cum pot sa folosesc gelatina fara sa mi se intample iar beleaua? Cristina

  3. Ploua, ah ce ploua in gura…
    Multumim pentru reteta.

  4. Frisca este cea lichida din magazin? Poti sa imi dai te rog un pret aproximativ?

  5. Eh.eh…cum sa nu fii incantat de o bunatate ca asta!Frumos si sigur tare bun!La multi ani fratelui tau!

  6. andreea26

    Foarte interesanta reteta si usor de preparat! O sa incerc si eu! šŸ˜€

  7. Roxana Simona

    Pare delicios. As incerca in genul acesta cu afine decorul, sau cu fulgi albi-negri de ciocolata.Asta va fi si urmatoarea mea incercare. Felicitari pt post-uri!

  8. Anonymous

    Miam, miam.

  9. Anonymous

    o intrebare de nestiiutoare,budinca nu are nimik daca nu e fiarta si pusa doar asa in crema?

  10. carmina

    dementiala!!!chiar azi de dimi am cautat o reteta asemanatoare!
    iti multumesc teo!

  11. Anonymous

    Teo, te deranjez cu o intrebare..ce robot de bucatarie folosesti? šŸ™‚

  12. Foarte utila reteta

  13. Anonymous

    La multi ani fratelui tau! Tortul arata super, si cred ca si gustul e la fel. O reteta care trebuie incercata cat mai repede!
    Maria

  14. Anonymous

    Roxana Simona , este o idee nemaipomenita asta cu fulgi albi si negri de ciocolata. Cristina

  15. Anonymous

    of teooo n-ai pus poza cu sectiunea!! asa te-am invatat noi cititorii tai infocati? ne lasi imaginatia sa lucreze

  16. Anonymous

    praful de budinca nu ramane nefiert in compozitie??

  17. Anonymous

    Teo ce fel de biscuiti ai folosit? digestiv sau???

  18. Mariana

    Gata, e la rece la frigider, maine seara va fi facut cadou si taiat. Sper sa fi iesit bun, ca altfel ma cam fac de ras. šŸ˜€

    PS: chiar e usor de facut!

  19. Anonymous

    merge cu orice fel de biscuiti? chiar si biscuitii petit beure? multumesc pentru reteta.

  20. Anonymous

    BUna, Teo!..please, help me..imi aplce mult reteta asta..vreau s-o fac si eu..Vroiam sa stiu..in ce pot sa pun tortul.. intr-un oarecare vas sau intr-un vas special..imi pun intrebarea cum scot tortul dupa aia din vas?..doar, nu pot rupe peretii vasului…..

  21. Anonymous

    A iesit super, am incercat cu fructe deasupra si cu Tort Gelee de la Dr Otker..

  22. Anonymous

    ^^
    ai nevoie de o tava cu pereti detasabili šŸ˜‰

  23. Anonymous

    E super reteta. In ultimele 3 saptamani am facut-o de 3 ori. Toata lumea s-a lins pe mustati šŸ™‚
    Pt Cristina (comentariul din 3 dec 2009), a treia oara am patit si eu acelasi lucru, mi s-a ales gelatina firisoare. Primele doua dati am folosit gelatina alimentara si a treia oara Tort Gelee (care cred ca se intareste mai repede). A trebuit s-o strecor ca sa nu ramana gelatina in crema. Acum e la frigider, sper sa iasa bine.
    Diana

  24. Anonymous

    buna teo. desi vad ca nu ai raspuns la nici o intrebare, o sa imi incerc si eu norocul.
    eu am o mica problema cu blatul….in sensul ca mi se lipeste de tava. ce as putea face, sa nu se mai intample (se intampla din pacat de fiecare data). multumesc frumos pt raspuns.

  25. iti recomand sa folosesti hartie de copt pe fundul tavii. daca te uiti cu atentie la poza asta, o sa vezi ca si eu am folosit.

  26. tre sa-l incerc,pare ceva delicios si nu pare a fii gretos.merg la cumparaturi ,nu mai am rabdare.multumesc teo.te pup.

  27. 500g frisca + 500g branza e ca si cum ai semna condamnarea la moarte a ficatului tau. zic din experienta proprie. deci data viitoare voi pune cam jumatate din cantitatea de frisca. in rest, o prajitura simpla si absolut delicioasa.

  28. Anonymous

    Am facut si a iesit f f bun. Singurul inconvenient a fost ca nu am reusit sa mixez f bine branza deoarece era de casa si cam uscata. Dar in rest… mmmmmm o minunatie buna si sanatoasa. Pe deasupra am pus jeleu šŸ˜€ (Cu stima Paula Tomuta)

  29. saru'mana, tare bun a mai iesit! mie mi-a fost cam lene sa fac blatul de biscuiti, pentru ca aveam in casa blat de tort cumparat…totusi, a iesit putin fainos, nu stiu daca de la branza sau de la budinca…si tot nu am inteles rolul budincii, nefierte…eu data viitoare as incerca fara budinca! oare trebuie neaparat?

  30. Anonymous

    reteta pare delicioasa si cred ca multa lume ar vrea sa o incerca dar vad ca multi, ca si mie sunt nelamuriti cu budinca. Se pune asa, pur si simplu, nu se fierbe? Am vazut ca nu ai raspuns nimanui, o fi vreun secret, dar multi sunt incepatori si chiar am dori sa ne spui cum sa procedam cu budinca sa iasa un cheese cake delicios. Daca se poate
    O seara placuta si tine-o tot asa
    Alexandra

  31. Jakab Tatiana

    chiar sunt curioasa si eu ce e cu budinca asta! sambata avem invitati (pe 12 e ziua sotului meu) si pe langa niste eclere as face si aceasta prajitura!oricum toate retetele pe care le-am incercat de pe blog au iesit super! de Pasti am facut 3 retete 2 pentru prima data si una am mai facut-o de Craciun au iesit super toata lumea le-a laudat!

  32. da, budinca se pune asa cum e sau se poate sari din ingrediente.

  33. Dada Sind

    cantitatea de 250g biscuiti nu e cam mica?in imagine par mult mai multi…

  34. sunt foarte sigura šŸ™‚ 250g sunt 3 pachete de biscuiti šŸ™‚

  35. reteta mea preferata la capitolul bun, rapid si fresh šŸ™‚ ms pt ea!

    de cand am descoperit reteta ta noi ne lafaim cu ea de fiecare data cand avem musafiri care sunt la diverse diete šŸ™‚ niciodata nu mi-au refuzat o felie si pentru ca am folosit brinza dietetica mereu i-am convins ca a doua felie are calorii mai putine :)))

  36. Buna Teo,

    Eu am o nelamurire in legatura cu tava šŸ™‚
    e mica sau mare? daca am una de 167x167mm e ok daca injumatatesc compozitia?

    mercic

  37. Cori, tava pe care am folosit-o eu are diametrul de 28cm si inaltimea de 9cm. Poti sa injumatatesti compozitia, insa nu garantez ca va iesi asa cum trebuie…

  38. Anonymous

    Absolut delicios. Abia astept sa-l mai fac.

  39. tabara

    aaa ce imi ploua in gura ma duc sa fac si eueueueu abia astept sal gust

  40. Ariadna

    Buna! Tocmai ce am facut si eu prajitura. Forma mea era de 26 cm diametru si 9 cm inaltime. Am pus exact cantitatile date de tine dar nu s-a umplut forma, a ramas goala de 2 degete. Asa trebuia sa iasa?! Oricum abia astept sa o gust maine. šŸ™‚

  41. Off Teo draga tocmai am stricat o gramada de ingrediente pentru ca cheesecake-ul a iesit f fainos din cauza budincii nepreparate, mai bine scoti de la ingrediente budinca. Nu se poate consuma se simte foarte tare gust de faina :((((

    • Elena, imi pare f rau, eu nu am patit asa si nu s-a simtit deloc fainos. daca nu pui budinca, poti pune amidon si esenta de vanilie de exemplu, ca asta e rolul budincii, sa lege compozitia, ca doar budinca e de fapt amidon si agent de ingrosare…

      • Alina C.

        Amidonul sau budinca se ingroasa si leaga anumite compozitii doar daca e supusa unui tratament termic, altfel e apa de ploaie…

  42. Teo am inteles rolul budincii, dar sa stii ca eu am preparat intocmai dupa reteta de mai sus si se simte gustul fainos (nepreparat al budincii), este posibil sa fie pe placul unora dar mie mi se facea gura punga. šŸ™ Data vitoare nu voi mai pune Budinca si voi incerca sa o inlocuiesc cu altceva.

  43. Creme la plic.Oribil!

  44. delicios, mi-au spus invitatii ca sigur nu e facut de mine… noroc ca le-am trimis link-ul si s-au convins šŸ™‚

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.