Waffe cu miere si iaurt

In dimineata de Craciun am fi tentati sa sarim din nou pe porcarii: jumari, piftie, cartabos. Dar hai sa le lasam deoparte anul acesta si a ne incepem ziua de Craciun cu o reteta mai simpla si mai aromata: waffe cu miere si iaurt si bineinteles, cu dulceata de smochine (multumesc mama soacra) si smochine proaspete.

Nu va fie teama sa diversificati putin retetele culinare pentru Craciun si sa incercati ceva nou!

Ingrediente:
– 3 linguri de unt topit
– 1 cana de faina alba
– ½ cana faina integrala
– ½ cana fulgi de ovaz
– 2 lingurite praf de copt
– ¼ lingurita bicarbonat
– ¼ lingurita scortisoara
– 1 ¼ cana lapte
– ¾ cana iaurt cu aroma de vanilie
– 1/3 cana miere
– 2 oua intregi
– esenta de vanilie dupa gust

Intr-un bol amestecam faina, fulgii de ovaz, praful de copt, bicarbonatul si scortisoara. Separat amestecam laptele, iaurtul, mierea, ouale si vanilia, pana cand avem o compozitie omogena. Turnam ingredientele lichide peste cele solide si mixam pana la omogenizare. Incorporam treptat si untul topit. Coacem waffele in aparatul incins si uns cu unt topit sau ulei. Serviti waffele calde, cu dulceata de smochine si smochine proaspete sau glazurati-le cu miere.

Sfat: pentru masurarea ingredientelor folositi o cana de 250 ml.

P.S. – tocmai s-a lansat concursul “Retetele tale de Sarbatori” pe gospodini.ro asa ca va invit pe toti cei care aveti retete de sarbatori sa va inscrieti, sa va mobilizati prietenii sa va voteze si poate poate castigati unul dintre cele 3 premii pe care le oferim.

6 Comments

  1. Fibia

    Arata super, sunt foarte aproape de reteta pe care o folosesc eu in Statele Unite. O sa le incerc curand. Multumesc. Fiicei mele ii plac tare mult waffles.

  2. Wow, ce fain arata! Daca as avea si eu waffle maker…..toata ziua as face (mai mult sau mai putin!). Da' lasa ca vine noul an si tre sa imi iau si eu si fac toate retetele tale de waffles!

  3. CheiaMagica

    apetisant…voi incerca si eu.

  4. Just me

    DACA ITI FACE PLACERE , TI-AM OFERIT UN PREMIU LA MINE PE BLOG!

  5. Imi poti spune de unde ai cumparat waffle maker-ul? Sotul meu ar fi incantat sa ii fac acasa dar nu am vazut aparat…

  6. Va multumesc tututor 🙁 Aparat de Waffe gasiti cu greu, insa se gaseste in Auchan, Cora, Metro, depinde cum aveti norocul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.