Muffins pentru Mos Craciun

Stiti cum in toate filmele americane copiii il asteapta pe Mos Craciun cu prajiturele si un pahar de lapte rece? Eu am schimbat putin traditia si am folosit una dintre retetele mele preferate de muffins cu miere si l-am asteptat pe Mosul cu un cosulet de briose. Sigur i-au placut, ca a fost foarte generos cu mine de data asta 🙂

Ingrediente:
– 85 gr de miere
– 256 gr de faina (2 cani)
– 100 gr zahar (1/2 cana)
– 3 lingurite bicarbonat
– ½ lingurita sare
– 1 ou mare intreg
– 1 cana de lapte slab (250 ml)
– 55 gr de unt topit
– esenta de vanilie, scortisoara dupa gust

Amestecam intai ingredientele lichide intr-un vas mare: oul, laptele, untul, mierea. Separat, amestecam ingredientele solide: faina, zaharul, bicarbonatul, sarea. Turnam ingredientele lichide peste cele solide, omogenizam folosind mixerul la viteza medie. Turnam compozitia in formele pentru briose, tapetata cu hartiute speciale. Coacem briosele 15-18 minute in cuptorul incins, la 180 de grade.

Tip: glazurati briosele cu glazura instant de la Dr. Oetker sau cu ingredient secret*. Daca nu aveti forme pentru muffins, turnati compozitia intr-o tava de chec.

* ingredientul secret apare in carticica de retete pentru Craciun, despre care va spuneam aici. Daca ati cumparat borcanul cu miere Roua Florilor la care era atasata carticica, puteti raspunde la intrebarile concursului Apidava si puteti castiga premii in valoare totala de 500 euro.

4 Comments

  1. alexandra

    Draga Teo, iti multumesc din suflet pentru grija si daruirea pe care o pui in retetele astea si pentru rabdarea cu care le postezi, cu detalii, poze, comentarii. Nu o data m-ai scos la liman cu retetele tale si pentru tot ce faci pentru noi iti multumesc. site-ul tau este dupa parerea mea cel mai bun pe filiera asta. bravo. te pup. sanatate sa ai si sa te bucure viata asa cum ne bucuri tu pe noi.

  2. Anonymous

    A iesit foarte bine reteta cu o singura problema: jumatate de lingurita de sare mi se pare extrem de mult, s-a simtit gustul sarat destul de tare pe briose. Data viitoare o s-o fac fara sare, si cred ca atunci va iesi perfect 🙂 Oricum, multumesc pentru reteta.

  3. Salut! In primul rand vreau si eu sa te felicit pentru tot ceea ce faci! In al doilea rand am o intrebare…am facut aceste briose delicioase pentru Mosu’ dar nu inteleg de ce se lipesc de hartia pt briose…arata bine…sunt bune la gust dar mai bine de un sfert ramane pe hartie!ai vreo idee de ce se intampla asta?

    • daca hartia nu e bine cerata, asta se intampla, din pacate 🙁 trebuie sa alegi o hartie de calitate ca sa nu mai patesti asta

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.