Cheesecake cu Baileys

Buna sa va fie inima! E prima data cand am acces la internet dupa foarte multe zile si asta pentru ca intr-un final am reusit sa ne mutam. Numai cine nu a trecut prin asta nu poate sa ma inteleaga. N-am crezut ca intr-o casa se pot strange atatea lucruri si am constatat ca din zece saci, noua au fost ai lui Luca.

Mi-a scris cineva intr-un comentariu ca se vede ca vreau sa ma las de blog, ei bine nu! N-am de gand nici sa renunt la blog si nici sa va neglijez pe voi, dar mutatul asta a fost o etapa din viata mea, etapa care evident, inca nu s-a incheiat… drept dovada: n-am inca masa in bucatarie.

Pana una alta, voua trebuie sa va multumesc pentru ce s-a intamplat vinerea trecuta la roblogfest in Bucuresti. Sa va povestesc rapid cum a fost… aglomerat! Am cunoscut insa foarte multi oameni pe care ii citesc zi de zi sau cu care am interactionat in orice fel, numai fata in fata nu. Dintre cei pe care mi-a facut placere sa-i vad sau revad: Copolovici, cabral, Andrei Crivat, zoso, pyuric si chinezu. Numai Adi Hadean lipsea ca sa fie o seara excelenta. Dar nu-i bai, ca trebuie stropit premiul luat de Teo’s Kitchen si tot apucam sa ne vedem.

M-a bucurat ce s-a intamplat la roblogfest, mai putin partea cu urcatul pe scena, pentru ca vorba aia: io’s mai mult cu gatitul decat cu mondenitatile, dar a trecut si aia cu bine. Va multumesc pentru fiecare vot, stiu ca v-a fost greu sa alegeti din atatea bloguri bune si slava domnului, anul acesta nisa noastra a fost foarte bine reprezentata. Ce-am spus pe scena, va spun si voua: daca nu era sa castig eu, mi-ar fi placut sa castige Retete fara secrete, Pranzul din caserola sau eBucataria.

Dumnezeu sa va ajute dragii si dragele mele, sa aveti sarbatori fericite si sa ne auzim cu bine de marti incolo. Am sa va pun maine o varianta de meniu de Paste si pana atunci un cheesecake cu Baileys in onoarea blogului care mi-a adus cele mai multe zile senine din viata mea.

Ingrediente pentru blat:
– 225 gr de biscuiti (am folosit niste biscuiti cu scortisoara, excelenti, luati de la brutaria din colt)
– 110 gr de unt
– o esenta de vanilie

Macinam fain frumos biscuitii cu robotul de bucatarie sau cu o vergea, topim untul si il amesteam cu biscuitii maruntiti si vanilia. Punem compozitia intr-o tava cu peretii detasabili. Am folosit un pahar pentru a o nivela si am dat tava la cuptorul incins la 180 de grade pentru 10 minute.

Ingrediente pentru compozitie:
– 600 gr de crema de branza
– 100 de grame de ciocolata topita (amaruie, cu lapte sau alba, dupa cum vreti voi)
– 250 de ml de frisca
– 100 ml de Baileys
– un varf de cutit de nucsoara proaspat macinata
– 2 pliculete de gelatina
– 160 gr de zahar pudra

Amestecam bine crema de branza cu zaharul, pana sunt omogene. Batem frisca si o incorporam in crema de branza, apoi punem si ciocolata topita si la final Baileys si nucsoara. Punem gelatine la inmuita in 50-60 de ml de apa, o lasam sa se umfle, apoi o topim cu grija, in bain-marie. Daca da in clocot, gelatina isi pierde proprietatile, deci mare grija cu ea. O data topita, gelatina vine si ea omogenizata cu branza. Turnam compozitia in tava, peste blatul de biscuiti.

Pentru marmorare fie faceti un amestec dintr-o lingura cu varf de cacao, o lingura de Baileys si 4-5 linguri de aluat, fie folositi ca si mine, ciocolata alba topita.

Dati cheesecake-ul la rece 3-4 ore si bucurati-va de el alaturi de cine vrea inima voastra.

19 Comments

  1. Just me

    AM UITAT SA ZIC CA CHEESECAKE-UL ARATA SUPER! VREAU SI EU O BUCATICA!

  2. Primii pasi in bucatarie

    felicitari in primult rand pt ca ai castigat si pt munca pe care o faci.iti urez un paste fericit tie si familiei tale.sper sa faci rost de o masa,poate ti-o duce iepurasul cine stie:)

  3. aceleasilucruri

    Neata! Te citesc demult, dar nu am scris deloc! Am facut unele retete si acum as dori sa incerc pasca ta! Pentru ca mi se pare ca tot ce faci e minunat, te rasplatesc cu 3 premii pe care le gasesti la mine pe blog! Le meriti din plin!

  4. Anonymous

    no servus draga. felicitari pt premiul binemeritat si pt mutat. si eu stiu ce inseamna :). te rog sa imi spui ce este bailey… nu suna a nici un ingredient cunoscut. poate ca sunt eu aeriana, dar chiar nu stiu, iar praji asta imi place si vreau sa o gatesc. mersi.

  5. Anonymous

    Offf, aceeasi situatie….super "yammy" cheesecake-ul, dar te rog spune-mi ce crema de branza folosesti…este mascarpone? Pupici dulcici…Felicitari pt. concurs!
    Leely

  6. Furnicuta

    Felicitari Teo, si pentru mutat si pentru concurs!
    Cheesecakeul arata excelent, o sa il incercam si noi, la fel cum am incercat toate cheesecakeurile de la tine 🙂
    Sarbatori fericite!

  7. Felicitari draga Teo pentru premii!! Deci asa, te-ai mutat si nu zici nimic? Abia astept sa ne vedem la o plimbarica cu flacai nostri. Te pup si numa bine! Sarbatori Fericite!!Dana

  8. Felicitari pentru premiu,un blog ca si asta e cat se poate de util,de cand cu retete pe internet incep sa gateasca si baietii mai mult:) tine-o tot asa

  9. Anonymous

    Baileys Irish Cream, este o bautura ce o gasesti in comert! adica whiskey si crema de lapte, cu cioco si caramel… yummmmmmmm!!!!!!!!!

    incearca baileys in cafea!!!!! extra yummy :))

  10. Anonymous

    Teo, sunt mortale retetele tale de cheesecake!
    Am incercat pentru prima data si am luat blatul din reteta asta si crema din reteta cu mascarpone. A iesit super! Am acasa un mare fan cheesecake, si a fost absolut incantat :D! Abia astept sa incerc si celelalte variante.

    Geta

  11. Anonymous

    mno mai fetelor, ce ma fac? eu am trei copilasi care adora orice praji… cu ce pot inlocui baileyu'????? help me. adica stiu ca nu e musai sa le fac din asta, dara arata asa de bine ca as vrea sa gust. si daca pap eu, lor ce le dau sa le ametesc pofta? teo teo…

  12. Eu nu ti-as recomanda sa-l inlocuiesti pt ca reteta este pentru adulti, in schimb iti recomand cu caldura sa citesti celelalte retete de cheesecake de pe blog si cu siguranta o sa gasesti ceva pe gustul lor 🙂

  13. Anonymous

    thank you, love you, always

  14. Anonymous

    Buna, eu am acasa Sheridan's. Oare as putea pune in loc de Bailey\s ?

  15. Anonymous

    Este o reteta de la Anna Olson,ar trebui sa i se recunoasca meritele!

  16. Poti incerca si cu Sheridan's.

    Sunt sigura ca si Anna Olson are o reteta de chhesecake cu baileys, dar nu stiu de ea. Am facut reteta cu ce am avut in casa, dupa cum m-am gandit eu. Eu o apreciez foarte mult pe Anna si daca era reteta ei, cu siguranta as fi scris asta

  17. Denisa

    Buna Teo,
    Am o intrebare: de ce ai bat biscutii, adica blatul la cuptor?
    Ms!

  18. Buna Teo,
    As vrea sa te intreb daca reteta asta de cheesecake se prepara fara coacere?

    Merci frumos 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.