Cartofi noi glazurati

Cartofii noi, cei mici, sunt preferatii mei, genul de cartof “bite-size”, pe care il poti manca intr-o singura imbucatura. Si ce facem de obicei cu acesti mini cartofi noi? In fierbem in coaja si ii mancam asa, cu sare sau putin ulei si patrunjel, vesnicii cartofi natur.

Dar de data asta am vrut sa incerc ceva nou, pentru cina noastra speciala de inceput de vara. Si am gasit reteta perfecta in cartea lui Ainsley Harriott, “Mancaruri rapide cu grasimi putine”. Va sugerez sa incercati reteta, este absoluta perfecta pentru vara si are in jur de 97 de calorii la 100 gr, deci e foarte usurica, buna si de pranz si de cina.

Ingrediente:
– 1 kg cartofi noi mici
– 2 linguri sos soia
– 2 linguri mustar cu boabe
– 2 linguri miere
– sare dupa gust

Am fiert cartofii ca de obicei, in coaja, cu apa si sare. Puteti sa ii puneti pe grill si cruzi, insa timpul de coacere va fi mult mai mare si nu e chiar ok, mai ales daca folositi un grill electric si nu un gratar in aer liber. O data cartofii fierti, am amestecat soia, mustarul, mierea si le-am turnat peste cartofii asezati intr-o caserola. Am pus capacul caserolei si am agitate bine, astfel incat cartofii sa fie glazurati uniform. Am incins grill-ul electric si am pus cartoii pe grill, cca 5 minute pe fiecare parte.

Musafirii au apreciat cartofii iar noi am refacut reteta a doua zi, pentru pranz. In ceea ce priveste mustarul cu boabe, eu am folosit un mustar traditional, de la Cora, marca proprie, la un pret foarte acceptabil (undeva la 3 lei un borcan mare). Cartofii merg numa bine langa sosul de iaurt cu alune, sau el merge bine langa cartofi, cum vreti sa ii spuneti. Sa va fie de bine!

3 Comments

  1. Teo,
    Te felicit,clujeanco! Esti foarte buna,am incercat multe retete de la tine si toate sunt extraordinar de bune si sanatoase,papilele noastre gustative sunt satisfacute.Cand am incercat prima data Crispy strips cu blue cheese dip,baietii mei ,2 la numar si majori ,mi-au spus ca au avut orgasm gustativ.
    Inc-odata,felicitari!
    ..niste clujeni.. ..

  2. andreea

    hai ca am dat din mail sa trimit comentariul si nu am fost atenta la ce reteta trimit. spune-mi te rog ce pot folosi in loc de mierea de albini, ca nu am si nu as iesi din casa pentru 2 linguri, ca asta inseamna sa iau un borcan. Multumesc mult de tot

  3. Anonymous

    nu stiu cum au iesit buni cartofii la tine la mine au fost prea dulci si nimeni nu ia savurat si nici nu au avut aspectul pe care il au ai tai

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.