Sos de iaurt cu alune

Cred ca, de fapt nu, sunt convinsa ca asta e cel mai rapid si mai bun sos din toata istoria mea de sosuri. Daca e vara, iaurt sa fie, zic! Si nu orice fel de iaurt, ci preferatul meu, ala de bivolita si de oaie. Inca 2-3 ingrediente si o apasare pe butonul robotului de bucatarie si gata a fost sosul. L-am turnat cu nesimtire peste cartofii noi glazurati.

Ingrediente:
– un borcan de iaurt gras (vreo 300 gr asa)
– 2 linguri de alune, din alea sarate sunt numai bune
– un catel de usturoi
– cateva fire de patrunjel
– piper cat va lasa inima

Am dat alunele prin blender, operatiune care a durat 5 secunde, hai 6.

Apoi am tocat patrunjelul cat de marunt am putut si am amestecat toate ingredientele.

No, asta ii sosul meu de iaurt. Bun, foarte bun chiar! Vara asta cred ca sosul va fi vedeta, una dintre cele mai folosite retete, ca-i bun si peste legume fierte la steamer, si pe post de dressing pentru salata da si la friptane si gratare. Sa va fie de bine!

6 Comments

  1. Hmmm, alune, smantana…. cam multe calorii 😛 dar arata ispititor 😀

  2. Cristina

    Mi-am procurat ingredientele pt sos si am devorat niste alune, cum nu mai facusem demult! de trecut la fapte nu am trecut, este o caldura inabusitoare in Bucuresti. Probabil peste tot. Mai pe scurt ma inspir mai mereu din retetele tale, dar nu e nimic nou. Am prestat prajitura cu mere a bunicii, napolitane lica, pizza pufoasa care a iesit f pufoasa, ficatei…si multe altele pe care mi le-am pus in dosar la bucatarie, cele mai reusite le repet mai mereu. Voi trece iar la torturi pentru ca face fi-meu 2 ani, multa minte ii doresc, caci el si caldura imi perturba gandurile. Te-am pupat, sanatate multa

  3. raluca

    Buna, Teo. Si mie imi place combinatia iaurt + alune/nuci. Vara si nu numai, mancarea mea preferata dimineata este un bol cu cereale simple de porumb cu iaurt si 1-2 linguri de nuci/alune macinate. O sa incerc cu siguranta si sosul tau. mersi de idee.

  4. Anonymous

    mi se pare extraordinara combinatia asta de iaurt, verdeata si alune. musai sa o incerc, draga Teo. te pup. Vali

  5. jackie

    hai sa le spunem arahide. de dragul alunelor de padure, nu de alta 🙂

  6. Anonymous

    in loc de patrunjel, ar merge foarte bine si menta proaspata ..in rest, o reteta simpla si delicioasa

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.