Cina in Hawaii

Nu, nu am fost in Hawaii si nu cred ca am vreo sansa sa merg in curand. De altfel, anul asta nu cred ca vom avea vreo vacanta, nici macar in tara. Asa s-au aranjat lucrurile, inca ne revenim dupa mutatul la casa noua, dar nu m-am lasat! Am zis ca e musai sa compensez cumva faptul ca nu mergem nicaieri si sa aduc un strop de vacanta in apartamentul nostru. I-am spus “cina in Hawaii” pentru ca Hawaii e primul cuvant care imi vine in minte cand ma gandesc la vacanta.

Decoratiuni. La partea de decoratiuni a fost destul de simplu: niste ghirlande de flori pe care le-am primi suvenir de la oamenii care chiar au fost in Hawaii (ha ha ha).

Apoi am luat un bol de sticla, 13 lei, Auchan, in care am pus pietricele de rau (2 lei punga), potpourri verde (2 lei punga), scoici (2.5 lei punga) si o lumanare (4 lei bucata), pe care le-am transformat intr-o decoratiune centrala pentru masa.

Oceanul nu l-am putut aduce, dar am facut un siretlic: am pus apa pe care am colorat-o cu un strop de gel alimentar Wilton.

Meniul. Am ales un meniu usor exotic, chiar daca nu neaparat din bucatria Hawaiiana, ci un meniu care sa ne faca sa ne simtim in vacanta, ceva mai exotic decat tocanita. La final, l-am surprins cu:

Cartofi dulci la tava (pe post de aperitiv)

Stir-fry cu vinete si carne de vita (felul principal)

Taietei de orez (rice noodles, la garnitura)

Haupia Pie (desertul nostru, care e o reteta traditionala din Hawaii)

Si bineinteles, muuulta Pina Colda, rece-rece, de la frigider

Sper ca v-a placut ideea mea! Revin pe blog cu toate retetele in zilele ce urmeaza! Va rog, nu ezitati sa faceti ceva deosebit pentru VOI DOI. Chiar si o cina de genul asta, care in prima faza pare o gluma sau o ironie trista la adresa lipsei de timp si finante pentru vacanta, se poate dovedi acel “lucrusor” de care aveati nevoie pentru a iesi un pic din rutina zilnica.

Playlist-ul l-am ales astfel incat sa completeze atmosfera de Hawaii. Daca nu aveti idei de melodii care se potrivesc, incercati albumul Melelana al lui Keali’i Reichel (cu melodia mea de suflet – Lei Hinahina)

Toate suntem sotii, mamici, iubite, avem griji, job, foarte putin timp liber, dar o cina bine organizata, in planificarea careia ne implicam de la decoratiuni si pana la alegerea meniului si pregatirea lui, ne scoate din rutina, ne umple de energie, ne face sa ii asteptam pe cei dragi sa vina acasa! Incercati si poate a doua zi veti fi rasplatite pentru efortul vostru cu… astea:

15 Comments

  1. Anonymous

    Superrrrrrrrr….asta da cina; ce idei faine ai; felicitari:)

  2. Foarte frumos,felicitari!multumim de idee

  3. Danutza

    Wow, ce frumos! Mi se pare o idee extraordinara sa aduci putin din vacanta pe care o doreai la tine acasa.
    Iar rasplata, cred ca o meritai din plin!

  4. Lavinia

    ce frumos!Oceanul albastru bin borcane m-a dat pe spate,la fel si trandafirii de la final!te pup

  5. Genial! Imi place si cum ai scris… si tot! Felicitari Teo! Sa fiti mereu tineri si fericiti!

  6. Va multumesc din tot sufletelul meu de mama si sotie fara vacanta 🙂

  7. Anonymous

    Foarte frumos si bine ai zis cu ''lucrusorul'' care ne scoate din rutina zilnica. Cu totii avem nevoie, mai ales cand la mijloc mai sunt si doi copii. Doar pt asta exista bunicii pe lumea asta, nu?
    Mult noroc si tine-o tot asa, draga mea.

    Beatrice

  8. Boabe de Cafea

    Imi place foarte mult ideea!
    Abia astept sa pui reteta de Haupia pie!

  9. filme online gratis

    Eu as vrea o cina in Hawaii 🙂

  10. Anonymous

    Felicitariiiiii, e super ideea 🙂 ar trebui sa o punem in practica mai des, nu numai in sezonul estival..poate la iarna aducem un pic din aerul de munte la noi in casa.
    Pupici si sa va bucurati de fiecare clipa petrecuta impreuna in vancanta sau acasa 🙂

    Corina

  11. Raluca

    Felicitari, Teo!!!!
    ce bine ca mai exista femei ca tine in vremurile astea ciudate. Asa inteleg eu ca trebuie sa daruiesti in cuplu, cu suflet, in fiecare zi. Sper ca nu din cauza varstei…

    Raluca

  12. Anonymous

    Abia m-am intors din concediu, de la mare. Am plecat cu gandul la cina su specific hawaiian, dar sa stii ca am reusit sa gust doar Pina Colada, care apropo este foarte bun.M-am intors aseara si am spalat si hranit copii cu o viteza ca sa pot vedea ce ai mai facut zilele cat eu am lipsit.

    Beatrice

  13. Bianca

    Felicitari Teo!!! Imi place cum suna cina in 2.

  14. Am avut rabdare sa citesc pana la capat pentru ca am vrut sa vad si meniul. Trebuie sa recunosc ca mi s-a facut pofta de vacanta!

  15. Anonymous

    in seara aceasta am pregatit si eu pentru prietenul meu cina in hawaii…mi-am propus sa-i pregatesc o surpriza profitand ca aveam la dispozitie mai mult timp el fiind plecat un pic din localitat..asa ca am umblat dis-de-dimineata prin hypermarket si am cautat incredientele…recunosc k am improvizat un pic…m-am axat mai mult pe culorile verde si galben../am cumparat o fata de masa maron cu verde pe care am asezat-o peste o perna mare si 2 micute direct pe parchet…k tot veni vorba de parchet am scris din scoici micute maronii si crem si potpourri verzi numele nostru si binenteles locatia…la hawaii…pe perna mare am aseza lumanarea verde si cateva floricele..iar pe pernutele mici am pus 2 farfurii galbene si doua cupe pentru servit pina colada iar in jur am "aruncat" pietricele de mare…meniul a fost compus din vestita haupia pie ca desert si la felul principal am gatit carne de vita cu sos de stridii si cipercute cu garnitura de taitei de orez…mi-a iesit excelent un pic iute si exotica intr-adevar…pina coloda e la rece…a si am pregatit niste filmulete din hawaii cu muzica relaxanta si un cadou un parfum…din pacate este f. tarziu… 23.30 il astept sa apara…sper sa il suprind placut…va pup dulce..si iti multumesc teo pentru ideea excelenta…ma plictisisem de vechile tactici..vin rosu petale de trandafiri si capsuni…o noapte frumoasa fetelor!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.