Unde gasim produse tunisiene?

Mai tineti minte cand va povesteam ca intr-o alimentara din Huedin am gasit Harissa, condimentul minune de care m-am indragostit in excursia noastra in Tunisia? De atunci a trecut ceva timp, m-am documentat despre cei care aduc Harissa in Romania si i-am gasit pe Intermisi.

Harissa este un condiment foarte popular in Tunisia si in bucataria Nord-Africana. Nu va lasati indusi in eroare de numele exotic, pentru ca Harissa este un condiment foarte prietenos, mai ales pentru cei care prefera mancarea picanta. Puteti folosi pasta de Harissa, care e un amestec de ardei iuti de diverse tipuri, la marinarea carnii (de miel, de peste, de pui, chiar si de porc), in amestec cu iaurt ca si dip, in aromarea couscous-ului si in orice combinatie culinara va mai dicteaza imaginatia voastra. Asta e motivul pentru care iubesc Harissa atat de mult: e foarte versatila, o pot folosi in orice, chiar si pentru aromarea unei ciorbe sau a unei tocanite.

O data ce am intrat pe site-ul Intermisi, am dat si de halvaua Papillon. Am recunoscut-o imediat dupa ambalaj. In Tunisia luam halva la fiecare oprire a autocarului si le-am adus tuturor celor de acasa cate o cutie.

Ce e asa diferit la halvaua Papillon? In primul rand e mult mai fina decat cea pe care o stim noi de mici si mult, dar mult mai aromata. In plus, nu pot trece cu vederea bucatile mari de migdale, fistic sau alune pe care le contine si care o fac de 100 de ori mai apetisanta. Tot de la Papillon, Intermisi aduc in Romania si niste bomboane delicioase.

Alaturi de Harissa si halva am primit de la Intermisi si alte produse, pe care va sugerez sa nu ezitati sa le cumparati cand le vedeti in magazine, pentru ca sunt foarte bune: uleiul de masline Terra Delyssa, care este un ulei bio, preparat in Tunisia, biscuitii Smile si napolitane, din gama Kif, sosul Tahina, adica pasta de susan pe care o puteti folosi la orice mancare exotica, de la Hummus la Baba Ghanoush.

Nu va temeti, nu trebuie sa mergeti pana in Tunisia pentru o harissa sau o halva de calitate, ajunge sa vizitati unul dintre magazinele de mai jos, din Cluj si Timisoara:

• Dia Market (in Sora Shopping Center)
• lantul de magazine Oncos
• Elso (in complex Diana, cart. Gheorgheni )
• Amytop (Rosa)
• City Moon (in cart. Grigorescu)
• Petrisof Fantana (in com. Gilau)
• Nemet (langa Expo Transilvania)
• Randevoo (in Timisoara)

Iar ca sa gustati harissa Jauda o gasiti in fast food-urile:
• Rosa
• Istambul
• Mitrex (Piata Marasti)
• Clatite (Napoca )
• Jaco (de pe Napoca)

P.S. pentru ca am primit tot felul de comentarii despre cum si de unde puteti cumpara aceste produse, m-am gandit ca va e util acest articol.

Pentru comenzi si cantitati mai mari, puteti contacta direct firma:

SC INTERMISI SRL
Telefon: 0742-311-999
Email: info@intermisi.ro

Sa va fie de bine!

11 Comments

  1. Eu am descoperit aproape de mine care aduce o gramada de chestii din Pakistan. Incepand de la garam masala in mai multe variante, stelute de anason pe care le cautasem prin magazinele naturiste si nu le-am gasit, sos de peste, muguri de bambus, gelatina fructata si o gramada de alte chestii care zic eu, merita incercate.

  2. Anonymous

    Lira, unde e "aproape" de tine?
    Teo, ai si niste adrese din Bucuresti?

  3. vipergirl

    Teo, ca de obicei vii in ajutorul nostru, al celor pofticiosi de chestii exotice 🙂
    Lira, ne dai si o adresa? Mi-e tare dor de bunatatile indiene si pakistaneze pe care le mancam la Dubai, daca as gasi condimente si tot felul de ingrediente aici, le-as putea gati repejor si aici… sunt atat de bune 🙂

    Multumesc
    Brindusa

  4. Schumitza

    eh, city moon e chiar langa mine, ma duc sa-i intreb dc au harrissa si tahini ca aia adusa din tunisia mi s-o terminat

  5. Anonim, magazinul e de fapt o alimentara mica in Cluj, zona caminelor studentesti, str.Marinescu 🙂

  6. Corina

    Lira e vb de magazinul de pe partea stanga cum intri pe Marinescu? Chiar inainte de caminul 14??eu am stat 6 ani in 14 si n-am vazut astfel de produse…poti sa dai niste detalii?!

  7. Anonymous

    Mai femeie zi-mi si mie ce parere are sotul tau de tine?Sunt convinsa ca te adora si bine face.Esti grozava.Te felicit.Sa va dea Dzeu tot cei mai bun ca ne faci viata mai simpla.

  8. In TUNE Kits

    Harissa de la conserva este inferioara celei facute in casa. Mi-am dat seama de acest lucru cand am observat ca in Tunisia harissa pe care ne-o ofereau la restaurant era suspect de buna fata de cea pe care o incercasem deja din conserve. Asa ca am hotarat sa incerc sa fac singura. Eu fac regulat folosind reteta asta : http://retete-dietetice.net/item/harissa
    Si eu o folosesc la aproape orice.. cel mai mult imi place in mancarea de mazare, fasole sau naut!

  9. viatainroz

    Am gasit pasta de susan in Auchan in Timisoara :)) au si alte produse tunisiene.

  10. raluca

    Avem Harissa la noi in magazin si il folosim la cursurile de gatit.
    http://www.shop.societegourmet.ro/?product=amestec-de-mirodenii-harissa-80g

    Cu bine,
    Raluca

  11. nu pot sa-mi dau seama unde pot gasi harisa,sunt din Rm.Valcea si multi ani in Libia am consumat Harissa,va rog cine poate sa ma ajute cu o adresa,vasi fi recunoscator

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.