Tort Death by Chocolate

Nu stiu daca este vreo reteta clasica de Tort “Death by Chocolate”, asa ca eu am combinat mai multe retete pena am ajuns la ceea ce seamana cu tortul de ciocolata pe care l-am mancat in Qvo Vadis, o cafenea simpatica din Cluj. Ideea e sa fie un tort decadent, cu multa cacao si ciocolata. Pentru un plus de aroma si mai multa ciocolata, puteti sa taiati cate o felie de tort, sa o asezati pe farfurioara si sa o dati la microunde cateva secunde, astfel incat glazura de ciocolata sa se topeasca.

Ingrediente pentru blat:
– 170 gr unt
– 100 gr cacao
– 100 gr faina
– o lingura praf de copt
– ¼ lingurita sare
– 3 oua
– o lingura vanilie
– 125 ml smantana

Intr-un vas amestecam cacaua, faina, praful de copt si sarea. Separat, spumam untul impreuna cu zaharul, apoi adaugam ouale, pe rand, amestecand bine dupa fiecare. La final adaugam vanilia.

In compozitia de ingrediente lichide, adaugam faina si smantana alternativ, incapand si terminand cu faina. Turnam compozitia intr-o forma de tort si o coacem timp de 45-50 de minute, la 180 de grade, pana trece testul scobitorii.

Pentru crema:
– 200 gr ciocolata cu lapte
– 200 gr unt la temperatura camerei
– 1 galbenus
– 1 lingurita esenta de migdale
– 150 gr zahar pudra vanilat

Topim ciocolata in bain marie si o lasam sa se raceasca la temperatura camerei. Mixam untul pana devine cremos, apoi adaugam galbenusul, amestecam din nou pana la omogenizare. Punem si zaharul vanilat si esenta de migdale; amestecam.

La final, punem si ciocolata topita si mai mixam vreo 2-3 minute asa. Bun!

Taiem apoi blatul in doua parti egale, si cat blatul e cald, punem 2/3 din crema peste prima parte, baza, pe care o asezam pe un platou. Apoi punem capacul tortului. Crema din interior se va topi complet de la caldura blatului si va face un blat foarte insiropat.

Lasam tortul sa se raceasca, apoi il imbracam in restul de crema de ciocolata. Il decoram cu putina ciocolata data pe razatoare.

29 Comments

  1. mamasiiubita

    Tortul de ciocolata este preferatul meu. Trebuie sa incerc reteta ta. Am vazut ingredientele si deja imi lasa gura apa.

  2. Claudia

    ce bine venita e reteta asta. saptamana viitoare Matei al meu face 2 ani si am sa o incerc cu siguranta. Dar am niste intrebari: Cam cate pliculete intra intr-o lingura pt praful de copt si unde gasesc vanilie pudra?

  3. Gianina

    Daca lasam ciocolata topita sa se raceasca nu se intareste?

  4. Anonymous

    cat zahar se pune in blat?

  5. cccris

    suna minunat! cit de tare se intareste crema la frigider? Ma gindeam la un tort decorat si vreau sa stiu daca risc sa mi se lase. Multumesc

  6. arata super si cred ca la gust e si mai si.. 😉 voiam doar sa intreb si eu: crema "finala" contine galbenusul asa crud, "negatit"? nu neg ca rezultatul e bun, dar.. nu e cam nesanatos? nu se poate adauga galbenusul peste ciocolata care inca e pe foc ca sa se "proceseze" si el un pic?

  7. Ma omoara pozele alea…

  8. si totusi,cat zahar se pune la blat?
    chiar as vrea sa fac tortul asta

  9. Claudia

    Tortul arata delicios!!! Cum zicea mai sus…cat zahar se pune la brat….dupa cantitatea din castronele as zice ca tot 100 de grame. Ma insel? 😛
    Pentru cine zicea mai sus ca galbenusul crud ar fi nesanatos…galbenusul crud e absolut sanatos si plin de vitamine. De cand ma stiu imi place galbenusul crud frecat cu zahar. Ma mai delectez rar cu cate o portie si nu am patit niciodata nimic. In plus e delicios 😛

  10. Anonymous

    Heeeey, chiar m-am pus acum pe treaba, am asezat toate ingredientele… si cand sa ajung sa adaug zaharul in blat… sa-l frec cu unt… cat zahar???? hmmm… un castronel, cum zicea cineva… vad io

  11. Anonymous

    FELICITARI si MULTUMESC!! Am primit pe mail reteta ta si cum de mult vreau sa fac un tort de ciocolata si iaca am zis sa incerc!

    O MINUNATIE!! Cel mai bun tort mancat vreodata!! Multumesc.

    ps: am pus 150 de gr zahar in blat.

    Diana

  12. Mistyka

    Acceasi intrebare am si eu. Cat zahar la blat? Si inca una:poate nu am inteles eu bine. In compozitia blatului, adica in prima parte, se amesteca faina cu cacao; in compozitia de ingrediente lichide, se amesteca faina, din nou….care faina?Cred ca e o mica greseala pe undeva. Trebuie neaparat sa ne lamurim, ca deja mor de pofta…tocmai ma apucasem de prajitura…serios!

  13. am facut tortul….si in blat am pus zahar cam 4 linguri (cam atata am considerat ca trebuie gandind dupa logica folosita si de Claudia). iese mai amarui, dar e crema suficient de dulce ca sa compenseze. un tort nemaipomenit. merita incercata reteta.
    si ca sa raspun intrebarii pusa de ccris (desi poate nu e locul meu, ar trebui sa raspuna Teo) crema se intareste la frigider si poti orna torul.

  14. in blat se pune o cana de zahar (110g)

  15. Anonymous

    buna, as vrea sa stiu ce fel de smantana se foloseste, cea acra sau dulce, multumesc

  16. Mioara

    Aaaaah, ce bine arata! Eu nu prea ma pricep la gatit, sunt chiar un dezastru uneori. Mie una imi place sa gatesc, dar rezultatul nu prea e la masura asteptarilor. Sambata asta o sa risc (a cata oara…) si o sa fac tortul asta.

  17. Anonymous

    eu am incercat tortul de mai multe ori si e delicios, dar am o problema cu blatul…e foarte faramicios si cand il tai in doua se rupe. ce ar trebui sa fac sa nu mai fie asa?

  18. Teo sau anybody?!
    ce dimensiune ar trebui sa aiba tava de copt?

  19. Anonymous

    Tava de tort are dimensiune standard, 25-26 cm diam….

  20. A iesit absolut genial 😡 Merci pentru reteta >:D<
    Dai si lectii de gatit? Ca la cei 19 ani ai mei pasiunea pentru prajituri nu incape intr-un castron (mai ales cand amestec diverse lucruri) si acum trebuie sa spal peretii din bacatarie :))

  21. Daniela

    Salut Teo! Am facut aceasta reteta sambata de ziua mea si am primit numai laude de la invitati. Unii chiar mi-au cerut o portie dubla.Am ales reteta pt ca nu mi se pare greu de facut.
    Te pup si multumesc.

  22. alexandra

    ce tava ai folosit? de cati cm?mersi

  23. Lavinia

    E extraordinar!!!! Mulțumesc Teo, acum am scos blatul din cuptor,am făcut tortul a doua oara în 3 săptămâni 😀 Mi-a provocat dependenta! <3

  24. Si mie mi s-a sfaramat blatul foarte tare:( l-am asamblat cumva si l-am acoperit cu crema. Exista ceva truc ca sa nu se mai sfarame, sau asa trebuie sa fie ca sa-l patrunda crema mai bine?

  25. Adriana

    Buna,
    Am facut si eu acest tort de doua ori. Prima data pot sa spun ca a fost relativ acceptabil desi blatul a fost tare, dar a doua oara blatul a fost atat de tare ca desi asamblat cu crema abia s-a putut lua cu lingurita. Cred ca ceva lipseste din reteta altfel nu inteleg de ce iese asa.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.