Biscuiti cu fulgi de ciocolata

Nicio prajitura sau desert fara Rama, asa am hotarat! Biscuitii cu fulgi de ciocolata si margarina Rama sunt gustarea perfecta pentru cei mici. O alta idee e sa coaceti biscuiti mai mari, de diminsiunea unui CD si sa ii introduceti in plicuri individuale pentru CD-uri, din cele albe, cu o mica fereastra, astfel incat apetisantii biscuiti sa fie la vedere. Lipiti o fundita pe plic si aveti un mini-cadou comestibil, perfect pentru colegii de munca in perioada Sarbatorilor de Iarna.

Ingrediente pentru 40 biscuti:
– un cub Rama Maestro (250g)
– 280g faina
– 1 lingurita praf de copt
– 200g zahar brun
– 115g zahar tos
– 1 lingurita sare
– 1 lingura esenta de vanilie
– 2 oua mari
– 350 gr banuti de ciocolata

Pasul 1. Cu o ora inainte de pregatirea biscuitilor, scoatem margarina din frigider si o lasam sa se incalzeasca la temperatura camerei, apoi o taiem in cubulete. Incingem cuptorul la 180 de grade si tapetam tava aragazului cu hartie de copt.

Pasul 2. Intr-un robot de bucatarie sau intr-un bol mare pentru mixer, amestecam margarina Rama, zaharul tos si zaharul brun, timp de 2-3 minute.

Pasul 3. Adaugam apoi cele doua oua si vanilia, amestecam alte 2 minute.

Pasul 4. Cu robotul sau mixerul la viteza minima, adaugam faina, cernuta impreuna cu sarea si praful de copt.

Pasul 5. Cand faina este incorporata perfect, adaugam banutii de ciocolata si amestecam din nou.

Pasul 6. Cu ajutorul a doua lingurite (cu una luam compozitia, pe cealalta o folosim pentru a trage compozitia in tava), pune, cate o biluta de aluat in tava deja pregatita. Lasam 4-5 cm intre fiecare gramajoara de aluat, pentru ca biscuitii se latesc foarte tare la copt. Dam tava la cuptor timp de 8-10 minute, pana cand biscuitii sunt rumeniti pe margini, dar mijlocul e inca moale.

Ii lasam sa se racoreasca putin in tava si apoi ii mutam pe un gratar de bucatarie, pentru a se raci complet.

44 Comments

  1. Just me

    alegi rama pentru ca esti platita sa le faci reclama…sau pur si simplu asta e alegerea ta?:))doar o curiozitate..si daca esti platita pentru a le face lor reclama..good job:)!!

  2. ISABELA

    Wow geniala ideea cu hartia de cd pentru fursecuri :). Merge cateun fursec-gigant in hartie pentru cadouri. Goood idea 😀

  3. Danutza

    O idee excelenta, atat reteta cat si modul de prezentare!!!

  4. Anonymous

    rama??? pentru copii ???

  5. Teo, de unde ai luat banutii de ciocolata?

  6. Anonymous

    unde gasesc banuti de ciocolata? caut de multa vreme …

  7. Ioana, banutii de ciocolata ii cumpar de la Carrefour sau Real. In rest, la alte hypermarketuri n-am vazut.

  8. Banuti de ciocolata au si la Auchan,la standul cu budinci,creme si esente,etc

  9. 24monden

    arata bine

  10. Anonymous

    Praful de copt se stinge cu zeama de lamaie sau nu?

  11. Desene animate online

    De foarte mult timp asteptam o reteta pentru biscuiti cu fulgi de ciocolata ! Cred ca toti copiii o iubesc 😀 Acum sa speram doar ca o sa imi si iasa…

  12. Bianca

    Pacat ca blogul tau a ajuns atat de comercial!! E plin ochi de reclame.
    Cred ca e cel mai incarcat blog din cate am vazut…
    Pacat!! Arata tare rau.
    Si cu faza cu margarina rama….e clar e reclama si suna tare urat.
    parerea uneia care chiar nu vrea sa iti faca rau.

  13. Bianca, am inteles comentariul tau si iti apreciez grija, insa tu si multi altii nu intelegeti un lucru: acest blog nu mai este jurnalul meu de weekend si nici o pasiune cu care imi umplu timpul liber, a devenit meseria mea. Si cand ai o meserie si iti dedici timp si bani in ea, te astepti sa ai si o remuneratie lunara. Asa e normal, nu? Sau pentru voi normal este sa cumpar ingredientele, sa postez retetele gratis, sa nu fie fir de reclama pe blog si eventual sa stau logata 24 din 24 sa va raspund la toate intrebarile, sa va spun de unde si ce sa cumparati, sa folosesc numai ingrediente super naturale, eventual numai bio.

    Din pacate, nu traim in Tara Minuilor si eu nu sunt Alice. Timp de 2 ani blogul a functionat fara reclame si ati beneficiat de peste 500 de retete GRATIS. Daca va deranjeaza atat de tare reclamele si nu puteti sa intelegeti de ce sunt ele aici, in niciun caz nu imi vreti binele, asa cum ai spus tu. Daca tu ai merge la serviciu in fiecare zi si ti-ai da silinta ca la final sa nu primeste NIMIC, ai toata stima din partea mea, desi nu cred ca ai face asta, mai ales daca ai familie si copil.

    Si ca un P.S. te rog sa dai un ochi si pe alte bloguri culinare consacrate si ai sa vezi reclamele care te inunda de peste tot. Nu vreau sa dau nume, dar da tu un search in google.

    Atat. Multumesc pentru aprecieri.

  14. Marian

    Teo, în caz ca n-ai observat deja, cârcotașii care se tot plâng de reclamele de pe blog, își fac la rândul lor reclamă prin intermediul blogului tău, pentru că altă șansă n-au!

    Doamna bine intenționată de mai sus, spre exemplu, deține la rându-i un blog culinar din care probabil și-ar dori sa producă ceva bani. Am ajuns la blogul dânsei din comentariul ei aici pe blog, altfel probabil nici n-aș fi auzit vreodată de el.

    Eu propun următoarele:
    1. să fi mai vigilentă la astfel de comentarii și pe viitor nu le mai aproba
    2. să faci o variantă necomercială a blogului, fără reclame, unde oamenii sa plătească abonament lunar.

  15. Bianca

    Multumesc de raspuns.
    Nu credeam ca de aici iti castigi existenta.
    Pt mine blogul e doar pasiune si am deja peste 350 retete GRATIS.
    Tu ti-ai inceput activitatea in 2007 cand existau putine bloguri eu la jumatatea anului 2009 cand e plin ochi de blog, toata lumea care are o pasine isi face blog. Foarte bine, asa si trebuie, informarea e totul.
    Te-am vazut si la TV la emisiunea CSID. Deci ceea ce ti-am spus nu ti-am spus din rautate, e doar constatare.
    O seara placuta.

  16. Bianca

    Marian, te sfatuiesc sa nu mai dai cu presupusul daca imi doresc eu sa fac sau nu bani.
    Cu siguranta nu ai auzit de mine cum nici eu nu am auzit de tine. Deci.. Intr-o lume atat de mare a bloggerilor ar fi si culmea sa stim toti unii de altii.
    Cei care si-au inceput activitatea in 2007 sunt mai cunoscuti ca cei ce si-a inceput activitatea in 2009-2010. E si logic ca au vechime plus pe vremea aia erau putine si mai usor de retinut si urmarit.
    Nu ma intereseaza ca nu ma cunoaste lumea, eu scriu pentru mine si pentru cunoscutii mei, nu am nevoie de reclama, cu atat mai putin am scris aici ca sa ma cunoasca lumea:)) Haha:) Asta a fost un banc foarte bun:)
    Iar despre sfatul pentru teo cu abonamnetul lunar…get lost:) atata timp cat se gaseste gratis pe net de ce sa platesti? Gandeste inainte de a deschide gura (in cazul asta degetele:)

  17. kyky sibiu

    buna dimi , Teo !

    as avea si eu o intrebare : se poate inlocui margarina din reteta cu unt?

    arata minunat biscuitii .si nu numai ei. 🙂 mi-am inebunit sotul si musafirii de nenumarate ori cu retetele tale. prima incercare au fost pinguinii maslinii de craciun. in 2008 , cred ca i-am facut . si de atunci mereu sunt ceruti la petreceri. cred ca nu scap nici anul asta… 😛

    multumesc frumos and keep up the good work !

  18. Bancuri Pe Bune

    foarte interesant blog-ul, felicitari!

  19. maripop59@yahoo.com

    Va certati degeaba….Teo eu personal iti multumesc din suflet pentru ideile si retetele tale minunate.Consider ca e loc pentru toata lumea…..cu cati mai multi ,cu atat mai bine,avem de unde alege bunatatile pentru familiile si invitatii nostri,cadouri prezentate originalsi locuri placute unde putem manca.Sa-ti dea Dumnezeu sanatate,intelepciune si putere de munca sa ne poti ajuta in continure.Pupici.

  20. Anonymous

    E frumos cand pasiunea devine munca! felicitari si multa bafta in continuare!

  21. Anonymous

    Intr adevar, ai retete minunate Teo si eu una te vizitez de multa vreme. Ca pui reclama iar este treaba ta, dar te rog sa fi sincera in ceea ce priveste margarina careia ii lipseste o molecula sa nu fie PLASTIC. Nu vrem retete cu produse bio dar macar ocoleste produsele periculoase. Beneficiem de reclama periculoasa peste tot macar voi, fetele cu bloguri minunate sa ramaneti asa cum va stim.

  22. Vreau sa va multumesc tuturor pentru comentarii si pentru ca v-ati rupt din timpul vostru pentru a scrie aici. Insa ma deranjeaza comentariile legate de margarina fiind la o molecula distanta de plastic. Acu cativa ani a circulat un mail in care se spunea asta, genul acela de mail pe care il trimiti la toti din lista ta de adrese, cu bune intentii de altfel, insa fara a verifica daca informatii din mail este sau nu adevarata. Uite asa s-a propagat acest mit despre margarina. Trebuie sa intelegeti cat de mare diferenta poate face o singura molecula!

    De exemplu, formula chimica pentru apa este H2O. Formula chimica pentru peroxidul de hidrogen, perhidrol sau apa oxigenata, cum o cunoastem noi este H2O2. Am putea spune ca apa oxigenata este la o molecula distanta de apa potabila, nu? Insa molecula aceea (de fapt atomul) face toata diferenta, schimba proprietatile substantei si o transforma din apa pe care o bem pentru a trai in apa pe care o putem folosi pentru a ne decolora parul. Intelegeti de ce e o absurditate sa spunem asta despre margarina?

    Nu am zis niciodata ca margarina e mai buna ca untul. Ca aroma, pe o felie de paine, untul e mult mai bun, insa in ceea ce priveste prajiturile, prefer margarina in favoarea untului.

    As vrea sa va documentati inainte de a scrie, asa fac si eu. Nu ma dau nutritionist, asa cum am fost acuzata, insa am citit si citesc constant sfaturile nutritionistilor. Cineva imi scria ca e studenta la chimie in anul 3 si imi spunea ea ca margarina e la o molecula distanta de plastic. Mi-ar fi rusine sa ma bat cu pumnul in piept ca sunt studenta la chimie (si in anul 3 chiar!!) fara a sti ce diferenta face o molecula sau un atom intre 2 substante.

    Am sa va dau un scurt citat dintr-un articol scris de o profesoara in nutritie de la Universitatea din Wisconsin si apoi va rog sa cititi voi singuri restul articolului aici: http://www.uwex.edu/news/read.cfm?id=863

    An email has been making the rounds via the internet making alarming statements about the safety and composition of margarine. “Most of these emails are full of misinformation,” says Susan Nitzke, Professor of Nutritional Sciences at the University of Wisconsin-Madison and UW-Extension. “Statements like margarine is just one molecule away from plastic or margarine would normally be black if they didn’t bleach it are nonsense,” says Nitzke.

    Daca aveti orice alte intrebari sau nelamuriri legate de margarina si unt, va rog sa ii scrieti doamnei profesor, poate va lamuri ea ceea ce nu am reusit eu: Susan Nitzke – nitzke@nutrisci.wisc.edu

    Va rog nu mai credeti toate mailurile in lant pe care le primiti. Sunt cam ca si scrisorile care ne veneau in posta inainte si putin dupa '90 si ne spuneau sa le trimitem la cel putin 7 persoane pentru a nu rupe lantul, altfel ni se va intampla o catastrofa. Le tineti minte? Le dadeati importanta? Sper ca nu…Trebuie sa invatam sa filtram informatia care ajunge la noi si sa nu credem chiar tot, mai ales fara o documentare temeinica.

    Cu acest post kilometric inchid subiectul si voi publica doar comentariile strict legate de reteta postata. Multumesc pentru intelegere.

  23. Anonymous

    teo,eu locuiesc la tzara,si nu pre cred ca gasesc banutzi de cioco aici!oare merge si cu o table de cioco amaruie data pe razatoare?astept raspuns ! Allexandra

  24. Teo, iti multumesc frumos pentru reteta. Am facut si eu, n-am mai avut rabdare sa ma duc dupa banuti si am facut cu ciocolata menaj. N-au iesit asa frumoase , dar au iesit delicioaseeeeeeeeeeeee. Amsa fac cu siguranta si cu banuti. Pupici!

  25. Alexandra, poti face si cu ciocolata data pe razatoarea mare.

    Ioana, ma bucur ca ti-au placut!

  26. http://deamyworld.blogspot.com/

    Excelenta idee! Merci mult. Te urmaresc demult si imi place blogul tau, doar ca asta e prima data cand iti scriu. Ti-am lasat un tag la mine pe blog si mi-ar placea sa-l completezi. Multi pupici tie si la bebe.

  27. Anonymous

    Teooo,am facut!Si s-au terminat in aceeasi zi…:P dimineata,cand m-am dus la bolul meu cu fursecuri,nu mai erau nici macar…firimituri =)) acuma,nu stiu cine a mancat mai multe,eu sau micutzii 😛 dar mai fac si in week-end,lupta pt biscuiiiti continua:P
    PS: ciocolata data pe razatoare am folosit…poate trec prin oras in cautare de banutzi de cioco..te pup
    Allexandra

  28. Anonymous

    buna teo. arata super am sa-i fac negresit si eu ma inspir dupa blogul tau .te rog nu lua inseama comentariile rautacioase . as-i avea o rugaminte daca poti si ai timp poti sa postezi si o reteta cu mac adica linzer cu mac multumesc

  29. Anonymous

    Buna Teo,
    Eu apreciez foarte mult blogul tau si inca de mult timp. Chiar daca au aparut treptat reclame pe blog, nu ma deranjeaza, pt ca inteleg chestia asta si mi se pare normala din moment ce ai succes. Este depus un efort pt fiecare reteta, pt ca iese superb si admir faptul ca faci asta pt oameni, pt ca pana la urma sa accesam blogul este tot gratis, indiferent cate reclame ar fi pe el.
    Cine apreciaza ce faci cu adevarat nu se va uita la toate detaliile, ci se va bucura pur si simplu de ceea ce ne oferi, si anume retele.
    Succes in continuare!

  30. Anonymous

    sunt anonimul din 19 noi. ora 12;57iti multumesc pt reteta de biscuiti au iesit super eu nu am avut fulgi de ciocolata si am pus ciocolata menaj dar nu am ras-o ci am taiat-o cu cutitul .ma numesc iulia si iti doresc numai bine tie si intregi familii

  31. sunshine_baby90

    Buna Teo,
    Eu una sunt fan declarat al fursecurilor-biscuitei cu ciocolata iar de asta sunt absolut incantata pentru ca pare usor de preparat si nu prea ai cum sa dai gres. Am o singura intrebare: ce alte arome as putea sa mai adaug? (vanilie, scortisoara, nuscoara etc.) Recunosc ca nu prea ma pricep la asortarea aromelor, dar as vrea sa mai adaug ceva biscuiteilor, sa ii fac mai deosebiti.

  32. Raluca

    Citeam eu frumos si incantata reteta, deja imi planificam cand sa o fac, cand sa cumpar banutii de ciocolata si asa mai departe … si zic sa citesc si comentariile, sa vad daca au mai facut si altii. Iar la comentarii, supriza, dau chiar de la inceput pentru niste comentarii rautacioase, absolut puerile … au inceput sa ma enerveze persoanele astea, tot mai dese in ultima vreme, care se urca pe un cal al moralitatii absolute si isi permit sa te certe cu o autoritate autodesemnata. Chiar nu este cazul sa criticam oamenii pentru ca au succes. Bravo lor! Mai ales ca, de exemplu, si eu as fi ales Rama Maestro, ca este chiar buna la praji. Daca iti recomanda "Mardgarina din Voluntari facuta in dosul casei in cazane" intelegeam, dar recomandarea este pentru un produs care este chiar bun.

  33. Puteti adauga la bisscuiti rom in loc de vanilie, scortisoara, nucsoara, poti inlocui ciocolata neagra cu cea alba etc 🙂 Optiunile sunt nenumarate!

  34. Buna Teo, ma pregatesc sa fac aceasta minunata reteta de mos nicolae, sa dau cadou cookies in forma de CD, mi-ai dat o idee excelenta! Desi imi plac foarte mult, nu am mai facut niciodata cookies si mi-e cam frica, sper sa iasa bine! Am si o intrebare. Cat de important este sa pui doua feluri de zahar, daca pun doar zahar tos? Multumesc!

  35. anamaria

    buna Teo,
    Sunt Ana
    si eu fac de ceva timp de sarbatori biscuiti cu ciocolata.
    un raspuns pt sunshine-babby90 (si pt oricine)
    eu macin zaharul brun cu o rasnita ca si cea de cafea si adaug la macinat cu zaharul cuisoare ,
    si condimente in plus scortisoara si putin nucsoara.
    sa aveti pofta buna ! 🙂

  36. Moldoveanca

    Buna Teo,

    Iti citesc de mult blogul, si cred ca am facut minim 40% din retetele de aici. Rareori comentez, asta si din cauza ca in general retetele imi ies perfect, ingredientele le gasesc usor – si din pacate noi romanii avem tendinta sa comentam mai mult cand avem neplaceri, nu si cand este totul ok.

    Am citit cateva din comentariile de mai sus si asta m-a facut sa iti scriu si eu azi. Vreau sa-ti spun ca te sustin in toate deciziile pe care le-ai luat in ultimul timp in privinta blogului tau. Mi se pare 100% normal sa ai reclamele pe care le ai, avand in vedere ca tu tratezi site-ul asta cu aceeasi seriozitate cu care imi tratez eu jobul. Mi se pare normal sa ai o pasiune si sa castigi bani din ea.

    Motivul pentru care vin pe blogul tau (si pentru care nu ma opresc pur si simplu la prima reteta pe care o gasesc pe internet) e ca imi place cum explici, imi plac pozele si imi place sa fac retete testate, am incredere in parerile tale. Se poate sa nu fiu de acord cu tine in toate privintele (de exemplu na…mie nu-mi place rama :)) Dar asta nu inseamna ma deranjeaza cand faci recomandari. Uneori chiar incerc intai produsele respective, inainte sa-mi formez parerea mea personala.

    Iti multumesc pentru toate retetele pe care le postezi, abia astept sa incerc si reteta asta.

  37. Buna draga mea 🙂 m-au bucurat foarte mult cuvintele tale si mai ales faptul ca ai incercat retetele! Cat despre modul tau de gandire nu pot sa spun decat ca e unul foarte sanatos: filtrezi informatia. Daca nu iti place ceva, poti pur si simplu sa nu citesti, nu e musai sa dai cu oua stricate 🙂 dar in Roamnia inca se practica injunghiatul pe la spate, invidia si restul. Asta e 🙂 Te pup tare

  38. @Moldoveanca: bine zis, bravo, perfect de acord, chiar daca mie imi place Rama 🙂 Ne place sa folosim retetele, dar cred ca nu ne dam mereu seama cat timp ia sa faci reteta, sa aranjezi totul frumos pentru poze, sa faci pozele, sa le sortezi si aranjezi, sa scrii explicatiile si sa postezi … eu am obosit doar scriind enumeratia asta, d-apoi saraca Teo. Este normal sa fie recompensata pentru asta. E ca si cum de maine nu am mai folosi Gmailul pentru ca face Google reclama pe toate siteurile lui. LOL

  39. Desertul din Weekend

    Exact ca ai tăi mi-or ieșit la aspect, deși eu am pus unt în loc de margarină, că așa scria de unde am luat rețeta, și ciocolată rasă în loc de fulgi. Sincer să fiu mă așteptam să fie un pic mai înalți, nu așa de plați 😀

    Au ieșit tare buni și chiar îs ușor de făcut.

    Și e fain dacă mai experimentezi la capitolul gust, eu am pus într-un sfert de aluat piper, și au ieșit foarte buni.

  40. Maria, chiar daca nu am zis pana acuma, tu stii ca te pup, nu?

    Desertul de we, ma bucur ca ti-au iesit frumosi si ti-au placut 🙂 Si sunt foarte mandra de tine ca ai iesit "outside de box" in ceea ce priveste ingredientele! Asta recomand si eu mereu 🙂 Sa va fie de bine biscuitii 🙂

  41. Anonymous

    Buna Teo. Am sa incerc si eu biscuitii pentru ca mie si colegilor mei de apartament ne place sa experimentam cat mai mult in ceea ce priveste mancarea si deserturile. Am incercat multe din retele tale inca de cand eram studenta la cluj acu 3 ani si m-am bucurat sa vad ca sunt toate asa gustoase cum spuneai.
    As avea nevoie de un sfat, daca se poate. Am de facut un tort special pentru o zi de nastere si problema mea este forma. Trebuie sa-l fac in forma de frunza si nu stiu exact cum as putea sa-l modelez sa iasa o frunza. Si nu stiu nici cum sa fac frisca care se pune pe el verde din moment ce in Danemarca nu exista coloranti alimentari. Te rog mult daca poti sa ma ajuti.
    Felicitari pentru minunatele retete cu care ne bucuri! Pia

  42. Buna Pia 🙂 Nu stiu exact cum e problema colorantilor in Danemarca, insa de pe ebay poti lua coloranti gel, la preturi foarte bune, de la top-rated sellers si care fac expeditie worldwide, cum ar fi asta de exemplu: http://tinyurl.com/3emr5cf

    Cat despre forma e frunza, as avea nevoie de mai multe detalii, depinde ce fel de frunza vrei sa fie: lunguiata, forma clasica, rotunda, de artar etc. Poate imi dai mai multe detalii pe mail si incerc sa te ajut cumva si in privinta asta.

  43. Anonymous

    eu nici nu as da accept la comentariile rautacioase.e un blog pentru fursecuri nu pentru certuri. mergeti si certati-va in piata.Dna Bianca a folosit de atatea ori cuvantul "urat" ca deja mi se pare exagerata cu criticile ei.

  44. Acestia sunt unii din cei mai buni biscuiti pe care i-am incercat! Pofticiosii mei intotdeauna ii cer la vreo sarbatoare 🙂
    Si e drept ca prajiturile iasa cel mai buuune cu margarina Rama sau Unirea.
    Multumim Teo de toate bunatatile!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.