Cheesecake cu jeleu de coacaze

Nepotica mea Georgiana a implinit 10 ani! Pentru ca prajitura ei preferata e cheesecake-ul, i-am facut un tort mai special. Nu am folosit vesnicul blat de biscuiti, ci un blat pe baza de lapte condensat, care e foarte pufos si aromat. Crema de branza e foarte simpla, fara coacere, iar topingul de coacaze l-am facut cum nu se poate mai simplu: un borcan de 400g gem de coacaze si 1 plic de gelatina. Ce a iesit?

Ingrediente pentru blat:
– 3 oua
– 150 g faina
– o cutie de lapte condensat (395 ml au in general)
– 50 ml ulei
– un pliculet praf de copt

Am incins cuptorul la 180 de grade si am tapetat fundul unei forme de tort cu peretii detasabili de 28 cm cu hartie de copt. Pentru blat, am amestecat folosind mixerul la viteza medie, cele 3 oua, laptele condensat si uleiul.

Apoi am adaugat faina cernuta impreuna cu praful de copt si am amestecat cu mixerul pana am avut o compozitie omogena…

…pe care am turnat-o in tava pregatita deja. Am copt blatul 30 de minute, pana a trecut testul scobitorii. Cat timp blatul a stat la copt, am pregatit crema.

Ingrediente pentru crema:
– 900g crema de branza (Philadelphia am folosit eu)
– 250 ml smantana dulce pentru frisca
– 150g zahar pudra vanilat
– 2 plicuri gelatina maruntita
– o lingura extract de vanilie

Cu acelasi mixer, spalat bine intre timp, am amestecat crema de branza (care e esential sa fie la temperatura camerei), zaharul pudra vanilat si extractul de vanilie.

Apoi am adaugat smantana dulce batuta.

Am amestecat gelatina cu 3-4 linguri de apa si am lasat-o cateva minute sa se umfle…

…apoi am topit-o cu grija, la flacara mica. E foarte important ca gelatina sa nu fiarba, altfel isi va pierde proprietatile. Am adaugat si gelatina in crema, am amestecat bine.

Am turnat crema peste blatul racit complet.

Am dat totul la frigider pentru 3-4 ore. Apoi am pus 1 plic de gelatina la inmuiat in 2 linguri de apa, am topit-o si am amestecat-o cu 400gr de dulceata de coacaze. Am turnat jeleul obtinut peste cheesecake si l-am intins intr-un strat uniform folosind o spatula. Pentru decoratiuni am folosit banuti de ciocolata alba si o panglica asortata, pe care am infasurat-o in jurul tortului.

Toti copii au mancat din tortulet si sarbatorita a fost mai mult decat incantata! La Multi Ani, Georgi, sa fii cuminte si sanatoasa, ca frumoasa esti deja!

18 Comments

  1. Anonymous

    Buna Teo,

    Ce reteta delicioasa! Felicitari pentru site si asteptam cu nerabdare sa apara cartea ta!
    O intrebare – unde ai gasit lapte condensat de cumparat? Multumesc!
    Andreea

  2. Anonymous

    Aceeasi intrebare am si eu: unde este in Cluj lapte condesat de cumparat? Magazin/Raion 🙂
    Mersi.

  3. Multumesc pentru aprecieri 🙂 Lapte condensat gasiti la Kaufkand, la raionul de produse lactate UHT, unde e frisca lichida, laptele pentru cafea etc. Este in tub sau la cutie.

  4. ce este "extract de vanilie" in ce recipient se vinde, la ce magazin si raion.. pls 🙂

    nu este clasica esenta de vanilie, nu?

  5. Samura

    buna teo, pangliga asortata unde gasesc? la real am gasit la produse de cookies banuti de cioco de diverse forme si marimi:) dar panglici nu prea … deja ce gatesti incepe sa sune a cake boss (daca urmaresti):)) poate te racoleaza astia si te vedem la tv 😉

  6. Filme online gratis

    Arata delicios

  7. Samura, ma flatezi 🙂

    Panglici cumpar numai de la mercerie. Am gasit aici in Cluj un magazin de la care-mi fac aprovizionarea 😀

  8. Teo, reteta este excelenta. Cu prima ocazie o incerc si eu.

  9. Amanda

    Teo draga, sotul meu vrea musai sa fac acest cheesecake. Ne place in general acest tip de praji. Dar am cateva intrebari:

    1. cat costa laptele condensat. Nu sunt din Cluj si trebuie sa imi calculez putin toata afacerea.

    2. gemul de coacaze e facut de tine sau cumparat?

    3. merge un alt gem? e nevoie de un anumit tip de gust (acrisor/dulce etc.)?

  10. Cristina

    A da, Teo, si daca tot n-ai ce face, cu timpul tau liber si te apuci sa raspunzi la intrebari ca aia de mai sus, da-ne si valoarea nutritionala pentru fiecare reteta in parte, lista cu toata magazinele in care putem gasi ingredientele, preturile pentru fiecare ingredient, eventual si un numar de telefon de la cei care le produc.. vorba aia, de ce ne-am sinchisi noi sa mai cautam pe google.

  11. ca bine zici Cristina. Mai fetelor, exista atatea mijloace de informare nu cred ca trebuie s-o intrebati pe Teo chiar fiecare detaliu…

  12. Anonymous

    Teo draga, azi trebuie sa fac acest tort. Maine baietelul meu implineste 2 anisori.Am cautat ce inseamna smantana pt frisca, dar nu m-am lamurit daca pana la urma pot folosi smantana normala sau e vorba de frisca lichida. Te rog mult sa ma luminezi, pt ca diseara trebuie sa trec la fapte. Mi-am facut si lapte condensat si a iesit minunat; nu as vrea sa aman reteta. Mersi anticipat.

  13. Anonymous

    Cred ca a venit vremea sa angajezi pe cineva sa mai si raspunda la commenturi, nu?

  14. Imi pare rau daca nu apuc sa raspund in timp util la fiecare comentariu in parte… nu e vorba de rea vointa, stiti ca-mi sunteti dragi, dar de multe ori la intrebarile pe care le puneti, puteti gasi raspunsurile chiar pe blog daca dedicati 5 minute din timpul vostru.

    Spre exemplu, la comentariul cu smantana dulce pentru frisca, nu consider ca e cazul sa raspund. O simpla cautare in blog dupa "smantana dulce" veti gasi mai multe rezultate, am ales unul dintre ele: http://bit.ly/fxtE9c

    …iar o simpla cautare in google images va arata chiar si poze cu produsul pe care il cautati: http://bit.ly/e1YLNA

    Nu a venit vremea sa angajez pe cineva sa mai si raspunda la comentarii si nici n-o sa vina vreodata. Cred ca e momentul sa intelegeti ca sunt un simplu om, cu familie, copil mic si oricat de mult mi-as dori sa raspund la toate comentariile, n-o sa pot face asta.

    Va multumesc pentru intelegere

  15. raluca

    Multumim de reteta; minunata prajitura. blatul atat de pufos, crema nu foarte dulce; recunosc ca nu am mai adaugat jeleul, ci am ornat-o cu ciocolata rasa, dar a fost excelenta. o saptamana minunata.

  16. stefania

    felicitari, jos palaria, sa te tina Dumnezeu asa pana la 100 ani

    • multumesc din suflet! :*

      • stefania

        teo draga, 2 intrebari am: la blat nu se pune deloc zahar?? si doar 150g faina?. Inrest alte retete probate au iesit dar aici am niste dubii. Felicitari pentru pasiunea ta

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.