Praline facute in casa

Se pare ca luna cadourilor a inceput foarte in forta pentru mine! Am mai primit un cadou minunat, de data asta de la www.decorix.ro. Este vorba despre doua seturi, unul din forme mici din silicon pe care le voi folosi pentru a face praline de Craciun…

…si inca un set de mini forme din metal, pe care la voi folosi pentru aperitive sau mini tarte cu vanilie si fructe. Abia astept!

Tot in acelasi pachet am primit si copacelul pentru aperitive, pe care o sa il vedeti in actiune de Craciun, cand o sa fie la loc de cinste pe masa noastra. Il puteti folosi pentru chiftelute, pentru rosii cherry, bulete de cascaval, tot felul de crochete.

Pana o sa ajungem la masa de Craciun insa, facem praline bune bune, pentru copii cuminti, de toate varstele.

Ingrediente:
– 250g ciocolata cu lapte sau amaruie, in functie de preferinte
– 60g zahar pudra vanilat
– 2 linguri cacao

Topim ciocolata in bain-marie, la foc mic.

Cand ciocolata s-a topit si este foarte cremoasa (atentie, nu lasati ciocolata prea mult pe foc, pentru ca nu se topeste si mai tare, ci se arde), incorporam zaharul pudra si cacaua. Amestecaam bine.

Vom obtine o crema vascoasa pe care o punem intr-o punga. Taiem coltul pungii si strangem usor pentru a umple mini-formele din silicon. Putem pune betisoare in mijlocul formelor pentru a avea praline pe bat sau le putem lasa simple.

Am decorat pralinele cu ciocolata alba topita, insa la fel de bine puteti sa pastrati putina ciocolata cu lapte inainte de a adauga zaharul si cacaua, apoi dati pralinele pe bat prin ciocolata, apoi prin bombonele si le asezati pe o hartie de copt pana se intareste complet ciocolata. Sa va fie de bine!

4 Comments

  1. mmmm…arata minunat.Felicitari!
    Am si eu o rugaminte…oare ai putea sa postezi inca o reteta de cupcakes pentru ca se apropie sarbatorile si chiar imi doresc sa fac cateva.Iti multumesc!

  2. foarte faine, felicitari pentru cadouri, te iubeste mosul tare :)…am si eu formele astea mici din silicon si nu stiam cum sa le mai intrebuintez, asa ca e foarte buna ideea ta…si copacacul aperitiv il am, e de efect, abia astept sa il vad impodobit de tine:*

  3. Buna Teo,

    Ieri cand am vazut reteta de praline, mi-am comandat si eu formele de silicon, cele pentru mini tartine, copacelul pentru aperitive si alte cateva bunataturi de la decorix.

    De abia astept sa folosesc noile "jucarii" pe masa de Craciun 🙂

    Andra

  4. Pentru cei far' de forme din silicon, se obtin identic si-n ambalajele de hartie pentru bomboane sau in formele pentru gheata:)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.