Ca la Buni: Gratar de porc

Ca la Buni: Gratar de porcTocmai m-am intors acasa dupa cateva zile petrecute la Buni Sia, faimoasa mea bunica. De cand ne-am mutat fiecare la casa lui, Buni imi lipseste foarte mult si mi-e drag sa merg la ea din cand in cand si sa stau cateva zile. Alea sunt zile de rasfat maxim! Stiu clar ca pentru ea, care mananca de obicei paine cu lapte pentru ca nu se indura sa gateasca numai pentru ea, zilele in care suntem toti acolo inseamna foarte mult.

Si nimeni nu stie mai bine decat Buni cand nepotica ei are ceva pe suflet. Si atunci scoate artileria grea, mancarea pentru suflet, “comfort food” sau cum vreti sa ii spuneti. Asa ca, dupa ce seara mi-a facut lapte cald cu miere, a doua zi la pranz a scos la interval gratarele. Eu mananc foarte rar carne de porc, dar la Buni sunt cele mai bune! Asa ne face ea gratarele, cu ceafa de porc pe care o cumpara de la un magazine anume, pentru care e in stare sa bata jumate de oras. Pentru ca “acolo e proaspata si o stie pe vanzatoare, a fost colega cu ea la fabrica”…

Nu are rost sa va spun reteta, o sa las pozele sa vorbeasca, insa ce pot sa va spun sigur e ca in zilele urmatoare va mai arat doua retete pe care le-am gatit cu Buni Sia: gris pane si biscuiti de casa.

4 Comments

  1. ce fericita esti ca inca o mai ai, eu nu o mai am de cativa ani si imi aduc aminte de fiecare data cand mananc ceva, ce ea gatea cu drag pt noi, tot ce facea era foarte gustos, de exemplu imi aduc aminte ca in zilele de post facea repede repede o tocana de ceapa cu rosii de eu ma lingeam pe degete, era o mancarica atat de simpla, insa atat de gustoasa pentru ca era facuta de manutele ei, offf…viata asta :(:( imi e atat de dor de ea…. te pup si ai grija de buni a ta care e tare scumpa :*:*:*

  2. Anonymous

    Cu ce a condimentat carnea? Vad ca s-a colorat putin, e cumva boia? Si garnitura e de spanac sau ce se vede verde in farfurie?
    Arata delicios, oricum. Bezele!

  3. omul cu ciocolata

    Prea bun , nu ma mai joc !

  4. Anonymous

    sa_ti traiasca bunica sa te bucuri de ea muuuult timp,Un batran este mereu de nepretuit.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.