Paste cu sos rosu si carne de pui

Paste cu sos rosu si carne de puiAsta am mancat azi la pranz: paste cu sos rosu si carne tocata de pui. Inca o reteta culinara la care am avut ocazia sa folosesc tigaia mea iubita! Mi-am propus sa inlocuiesc rand pe rand toate tigaile, wok-ul si tigaia grill cu tigai de ceramica; asta e unul dintre planurile mele pentru 2011 in materie de ustensile de bucatarie.

Acum sa va povestesc despre reteta: am avut legume, pesto si carne de tocata de pui (de obicei toc piept de pui si pulpe dezosate) si m-am gandit sa le combin intr-un sos pentru paste. Puteti inlocui carnea cu soia (daca o alegeti cu grija, ca stim toti cat s-a vehiculat ca soia e modificata genetic) daca doriti sa faceti un sos de post sau puteti folosi mai multi dovlecei si uitati de carnea din lista cu ingrediente.

Ingrediente pentru 4 portii:
– 500g carne tocata de pui
– un dovlecel
– un fir de praz
– o tija de apio sau o jumatate dintr-o telina mica
– 2 linguri ulei de masline
– 2 linguri pesto
– 500ml passata (piure de rosii)
– cascaval sau parmesan proaspat razuit (optional)

Am spalat bine legumele si le-am taiat dupa cum urmeaza: dovlecelul l-am taiat cubulete (nu l-am curatat de coaja, doar l-am spalat foarte bine), prazul l-am feliat subtire, la fel si apio. Apoi am incins uleiul de masline si am calit in el legumele, 3-4 minute la foc mediu.

Peste legumele calite am pus carnea de pui, pe care am amestecat-o bine cu o lingura de lemn, pentru a se rupe in bucatele. Am lasat totul la foc mediu, amestecand din cand in cand, pana s-a rumenit carnea. Am pus apoi passata, pesto si o jumatate de paharel de apa (vreo 100ml). Am dat focul mai incet si am lasat sosul sa scada pana a ajuns la consistenta dorita.

Pastele le-am fiert la fel ca de fiecare data, deja stiti povestea, asa ca nu ma repet. Puteti folosi orice fel de paste, insa eu am ales paste spirale, pentru ca sunt perfecte pentru astfel de sosuri (retin mai mult sos datorita formei). Peste sosul fierbinte am pus putin cascaval si o lingurita de pesto (pesto a dat o aroma foarte placuta sosului si e ideal mai ales daca nu aveti busuioc proaspat).

Cam asta e reteta de azi, sa va fie de bine! Ah, si nu uitati de pagina mea de facebook unde putem comunica mult mai usor unii cu altii 🙂

11 Comments

  1. arata bine 🙂 maine cred ca incerc si eu

  2. Anonymous

    draga TEO ,in legatura cu dovlecelul necuratat de coaja :depinde de unde avem dovlecelul eu una consider ca ar trebui curatat de coaja aceasta continand foarte multe pesticide.Daca il avem din gradina bunicii nu este nici o problema .

  3. diana g

    bun, bun, am pus la favorite
    te astept la o praji
    http://bucatarimcudiana.blogspot.com/

  4. Anonymous

    buna!draga Teo, as vrea sa aflu parerea ta despre aceste tigai ceramice.imi doresc si eu una si am tot cautat pe net dar nu am gasit prea multe detalii.cum tu o folosesti deja, este mai in masura sa stii deja cum se comporta!multumesc tare mult.(Monica)

  5. Anonymous

    multumesc pentru amabilitatea de a-mi raspunde.Monica

  6. Cu placere, Monica 🙂 Eu am fost la munte in weekend (daca mi se permite o asemenea aroganta si mie) si doar azi am avut acces la internet. Cat despre tigaile de ceramica sunt foarte bune si ideea e ca spre deosebire de cele teflonate, sunt mult mai fiabile si mai "sanatoase". Se curata foarte usor si necesita foarte putin ulei. Sper ca ti-am fost e ajutor.

  7. Anonymous

    Buna, Teo!
    As vrea sa stiu ce marca de paste folosesti. Eu de ceva vreme cumpar Barilla, dar mi se pare destul de scumpe. Exista pe piata produse la fel de bune, dar mai ieftine, poate mai putin cunoscute?
    Andreea

  8. Anonymous

    scuze pentru aroganta gratuita. am vazut ca postasei deja o alta reteta si m-am "suparat"putin.mi-a trecut.doar sunt cititoarea ta fidela de vreo 3 ani.scuze,inca o data si multumesc pentru detalii.(monica)

  9. Pentru Andrrea:
    Eu folosesc peste Arnos si sunt f multumita de raportul calitate-pret. Sunt muuult peste cele Monte Banato de exemplu, care mie mi se par groaznice.

  10. mitre noelia

    – 2 linguri pesto pot sa stiu ce contine acest ingredient?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.