Paste cu legume la cuptor

Paste cu legume la cuptorSunt sigura ca l-ati remarcat pe micul Moulinex Fresh Express peste tot, la televizor, in vitrine, pe net. La fel l-am remarcat si eu si am decis sa il incerc in Teo’s Kitchen sa va spun parerea mea despre el. L-am folosit la reteta de paste cu legume la cuptor, o reteta usoara si foarte sanatoasa. Am folosit 4 din cele 5 tipuri de cutite ale aparatului si dupa o atenta evaluare am ajuns la conculziile pe care vi le impartasesc aici.

Ce imi place la Moulinex Fresh Express?
– este mic, ocupa foarte putin spatiu pe blatul din bucatarie
– cutitele se stocheaza in interiorul aparatului, deci nu e nevoie de spatiu suplimentar pentru depozitare
– are 5 tipuri de cutite, pentru a acoperi orice operatiune de care aveti nevoie: razuire subtire, razuire grosiera, feliere subtire si grosiera si un accesoriu special pentru parmesan/cascaval
– se curata foarte rapid, pentru ca trebuie spalat doar cutitul folosit si tubul de plastic prin care se introduc ingredientele
– razuieste si feliaza foarte rapid si masa e gata mult mai rapid

Ce imi nu place la Moulinex Fresh Express?
– trebuie pus un vas destul de incapator sub aparat sau un servetel, pentru ca are o raza destul de mare de “imprastiere”
– trebuie sa stai permanent cu mana pe buton, deci e musai sa folosesti ambele maini cand il utilizezi, ceea ce nu e super-practic in cazul meu, fiind mai greu sa fac poze intre timp

Acum sa trecem la reteta, da? Si sa il vedeti si voi pe micul Moulinex Fresh Express in actiune 🙂

Ingrediente pentru 6 persoane:
– 400g penne integrale
– 4 dovlecei medii
– 3 morcovi medii
– 400g amestec legume (morcovi, broccoli, fasole, porumb)
– 2 tije de apio
– 200g cascaval
– 400ml smantana pentru gatit, varianta light
– 500g piept de pui
– sare, piper, ierburi aromatice dupa gust, condimente pentru carne de pui (eu am folosit curry facut in casa)

Am fiert pastele dupa instructiunile de pa ambalaj, le-am scurs si le-am lasat deoparte. Am incins cuptorul la 160 de grade si am uns cu unt un vas termorezistent mare.

Apoi am pus Moulinex Fresh Express la treaba: am razuit morcovii cu accesoriul pentru razuit fin, apio cu accesoriul pentru razuit grosier, am feliat dovleceii subtire si am dat si cascavalul pe razatoare.

Am spalat si taiat pieptul de pui in felii, le-am condimentat si le-am prajit pe grill, apoi le-am taiat in fasii. In tigaia grill in care am prajit puiul, am pus toate legumele, inclusiv amestecul de legume, am stropit cu 2 linguri de ulei de masline si le-am calit 2-3 minute, la foc mare, pana legumele s-au inmuiat putin. Le-am condimentat cu sare, piper si ierburi aromatice.

Cum asamblam pastele? In vasul termorezistent am pus pastele fierte, apoi putina smantana dulce si putin cascaval si am amestecat bine. Aici e cazul sa punem si sare dupa gust. A urmat apoi stratul de legume, peste care am pus din nou smantana dulce si cascaval.

Apoi fasiile de piept de pui, acoperite de restul de smantana si cascaval. Am dat vasul la cuptor 20-25 de minute, pana s-a format o crusta aurie.

Noua ne-au placut foarte mult, sunt sigura ca si voua o sa va placa, iar in ceea ce priveste robotul Moulinex Fresh Express, merita sa ii dati o sansa, mai ales ca pretul nu e deloc piperat iar Fresh Express e un ajutor real in bucatarie. Sa va fie de bine!

4 Comments

  1. vdaiana

    Arata foarte apetisant! Tije de apio, adica de telina?

  2. Ella blog"s

    ce tare e robotelu ala, da de mancare nu mai zic..

  3. Anonymous

    opinia mea despre robotii de bucatarie de orice fel? cine nu are, sa-si cumpere!!! sunt foarte utili si economiscsc mult timp si efort, timp si energie pe care apoi sa le utilizam in folosul personal, noi, doamnele. al meu cel putin e folosit aproape zilnic de 3 ani de cand il am… e prietenul meu cel mai bun din bucatarie… iar acum doresc sa mai imi fac unul: masina de spalat vase 😀

    cat despre reteta, draga Teo, e absolut superba la (prima) vedere!!!

  4. AlexaCriss

    Am facut reteta si a iesit super,felicitarile mele pt tot ce faci! Aproape de fiecare data cand postezi o reteta eu o incerc si de fiecare data am fost multumita!Pot spune ca tu m-ai invatat sa gatesc :))pana sa intalnesc blogul tau nu stiam sa fac mai nimic de mancare.Te imbratisez cu mult drag!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.