Coffee Smoothie

Coffee SmoothieSmoothie este o bautura rece, cremoasa, pe baza de fructe si lapte, perfecta pentru un mic dejun sanatos. Eu m-am gandit sa include in smoothie, pe langa fructe si lapte si un strop de cafea, asa aveti mic dejunul complet, cu tot cu cafeaua de dimineata, intr-un singur pahar. Am folosit 120 ml de cafea lunga, facuta cu NESCAFÉ® Dolce Gusto® Circolo.

Iubesc tot mai mult aparatul meu pentru cafea, mai ales de cand am inceput sa prepar retete de bauturi pe baza de cafea si stiti de ce? Pentru ca Nescafe Dolce Gusto prepara orice varietate de bautura in mai putin de un minut. Si nu e vorba numai de prepararea intr-un timp foarte scurt, ci si de faptul ca apa se incalzeste foarte repede si nu e nevoie sa astepti ca si in cazul altor tipuri de espressoare.

Ingrediente pentru 2 portii:
– 120 ml cafea lunga (preparata din o capsula Caffe Lungo)
– 1 banana bine coapta
– 30 ml sirop de ciocolata (2 linguri)
– 250 ml lapte

In primul si in primul rand, pregatim cafeaua: o pastila de Nescafe Caffe Lungo, 120 ml de apa si 1 minut, astea sunt ingredientele de care avem nevoie. Pentru ca smoothie e o bautura sanatoasa, si cafeaua pe care o folosim in reteta trebuie sa fie una de calitate, asa cum este cea folosita in pastilele Nescafe. Spre deosebire de expressoarele de uz casnic obisnuite (cu presiune de 4 bari), NESCAFÉ® Dolce Gusto® foloseste in prepararea bauturilor o presiune de 15 bari si asta face cafeaua noastra mai buna si spuma de lapte mai fina.

Dupa ce pregatim cafeaua, o lasam sa se raceasca complet. Eu va sugerez sa o pregatiti de seara si sa o tineti la frigider pana dimineata, pentru a fi foarte rece. Punem cafeaua rece in blender, impreuna cu restul ingredientelor si amestecam pana avem un smoothie cremos.

Putem sa il decoram cu frisca si cirese Maraschino, din compot. De altfel, puteti inlocui banana cu orice alte fructe: afine, zmeura, capsuni, pere etc.

Pe site-ul www.dolce-gusto.ro puteti vedea toate cele 14 specialitati de bauturi pe care le poate prepara NESCAFÉ® Dolce Gusto®.

Sa va fie de bine!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.