Cum ne pregatim pentru gradinita

Acum cateva luni va povesteam foarte entuziasmata despre www.iasicomanda.ro, un site pentru mamici si copii. De aici i-am cumparat lui Luca diverse jucarii si accesorii, de la olita si pana la stickere pentru camera lui. Acum ne pregatim de gradinita, Luca va intra in grupa mica si ne-am gandit ca inainte de a intra in prima lui experienta scolara, sa il familiarizam cu “materialele didactice”, asa ca i-am comandat jucarioare educative si rechizite.

Prima pe lista si iubita de toti copiii, a fost plastilina. M-am tot interesat de o plastilina non-toxica, care sa nu pateze si care sa se poata refolosi foarte usor. Aici am gasit plastilina Play-Doh, cea mai cunoscuta plastilina la nivel mondial, folosita in gradinite, scoli si pentru proiectele de acasa ale piticilor de peste 50 de ani. Play-Doh este o plastilina speciala, care are trei ingrediente principale: apa, faina si sare. Ce mi-a placut este ca nu e o plastilina toxica, borcanasele sunt destul de mari si se poate refolosi foarte usor. Daca se intareste in timp, ajunge sa punem cateva picaturi de apa si sa framantam plastilina impreuna cu ele si se inmoaie imediat. Nu se lipeste de covor sau alte materiale si nu pateaza.

Noi ne-am oprit la 3 seturi foarte dragute de Play-Doh, care pe langa plastilina in sine are si diverse forme pentru modelarea ei. Luca-bucatarul, care e foarte pasionat de tot ce fac eu in bucatarie, va primi setul Play-Doh pizza care are de la formele pentru cascaval, cuptorul de coacere si pana la platoul de servire.

Si cum el e foarte pasionat de masinute (la fel ca foarte multi baietei, sunt sigura), i-am luat si un set de plastilina Play-Doh Cars.

Si pentru ca Luca e foarte pasionat mai nou de colorat dar nu se limiteaza doar la cartea de colorat (a scris pe pereti, pe canapea, pe tapet, pe haine) i-am cumparat un set de carioci magice de la Crayola – Sa invatam prin culori. De ce sunt speciale? Pentru ca markerele sunt transparente, iar culorile apar numai pe hartia speciala care vine o data cu setul. Pe masura ce se usuca, cerneala se coloreaza iar adevarata magie pentru mamici: culorile nu apar pe haine, pereti sau pe piele. Cat de simplu e sa il poti lasa sa coloreze linistiti, fara sa te temi ca mazgalesc toata casa? Sunt diverse seturi, cu numere, litere sau personaje din desene, asa ca aveti de unde alege.

Luca e foarte pasionat de tot ceea ce inseamna invatat, colorat si activitati pe care le facem impreuna si spre surprinderea mea, chiar are foarte multa rabdare, sta cuminte la masa si este atent la tot ce se intampla in jurul lui. Si eu si Luca va pupam cu drag si va dorim un an scolar usurel, fie el la cresa, gradi sau scoala 🙂

2 Comments

  1. draga teo, si noi ne jucam ff mult cu plastelina, si investim destul de multi bani in ea, pentru ca in cele din urma tot isi pierde din elasticitate si se intareste. La noi la gradi, – e o gradi, care are ca fondatori niste englezi- fac ei plastelina… si iese la fel de buna si usor de utilizat ca cea de la playdoh.
    te rog sa imi recomanzi o reteta de tort, care sa il pot face si servi, la ziua micutzei mele sambata. Multumesc.

  2. teenage' mom

    Draga Teo, sunt fericita posesoare a una bucata baietel de 2 ani… sa ne traiasca baietii sanatosi si veseli! Urmeaza sa ma duc la munca peste 3 saptamani si, apropos de pregatiri, vreau sa te rog sa postezi o reteta/retete de legume de iarna sau orice altceva folosesti pentru supica si mancarica celui mic. Anul trecut imi aduc aminte ca prin ianuarie dadeam cu tunul in piete sa gasesc niste morcovi mai ca lumea… Daca m=ai putea ajuta si de aceasta data iti voi fi si mai recunoscatoare decat iti sunt oricum de cel putin 2 ori pe saptamana pentru restul de retete! Acum am luat pentru prima oara cartofi dulci si ma pregatesc de piureul cu carnita prezentat de tine.
    Sa ai zile frumoase!
    Cu drag, Anda

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.