Cutite si tigaie din ceramica

Cand am inceput anul culinar 2011 va spuneam ca unul dintre scopurile mele in ceea ce priveste bucataria e sa inlocuiesc incet incet toate vasele in care gatesc cu vase ceramice. Pana acum aveam o tava mare pentru prajitura, o craticioara, o tigaie grill si un wok iar acum, pentru ca am gasit super promotii la articole ceramice pe

De ce am ales tigaia ceramica Berger? Pentru ca e de foarte buna calitate, are un strat ceramic care nu permite mancarii sa se lipeasca si implicit se curata foarte usor dupa folosire. Wok-ul ceramic are o capacitate de 3.2 litri si il prefer cand gatesc pentru ca, datorita formei unice, cu fundul rotund si baza cu inductie ajuta la incalzirea uniforma si rapida a preparatelor, folosesc mai putin ulei pentru prajire si imi ofera o suprafata foarte mare pentru gatit. Tigaia ceramica Berger nu se foloseste doar la stir-fry ci si pentru fierberea la abur (la asta ne ajuta si capacul yena, care e de foarte buna calitate si se inchide etans), sotare si de ce nu, chiar si pentru supe. In plus, tigaia are un maner lung, care ne ajuta sa invartim usor tigaia, aspect important mai ales pentru stir-fry. Spre deosebire de tigaile teflonate, cele ceramice sunt mai rezistente, nu se zgarie la fel de usor, nu sunt deloc toxice, rezista la bacterii, nu se pateaza si nu pastreaza gusturile si aromele mancarii gatita inainte in tigaie.

Eu gatesc de cateva luni deja in vase ceramice si diferenta se simte foarte tare, de la modul de preparare al alimentelor si pana la timpul petrecut la curatatul si degresatul tigailor. Am sa va arat in saptamanile urmatoare cum folosesc cele 2 produse pe care le-am cumparat azi si daca dati in ochi in magazine pentru a compara preturile, veti vedea ca le-am cumparat la un pret foarte bun. Bunica mea are o vorba “dai un ban, dar stai in fata” si asta e valabil si in cazul tigailor si cutitelor ceramice, care nu sunt simple cumparaturi pentru bucatarie, ci investitii in stilul vostru de viata culinar. Spor la gatit si la cumparaturi.

11 Comments

  1. Karmin

    super recomandare,Teo!
    si eu folosesc cutite ceramice, si am si doua dipozitive de curatat legume tot ceramice pe care iti recomand sa ti le achizitionezi! tigaie ceramica am gasit, fara capac 🙁 dar wooook…..MERSI MULT PENTRU LINK!!!!

  2. mihaela

    teo, vezi ca linkul de pe http://www.megaokazie.ro (primul link) e gresit

  3. FOLETTE

    Teo….te rog sa imi spui daca iti mentii parerea despre tigaia aceasta ceramica. Eu tot stau in dubiu, nu stiu ce marca sa cumpar. Am vazut ca au si la top-shop dar am citit comentariile oamenilor de pe net si m-am razgandit.

    Se face mancarea bine sau dureaza mult mai mult si se si arde? (asa cum spun cei de pe forumuri)

    Eu am un bebe mic si vreau sa incep sa gatesc in vase de ceramica pentru sanatate lui si a noastra.

  4. @Folette da, imi mentin parerea si sa stii ca sunt foarte bune. Nu stiu cum sunt cele de la top shop, dar eu le am pe astea, pe cele marca proprie carrefour , pe cele marca proprie Auchan si inca vreo 2 din italia si sunt perfecte! Nu am ce sa le reprosez!

  5. Aveti aici ultima noastra achizitie in materie de echipament de gatit. http://www.cuisinart.ca/cuisinart_product.php?item_id=260&product_id=235&cat_id=514 E vorba de non stick anodized pan care rezista la 230 Celsius in cuptor dupa cum vedeti coada nu are plastic sau teflon pe ea. Noi o folosim pentru Frittata si pina in prezent lucreaza bine. Citind ratingurile de pe alte situri unii se pling ca dupa expunearea la temperaturi mai mari in cuptor isi pierde calitatea si incepe sa se lipeasca. Sint scumpe dar din cind in cind se gasesc la pret redus. Folosim furculita de teflon si o protejam ca orce investitie mai scumpa si din motive de diabet folosim uleiul de nuca de cocos pentru gatit.Asta e facuta din inox dar se gasesc si din aluminium diferenta este in timpul de incalzire aici majoritatea “aragazelor” sint electrice. Pentru clatite lucreaza exceptional. La mincare folosim oale de fonta emailate gen Le Creuzet tre sa subliniez gen pentru ca una originala facuta in Franta sperie cu un pret de $2-300 o oala si pina la urma e doar o oala sa dai atitia bani mi se pare exagerat dar ca mine gindesc si altii nu cumperi Porsche si pui benzina ordinara plus ca tre sai ai bani si de tichete de viteza. Mama gatea acasa sarmalele intr-o oala de pamint la foc mic aici se numesc din argila dar preferam fonta emailalta pentru gust si mai incoace ne-am dotat cu un Slow cooker http://www.cuisinart.ca/cuisinart_product.php?item_id=260&product_id=235&cat_id=514 ieftin si foarte util. Pui sarmalele de seara pe temperatura joasa si de dimineata sint gata si te trezesti cu un miros de Craciun in bucatarie.

  6. Buna, Teo.
    Ai putea sa-mi spui, te rog, daca esti in continuare multumita de produsele Bergner?
    Multumesc!

  7. te cunosc de acum 2 minute si te admir.

  8. admiratie si respect.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.