Cake pops cu vanilie

Cake pops cu vanilie
Da, imi place foarte mult sa fac cake pops si asta nu doar pentru ca sunt cele mai bune prajituri pe bat ever, ci pentru ca sunt de efect si isi gasesc foarte bine locul pe orice masa festiva. In plus, toata lumea le iubeste si chiar daca la prima vedere au mici dubii si se intreaba tot ice o fi sub glazura de ciocolata, dupa prima imbucatura…numai sa va rugati sa aveti destule cakepops pentru toata lumea! Azi facem varianta lor cu vanilie (pana acum v-am aratat cakepops cu dovleac si cakepops cu biscuiti Oreo) si e bine de stiut ca blatul pentru cakepops cu vanilie se poate foarte bine coace in tava rotunda si va fi un super blat-de tort. Apropo de blatul de tort (atat va mai spun si trecem la reteta) mie imi place sa coc 3 foi individuale pentru blaturi in general (impartim compozitia in 3 si coacem foile pe rand) si nu sa coc un singur blat pe care sa il feliez apoi. Am folosit aceasta metoda in ultimii 2 ani si sunt foarte multumita: foile tortului ies uniforme, sunt mai groase, tortul are un aspect mai frumos, mai nivelat si e mult mai inalt la final. Acum ca am lamurit si asta, sa revenim la ale noastre cakepops cu vanilie. Din reteta asta ies cel putin 50 bucati.

Ingrediente blat:
– 240g unt la temperatura camerei
– 300g zahar tos
– 4 oua
– o lingura coaja rasa de lamaie
– un baton vanilie
– 400g faina
– 150ml lapte
– un pliculet praf de copt
– ½ lingurita sare

Incingem cuptorul la 180°C si tapetam tava pentru prajitura cu hartie de copt. Spumam intai untul, de unul singur, un minut cu mixerul la viteza mare, apoi punem zaharul si amestecam 5 minute sau pana avem o spuma omogena si zaharul este aproape topit. Adaugam apoi ouale, unul cate unul, amestecand dupa fiecare. Urmeaza ½ din cantitatea de faina (faina trebuie cernuta inainte cu praf de copt si sare), miezul batonului de vanilie si coaja de lamaie. Amestecam 2-3 minute la viteza mare, apoi punem laptele, amestecam din nou si la final punem restul de faina. Compozita trebuie sa fie foarte cremoasa si omogena. O turnam in tava pe care am pregatit-o si o dam la cuptor 35-45 minute sau pana trece testul scobitorii.

Pentru crema de branza amestecam cu mixerul, la inceput un minut la viteza mica apoi 7-8 minute la viteza mare ingredientele, pana zaharul pudra e topit complet si crema este foarte fina:
– 80g unt
– 40g crema de branza
– 200g zahar pudra
– miezul de la ¼ baton de vanilie

Scoatem blatul de la copt, il lasam sa se raceasca complet. Taiem cu grija, cu un cutit de paine, marginile si cojile blatului, ca sa nu avem cocoloase in cakepops si maruntim bine blatul cu mana. Punem crema de branza, cate o lingura o data, pana avem consistenta potrivita. Ce inseamna consistenta potrivita? Cand strangem aluatul in mana trebuie sa nu fie sfarmicios si sa fie pliabil. Daca punem prea putina crema, aluatul va crapa pe bat, daca punem prea multa (si aluatul musteste cand il strangem intre degete), cakepops vor fi foarte grele si vor cadea de pe bat. De aceea e important sa punem crema treptat si sa verificam aluatul cu mana.

O data ce am obtinut compozitia perfecta, modelam bilutele pentru cakepops si le asezam intr-o tava, pe hartie de copt. Topim apoi 50g ciocolata si trecem fiecare betisor prin ciocolata, apoi il infigem in mijlocul bilutelor de aluat. Dam totul la congelator cel putin o ora.

Topim apoi 500g ciocolata la bain marie (ciocolata alba sau neagra, cum preferati, eu am pus alba si un strop de colorant galben ca sa mearga cu tema petrecerii albinutelor) apoi dam fiecare prajitura pe bat prin ciocolata, lovim usor cu degetul batul si rotim in acelasi timp prajiturica pentru a inlatura excesul de ciocolata.

Cand nu mai picura nimic de pe bat si stratul de ciocolata de pe cakepops este gros si uniform, putem sa le infigem intr-o bucata de polistiren pentru uscare completa. Daca nu aveti polistiren, le puteti aseza direct in hartiute mici pentru cupcakes.

Chiar daca reteta e lunga cat o zi de post, e de fapt destul de usor de facut, dar am tinut eu musai musai sa va spun toate detaliile si sa va explic cat mai amanuntit, altfel era o reteta de 4 randuri…hai 5…promit! Sper sa le incarcati, ca-s bune si frumoase si piticii le iubesc si eu cred ca ar da bine pe orice masa de Paste sau de sarbatoare. Sa va fie de bine!

31 Comments

  1. Cristina

    Felicitari Teo! Esti minunata! De vreo saptamana am dat de site-ul tau si sunt incantata. Prima reteta pe care am facut-o a fost exact cea cu cake-pops cu biscuiti. Am facut-o de Pastele Catolic si pops-urile le-am facut sub forma de oua. Ne-am bucurat de ele si noi cei din familie si gazdele la care am fost in vizita. Asa ca, sugestia mea ar fi ca de Paste cake-popsurile sa fie facute sub forma de oua. 🙂

  2. Tare bine arata! Sarbatori fericite!

  3. Alice Kitchenette

    tare frumusele, cu siguranta merita incercate 😉

  4. Ana Maria

    Paste fericit!

  5. cosmina

    am o nelamurire,crema de branza o amestecam cu untul si zaharul?

  6. crema de branza se foloseste la crema pentru cake pops si o amestecam cu restul ingredientelor trecute la crema 🙂

  7. Mihaela

    salut
    am incercat aceste minunatii, prima oara cu ciocolata neagra, dar a doua oara cand am vrut sa le “invelesc” in ciocolata alta am avut o problema. cu ce pot subtia ciocolata calda? am incalzit ciocolata si era mult prea groasa, nu reuseam sa invelesc bine bilele.

    • Buna Mihaela, din pacate, daca ciocolata devine prea groasa sau faca cocoloase inseamna ca s-a ars si nu o mai poti folosi. Eu iti sugerez sa faci asa: topesti ciocolata lab bain-marie, la foc mic, pana incepe sa se topeasca, amestecand in continuu. Cand e topita cam 50% tragi de pe foc si pe restul o topesti prin amestecare, nu o mai lasi deloc pe foc, asa nu risti sa se arda si nu o mai pui pe foc deloc, in general iti ajunge sa acoperi toate cake-popsurile fara a trebui sa o mai incalzesti. Daca e musai musai, poti sa pui in ciocolata un pic de smantana dulce, cate 1/2 lingurita o data, insa daca a ajuns la stadiul de cocolosi, chiar nu o mai faci cremoasa cu nimic, din pacate 🙁

  8. O super retata care abia astept sa o incerc.

    Am si eu o intrebare: Cam cate bucati ies din cantitatea asta?

  9. Teom de unde ai luat betisoarele astea ca eu nu gasesc!

    • eu le iau de pa ebay.com, le comand din Anglia sau din State si cu tot cu transport, tot nu sunt scumpe 🙂

  10. alexandra

    Felicitari Teo,numele meu ii Alexandra si te urmaresc de foarte mult timp dar pana acum nu ti-am lasat niciun mesaj si imi pare rau pt ca retetele sunt super si vreau sa iti spun ca am facut multe dintre ele, dar ce ma impins sa iti scriu este faptul ca am facut aceste minunate cake pops pt ziua fiului meu Alex si le-a dus la gradinita iar toti copii si educatoarele au fost foarte incantati, spunand ca e o idee foarte buna si ca nimeni nu a mai facut asa ceva pana acum. Vreau sa iti multumesc din suflet. Te-am pupat

  11. alexandra

    ceau am sa incerc si eu retea credca este super buna,dar am o intrebare scrie sa inveslesc betisoarele in ciocolata dar ce betisoare sa folosesc sau cum sa fac ?

  12. Se pot inlocui cu alt fel de betisoare?…vr sa le fac de ziua baietelului meu,dar nu am timp sa comand de pe ebay.

  13. Excelenta reteta ! 🙂 Betisoare gasiti pe pastaidevanilie.ro, am comandat luni si au venit astazi. Tot de acolo mi-am luat si coloranti naturali, asa ca abia astept sa incerc si eu ! Multumesc, Teo!

  14. Alexandra

    Se apropie nunta surorii mele, crezi ca as putea sa fac ceva pentru acest eveniment? Am vazut pe net diverse ornamente, dar as prefera ceva simplu sa il pot face acasa. Ajuta-ma cu o idee. Multumesc 🙂

  15. Anonim dragut

    No, reteta ii super, da’ n-o ingheta de o bag la congelat?!

  16. Liliana Motoc

    Buna Teo,
    In locul cremei de branza putem folosi mascarpone?

    • da da, sau unt de arahide 🙂

      • Liliana

        Multumesc mult! Am facut deja testul, iar weekendul acesta cand ii serbez cei 3 anisori fetitei mele, o sa facem tura a doua…acum deja am experianta :D. O sa iasa super-super tare. Cu siguranta toata lumea va fi incantata 🙂
        Multumesc pentru idee!

  17. Pingback: Cake pops cu ciocolată albă | Idei pentru mămici şi copii

  18. buna…recunosc ca fac extrem de rar ceva in bucatarie. daaar vreau sa fac cakepops pt Paste si deocamdata sunt in teste. intrebare de om fara prea multa experienta in bucatarie: pentru glazura…ce fel de ciocolata se topeste (menaj sau normal, gen Milka sau etc). mersi

  19. Teo, spune-mi te rog, raman la fel de fragede dupa o zi-doua? Vreau sa le fac pentru o aniversare, dar nu vreau sa raman pe ultima suta de metri, ma gandeam sa le pregates cu cu vreo 2 zile inainte.

  20. Hei, unde pot gasi betisoarele pe care punem cake popsurile? Mersi

  21. Rat Anca

    Se pot congela?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.