Mousse de somon

Mousse de somon
Reteta de mousse de somon este una din acele retete culinare pe care o putem pregati pentru un mic dejun sanatos dar si pentru o masa festiva in familie. Se prepara foarte rapid, este gustoasa si sanatoasa si asta pentru ca ingredientul principal, somonul afumat, ajuta la prevenirea afectiunilor sistemului cardio-vascular datorita continutului mare de Omega 3. Aceste uleiuri scad colesterolul rau din sange, ajuta la relaxarea si elasticitatea arterelor si vaselor de sange in general si previn formarea cheagurilor de sange in general. Somonul este bogat si in vitamina E, care este un foarte bun antioxidant si protejeaza organismul impotriva cancerului.

Aveti nevoie de doar cateva ingrediente si puteti servi mousse-ul de somon pe tartine de paine (daca e paine integrala cu atat mai bine), pe crackers sau pur si simplu, ca pe orice pasta de peste tartinabila.

Ingrediente:
– 150g somon afumat
– 1 lingurita gelatina fin maruntita alba
– 1 lingurita zeama de lamaie
– 1 cana smantana
– sare (dupa gust; nu uita ca somonul afumat este el insusi destul de sarat)

2 Comments

  1. Mihaela

    Prezentare extraordinara, arata foarte bine, felicitari.

  2. andreea_m

    Am facut si eu azi mousse de somon, a iesit super bun!!!!!!!!!!! Multumesc pentru demonstratia cu gelatina, altfel nu ma prindeam cum se face 😉

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.