Retete culinare Carte de bucate Tips and tricks Retete culinare video Blogroll Contact

Prajituri de casa

Fie ca e Craciun, Paste sau o simpla duminica, prajitura de casa este nelipsita de pe masa noastra. Aveti aici o varietate de retete de prajituri de casa, de la prajiturile copilariei noastre – reteta de prajitura Albinita, reteta de prajitura Alba ca Zapada, reteta de Cremsnit, reteta de Isler, eclere si pana la o colectie de retete de Brownies.

Melba cu piersici

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Desi nu sunt deloc adepta semipreparatelor sau prajiturilor instant, am recurs la melba cu piersici ca solutie de ultim moment pentru ca se apropia ziua lui Buni si nu aveam nimic pregatit. Am ales Melba cu piersici de la Dr. Oetker. Pe langa cutia de melba cu piersici, aveti nevoie de: – 150g de iaurt gras – 200g de smantana dulce – un compot de piersici (400g) – nectarine proaspete si coacaze (pt decor) – … Continuare

Ruladă cu piersici

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/5 (1 vote cast)

De obicei, sunt adepta ruladelor sarate, cu branza sau cu ciuperci, dar de data asta, era timpul sa incerc o reteta usoara, de vara, asa ca am optat pentru o rulada cu piersici si crema de branza dulce, care a iesit foarte buna, iar pentru a-mi satisface si pofta de ciocolata, am imbracat-o intr-o glazura delicioasa. Sa ma credeti pe cuvant cand zic ca e o rulada atat de simplu de facut, incat va deveni … Continuare

Prăjitură cu dovlecei şi stafide

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/5 (3 votes cast)

Prajitura cu dovlecei poate trece neobservata ca o prajitura cu mere, mai ales daca degustatorul nu este avizat ca urmeaza sa manance putin… altceva. Eu am facut-o acum pentru prima data, una dintre putinele retete din revista Practic in bucatarie pe care le-am incercat. Aveti nevoie de: – 2 cani de faina – 2 cani de dovlecei curatati de coaja si dati prin razatoarea mare – 2 oua – o jumatate de cana de ulei … Continuare

Prăjitură cu cireşe

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.4/5 (9 votes cast)

Prajitura cu cirese este foarte simplu de preparat, dar de mare efect. Inca nu a mancat nimeni si sa ramana nemultumit. Este de fapt un fel de pandispan amestecat cu cirese. Pentru blatul de pandispan folositi: – 6 oua – 250g de zahar – 200g de faina – o lingura de coaja de lamaie – o lingura de zeama de lamaie – 2 pliculete de zahar vanilat – 1 praf de copt – o esenta … Continuare

Fursecuri "Non plus ultra"

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.3/5 (3 votes cast)

Tineti minte cum la gustul madlenei pe Proust il napadesc amintirile? Ei bine, la mine treaba a stat invers, respectiv m-a napadit dorul de mama si “amintirile din copilarie” asa ca mi-am dorit sa fac o prajitura care sa imi aduca aminte de mama si de copilarie. Reteta de Non plus ultra e la noi in familie din ’79 cand mama s-a casatorit si si-a inceput caietul de retete. Drept dovada, v-am si scanat reteta … Continuare

Prăjitură cu mousse de căpşuni

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Ca si tortul cu capsuni dinainte, nici tortul asta n-a fost planificat, doar ca daca vad capsunii, nu ma pot stapani. Mie imi place foarte mult pt ca e fara coacere si pt ca e foarte usor si pufos, nu iti da impresia ca ai mancat porcul de Craciun. Pentru blat: – 200g de biscuiti – 150g de unt topit – 2 esente de vanilie Pentru mousse-ul de capsuni: – 400g de capsuni – un … Continuare

Prăjitură bicoloră cu mere

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Checul il stim cu totii si vorba aia, ne-am saturat de el, prajitura cu mere o iubesc de cand eram mica iar dulceata acrisoara… hai sa nu mai vorbim despre asta! Asa ca, m-am gandit sa le unesc toate intr-o singura reteta inspirata dintr-un numar mai vechi din revista Ioana, insa reteta aia era cu capsuni si alte treburi in care nu ne bagam. Pentru prajitura bicolora, ne trebuiesc: – 4 oua – 150g de … Continuare

Prăjitura Fanta

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (9 votes cast)

Din batrani se povesteste, ca-n toti anii negresit… tanti Silvia prajitura Fanta pregateste. Da, asta e genul de reteta stiuta de la sora lu bunica, lu matusa lu strabunica, adica o reteta care se face de foarte multi ani, multe gospodine o stiu sub diverse forme. La mine a ajuns reteta lu’ tanti Silvia, una dintre cele mai dragute mame ce mi-a fost dat sa le cunosc. Pt blat avem nevoie de: – 4 oua … Continuare

Napolitane cu foi Lica umplute cu nuca

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.9/5 (10 votes cast)

Pentru napolitane cumpar de obicei foile din comert insa fiti atente pentru ca sunt 2 marimi de foi: unele mari, putin mai mari decat o tava de cuptor si altele sunt mai mici cam cat tava mijlocie de la cuptor. Reteta mea este pt foile mari, pt celalalte tipuri de foi nu ramane decat sa adaptati cantitatile. – un pachet de foi de napolitane – 600g nuca macinata – 4 oua – 400g de zahar … Continuare

Prăjitură cu pişcoturi

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (6 votes cast)

Am vazut reteta pentru prajitura in emisiunea de pe Acasa TV, de duminica… imi scapa acum cum se numeste… emisiunea nu prajitura, prajitura se numeste prajitura cu piscoturi si nu seamana deloc cu un tiramisu, daca asta v-ati inchipuit. Avem nevoie de: – 400g de piscoturi – un borcanel de gem acrisor (300g) – 4 mere rosii mari – 1 litru de lapte – 5 oua – 2 esente de vanilie – 2 plicuri de … Continuare