Tocăniţă de pipote şi inimi

Am fost intrebata de curand daca raman cateodata in pana de idei in bucatarie si am zis ca niciodata, atata timp cat il am la indemana pe prietenul meu Google! Asa ca, reteta de tocanita cu pipote, inimi si legume e preluata si adaptata de pe bogul Mayei, o bucatareasa desavarsita.

Ingrediente pentru o tocanita minunata:
– o tavita de pipote si inimi (600-700 gr)
– 1 ardei gras galben
– 1 ardei gras rosu
– 2 cepe medii
– o capatana de usturoi
– 2 rosii (pe care le-am omis din poza)
– 2 morcovi
– 3 linguri de pasta de tomate
– sare
– cimbru, busuioc (din pacate nu am avut decat uscate)
– 1/2 legatura de patrunjel
– 50 ml de ulei pentru prajit

Pentru inceput, taiem ceapa, insa nu foarte marunt si o punem la calit in uleiul incins. O lasam la calit pana cand se face aurie si frumoasa. Eu am folosit o ceapa alba si una rosie, pentru mai multa culoare. Dupa ce ceapa se inmoaie, am pus morcovii taiati feliute si cateii de usturoi taiati marunt sau pisati, in functie de inspiratia de moment. Amestecam bine si lasam legumele la calit inca 5 minute, dupa care adaugam si ardeii, taiati fidelute sau cubulete. Dupa alte 5 minute este randul rosiilor taiate bucatele. Nu trebuie adaugata apa, pentru ca har Domnului lasa rosiile destula. Buuunnn!

A venit si momentul sa punem pipotele si inimile (in tavita mea au fost mia multe inimi) spalate foarte bine si curatate in prealabil. Amestecam bine si punem si pasta de tomate. Daca vi se pare ca nu e destul sos, acum e momentul sa puneti 1/2 cana de apa. Dar eu zic ca merge si asa. Lasam tocanita sa fiarba linistita, in suc propriu si spre sfarsit condimentam dupa gust cu sare, cimbru, busuioc si patrunjelul tocat marunt.

Cum stim cand e gata tocanita? Foarte simplu: GUSTAM! Timpul de preparare pt aceasta reteta nu ar trebui sa depaseasca o ora la foc mediu, dar depinde… cate bordeie atatea obiceiuri.

Noi am servit tocanita alaturi de fusili, a fost un adevarat dezmat!!

41 Comments

  1. Anonymous

    ma bucur mult ca ai revenit in forta cu multe retete dupa o pauza care pt mine cel putin a fost lunaga.abia astept sa vad ce mai gatesti. cat despre tocanita arata delicioasa!mult succes in continuare

  2. Georgis

    Arata super…inca o reteta de pe bloggul tau pe care o voi incerca. Felicitari.

  3. Imi cer scuze ca o vreme am somat, dar a fost necesar un mic “concediu” in afara bucatariei 🙂 dar acum am revenit cu forte proaspete 😀

  4. catalinux

    Deja imi ploua’n gura…. Mama mea facea ceva asemanator la care mai adauga castraveciori murati…. Oricum ti-as fi profund recunoscator daca ai posta o reteta de gulas… PICANTAAAAAAAAAAAA!!!!!

  5. Promit sa revin si cu un gulas 🙂 foarte buna ideea castraveciorilor murati!

  6. Anonymous

    ai uitat sa pui sus la inceput la ingrediente, morcovii. si mi-am facut lista de cumapraturi de acolo. si mi-am dat seama ca imi lipsesc.

  7. Multumesc pt sesizare… am adaugat in lista de ingrediente si cei 2 morcovi pe care i-am omis desi se vedeau clar in poza 🙂

  8. hello..cautand retete pe google am dat de blogul tau, f inspirat , bravo ;)) eu sunt incepatoare in ale gatitului si vroiam sa intreb…pipotele sunt inghetate acum…trebuie neaparat sa astept pana se dezgheata? 😀 merci

  9. ar cam trebui, sau eu cel putin asa ti-as recomanda. eventual poti sa le pui in apara rece ca sa grabesti putin procesul de dezghetare… 😛

  10. Anonymous

    te iubesc!!!.de 1 luna doar retetele tale le fac:*

  11. Anonymous

    Buna Teo ! Intrbare intrebatoare 🙂 Se poate pune bulion in loc de pasta de rosii? Si asa scapam si de adaugatul apei.
    Mersi, Miha

  12. Poti sa pui si bulion, dar eu as adauga oricum apa.

  13. Anonymous

    Mda, am facut una nefacuta, vb aia… Imi era tare pofta de tocanita de inimi si pipote, dar a fost un fiasco total. Nu stiu ce am gresit la reteta sau poate pur si simplu combinatia nu e pe gustul meu :|Mai incerc 🙂
    Miha

  14. Miha, nu e musai sa fi gresit reteta, ci poate pur si simplu nu e pe gustul tau 🙂 daca ai respectat intocmai reteta, nu avea cum sa fie gresit 🙂 sigur gasesti tu pe aici altceva care s aiti placa!

  15. Anonymous

    Aveam in frigider o punga de pipote si inimi pe care nu stiam cum le prepar si le cam ocoleam.. Dupa ce am vazut reteta ta mi s-a facut pofta si am incercat-o.. A iesit foarte gustoasa!! Am servit-o cu piure si castraveciori acri. Iubitul meu a fost incantat ca am incercat ceva nou, Multumesc! Esti foarte tare 😉 Mihaela

  16. Anonymous

    tocmai ma duc sa prepar aceasta reteta care mi se pare tare gustoasa. abia astept sa fie gata. revin sa va spun cum a fost. pupici teo

  17. Anonymous

    delicios!!!!!! a iesit foarte buna. multumesc

  18. Anonymous

    astazi incerc si eu multumesc araat super

  19. Anonymous

    Are ceva daca in loc de sos de rosii sau bulion pun rosii de radina tocate?

    Adriana, Tg-Jiu

    BTW…felicitari pt blog si pt retetele delicioase 🙂

    Pupici

  20. Anonymous

    acum am terminat de mancat…mi-a iesit foarte buna.mii de multumiri..andreea

  21. Anonymous

    foarte delicios..am sa incerc numai decit….(se poate sa omitem inimile din reteta… sa folosim numai pipote?) …bravo teo…imi plac retetele tale

  22. Anonymous

    am incercat si eu reteta aceasta si a fost super,asa bine mirosea,i-am dat gata pe socriii:) felicitari ptr site Geanina

  23. Anonymous

    yammy, suna extraordinar!!!!si foarte usor de facut. incerc reteta chiar azi:) multumesc frumos

  24. Anonymous

    Tocmai am incercat reteta si a fost un dezastru :((.
    Mentionez ca urmaresc de mult blogul tau si am incercat multe mancaruri care au iesit YUMI dar asta nu a vrut nicicum…
    Pipotele erau mult prea tari, condimentele parca nu au dat niciun gust si nici mirosul nu a fost spectaculos. Chiar am respectat reteta, iar de fiert le-am lasat o ora juma si tot degeaba.
    Cred ca merg sa-mi fac un sandwich 🙂

  25. Anonymous

    merge bine cu orez nu cu paste , sau e bun si cu galuste de faina cu ou

  26. Anonymous

    merci ! am incercat si a iesit super. nu am avut busuioc dar am pus picant .UN DELICIU.

  27. am incercat si eu reteta, a iesit foarte gustoasa dar a trebuit sa o fierb destul de mult deoarece pipotele si inimile fierb destul de greu;am pus mult mai multa apa decat in reteta ta ( sau parerea mea este ca ar trebui fierte separat); in rest foarte buna

  28. marian.stamate

    Nu o lasati sa fiarba,puneti-o intr-o oala de pamint cu capac si puneti-o la cuptor o ora. Si vedeti cum iese. :-))

  29. arthur

    Jos palaria, am mai cautat retete pe diferite site-uri, dar asta o intrece pe toate. Multumesc pentru reteta. Spor la gatit in continuare

  30. Anonim

    Am incercat si eu azi reteta pentru ca aveam in frigider niste pipote si inimi si nu stiam ce sa fac cu ele si a iesit delicioasa!!!
    Te felicit pentru asa retete delicioase si bune! Bravo,Teo esti o gospodina desavarsita!!!Diana

  31. ami lasa gura apa….miam miam..

  32. foarte delicioasa tocanita….am facut o de cateva ori…si imi place ca pipotele si inimile nu se pun la inceput ca in toate celelalte retete ci dupa ce calim toate legume…bravo!

  33. GEANY

    Am facut reteta asta si mi-a iesit super , cu mamaliga.Am si eu o intrebare , tocmai am inceput regimul de slabit Dukan si….nu prea gasesc retete , iar poftele “curg”, sti ceva de genul asta?
    Multumesc si iti urez o zi buna.

  34. super

  35. Andrei Manuel

    A iesit o minune de tocanita … multumesc pentru idee 😀

  36. Alice Cojan

    Foarte bună reteta. Acum am facut—o pentru prima data si a iesit foarte gustoase. Multumesc pentru reteta! Daca doresti,intra si pe pagina mea de facebook Arome din bucatarie,poate te ajut si eu. O zi frumoasa!

  37. alissa

    a fost nemaipomenita , stiam reteta dar umpic diferita dar si asta e super . msi muult:* mai e putin si o termin dar park nu mai am rabdaree:))

  38. Pingback: he{art} | Walking in Faith

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.