Gris cu lapte

O papica pt cei mici dar si pt cei mari dar pofticiosi. Pentru doua portii avem nevoie de:

– 500 ml lapte
– 50g gris
– 2 linguri de miere
– un pliculet de zahar vanilat
– o lingurita de unt
– dulceata / sirop de ciocolata

Mai intai si mai intai, punem intr-o craticioara laptele la fiert, cu pliculetul de zahar vanilat. Cand laptele clocoteste, se da focul la minim si se adauga grisul in ploaie, mestecand in continuu.

Se lasa sa fiarba cateva minute, apoi se adauga mierea.

Se ung formele cu unt si se toarna grisul in ele.

Separat pe farfurioare, se pune dulceata si siropul de ciocolata. Se rastoarna grisul din forme in mijlocul farfurioarei. Se orneaza cu ce aveti la indemana, in cazul meu, jeleuri de fructe de padure.

22 Comments

  1. Anonymous

    ador site-ul asta:X:X….. e ff interesant:P:P>:D< Gris dinasta imi facea si mamika mea cand eram muikutza:*:* hai bft:*

  2. Am si eu o reteta de , hai sa-i zicem , desert de post.Se pune la fiert o cana de orez, bine inteles dupa ce l-am spalat bine ,cu 2 cani de apa si un praf de sare. Dupa ce orezul a fiert suficient, se ia de pe foc , se pune intr-o srecuratoare si se trece prin jet de apa rece .Mutam orezul intr-un vas suficient de mare pentru a-l putea amesteca cu visine sau cirese din compot, cubulete de mere proaspete, o mina de stafide ,150 gr de zahar , 2 pliculete de zahar vanilat, coaja de lamiie si cam 50 de grame de margarina , ca doar e post.Turnam aceasta compozitie intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu pesmet si o dam la cuptor pina se evapora excesul de apa si se face o crusta aurie deasupara . O taiem rece si mai presaram la alegere putin zahar pudra si scortisoara . E un desert pe care il iubesc si prichindeii .Reteta am ”furat-o” de la bucatareasa cresei frecventate de fiul meu acum mai bine de…. ani.

  3. Anonymous

    dulceata e amestecata cu ciocolata?

  4. Anonymous

    BUNA RETETA…ANTICA SI MEREU NOUA!
    MAI ALES CA O PUTEM ADAPTA IN FUNCTIE DE PREFERINTELE FIECARUIA!

  5. Anonymous

    chiar i-mi place cum arata! bravo!

  6. Anonymous

    mi so facut pofta ma duc sa imi fac si va scriu cum mi-o iesit

  7. Anonymous

    f multa inspiratie imi dai imi bucatarie..multumesc pt toate retetele..apropo de reteta asta,eu mai adaug in lapte putina cacao inainte de a adauga grisul si la urma il servesc cu nuca de cocos deasupra..e ff bun.pupici

  8. Anonymous

    super tare!chiar mi-e dor de niste lapte cu gris…poate am sa fac in seara asta!

  9. Anonymous

    Foarte buna ideea cu formele,nu-mi trecea prin cap. Multumesc !!!

  10. Gaburica

    Inca o reteta bifata din vasta ta lista 🙂
    Un desert clasic, dar totodata inedit prin alaturarea dulceturilor 😉
    O seara buna!

  11. valeria

    un desert delicios!!!!!!!

  12. super!! astazi seara fac!!

  13. daca pui mierea cand fierbe laptele isi pierde toate calitatile, deci nu mai are rost sa pui miere…

  14. Habar n-am sa gatesc … Da’ reteta asta cred c-o
    Dovedesc si eu… Merci

  15. Andreea

    Ref la miere…asa e. Mierea la fiert devine zahar toxic

  16. Roxana

    Foarte buna reteta si cantitatile! multumesc muuult!

  17. alexandra

    Am bifat si acest preparat si a iesit delicios. Am inlocuit insa siropul de ciocolata cu un sirop facut din praf de ciocolata calda ca nu aveam altceva in casa si muream de pofta

  18. Laurentiu

    @Autor – Daca pun grisul in ploaie si mestec continuu, nu cred ca o sa ajute la neformarea de cololoase. In schimb daca o sa il A-mestec in continuu …

  19. Niculescu George

    Si eum am facut am urmat instructiunile si mai putin cu dulceata

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.