Ananas umplut

Toata ideea de ananas umplut a pornit de la pozele Danei (aka gaga), o mare maestra in arta culinara. Cum din toate ingredientele pe care ea le insiruia acolo, nu am avut decat fidea si ananas, am decis sa schimb toata reteta si s-o fac dupa pofta mea de moment: ceva dulce-acrisor.

Ca sa va indulciti seara, aveti nevoie de:
– un ananas mediu intreg
– un mar verde mare
– 4 rondele de fidea
– un ardei gras
– 3-4 pulpe de pui dezosate (la fel de bine puteti pune piept de pui)
– ulei de masline (eu am descoperit mai nou un ulei de masline cu oregano, de care m-am indragostit)
– nelipsitele mirodenii: piper negru, piper verde, muuuuulta nucsoara, italian seasoning (un amestec de oregano, busuioc, cimbru si alte ierburi aromatice)

Procedura este foarte simpla. Se despica ananasul, mare atentie la frunze, cu care m-am cam luptat. Apoi se scobeste mijlocul si se taie cubulete. Tot cubulete se taie si marul, puiul si ardeiul.

Intr-o cratita se pune la prajit puiul, in ulei de masline si se condimenteaza bine cu sarea, piperul si nucsoara. Cand puiul se rumeneste, se adauga ardeiul, o jumatate de cana de apa si ierburile aromatice. Cand ardeiul devine moale, se pun si fructele, se amesteca bine si se lasa asa in voia soartei vreo 20 de minute. In final cand fructele sunt moi, se arunca fara mila fideaua (fiarta in prealabil dupa instructiunile de pe pachet + cativa stropi de ulei de masline – pt aroma si anti-lipire).

Cum de farfurii nu avem nevoie, ca doar ne-am chinuit sa ciopartim ananasul, se umple ananasul cu compozitia si se haleste. Acestea fiind spuse, va invit sa salivati pe pozele de mai jos si fiti fara teama: combinatia dulce-acrisor-sarat, este absolut minunata!! Tanananananananaaaaa

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.7/5 (3 votes cast)

14 Comments

  1. Nicole Florian

    O reteta foarte originala si nu foarte greu de facut.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. PARADIS

    foarte frumoasa si eleganta reteta.
    Felicitari Teo.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  3. m-am gandit sa fac si eu ananas, dar parca nu am curaj. nu ma pricep asa bine la bucatarie. saptamana trecuta am citit undeva o reteta cu somn la cuptor, cu avocado, am pus 2 fructe taiate cuburi,Avocado s-a facut negru si urat, de nu mai stiam cum sa-l scot din tava sa-l arunc, nici nu l-am mai gustat, ca nu parea comestibil. Oare UNDE am gresit?….

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  4. simo, la reteta cu ananas nu prea ai cum sa dai gres, pt ca e foarte simpla. cat despre somnul cu avocado, era de preferat sa bagi intai pestele, vreo 10 minute si abia mai tarziu sa bagi avocado pt ca te trezesti in situatia ca pestele nu e facut, iar fructul e ars.

    avocado este oricum un fruct care se oxideaza foarte repede la fel ca si banana, de aceea.. imediat dupa taiere trebuie stropit cu putina zeama de lamaie, care il ajuta sa-si pastreze culoarea.

    se poate sa nu fi pus destula apa sau ulei, iar avocado daca nu se coace in lichid, tinde sa se inegreasca. altundeva nu stiu unde ai fi putut gresi.

    aaa, e foarte important sa gatesti pestele la foc mediu spre mic, mai ales daca il gatesti cu legume, pt ca pestele este fraged si focul iute il arde si il usuca prea repede, in timp ce la foc moderat spre mic, carnea se patrunde asa cum trebuie.

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  5. mersi Teo, ai dreptate, s-a inegrit doar partea care nu era in apa.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  6. Anonymous

    Buna
    Suportul de condimente e super tare, unde as putea gasi si eu unu la fel?
    O zi buna!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  7. suportul acela pentru condimente mi-a fost adus din statele unite. am cautat si eu pe aici pt ca doream sa cumpar cadou pt cineva, dar nu am vazut pana acum…

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  8. Anonymous

    teo retetele tale sunt extraordinare pe unele din ele le mai stiam,restu sunt noi pt mine.astept in continuare retete de la tine pe care sa le pot folosi si eu in bucutaria mea. doinita

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  9. Carmen

    De cateva zile mancam numai de pe blogul tau :-))
    Eu am facut reteta, dar am pus direct in farfurii, nu in ananas. Delicioasa mancare!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  10. Cristi

    arată şi sună chiar binee 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  11. Otilia

    Buna!Ador site-ul asta!L-am descoperit in urma cu aproximativ o luna si de atunci am apelat doar la retetele postate!
    In seara asta am sa incerc ananasul umplut…am ceva emotii in despicarea lui..dar sper sa ma descurc!
    Teo esti the best of ever!!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  12. Anonymous

    Ananasul este un fruct preferat de mine dar asa umplut chiar nu am incercat…zilele acestea voi pune in aplicare reteta…va multumesc…MARIUCA

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  13. bijuterii argint

    yummy!! cred ca o sa incerc si eu pare o minunatie delicioasa si combinatia de pui cu ananas am mai incercat-o.. e chiar interesanta!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  14. Anonymous

    am incercat si eu reteta si este super delicioasa

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.