Mâncare de mazăre cu pui

Am descoperit de curand mazarea Bonduelle si cea de la Uncle Statis la punga. Si mi-am promis ca never evern nu mai folosesc mazarea de la conserva sau borcan, ci numai cea congelata. E mai frageda, mai crocanta, boabele sunt mai mari si mai verzi decat la mazarea din borcan.

Pentru reteta de azi:
– 1 1/2 piept de pui
– 400g (o punga) de mazare
– o ceapa mica
– ulei
– 2-3 linguri cu varf de faina
– 50 ml bulion (mai mult daca va place mai acra)
– 300-400 ml de lapte
– condimente pt pui
– muuult marar
– 1 lingurita de boia

Intr-o cratita punem la incins uleiul (cat sa acopere bine fundul cratitei). In el calim ceapa tocata cat de fin. Cand ceapa se sticleste, adaugam faina + lingurita de boia, amestecam bine bine pana se omogenizeaza. Apoi adaugam mazarea si bulionul, lasam sa dea un clocot bun (5 min). Apoi stingem cu lapte, amestecand in continuu pana se ingroasa sosul. Condimentam cu sare si piper dupa gust, adaugam o legatura de marar (mie imi place foarte mult mararul, deci cu cat mai mult cu atat mai bine.

Separat, intr-o tigaie de teflon, fara pic de ulei, prajim ca la grill pieptul de pui taiat fasii inguste si condimentat. Cand e prajit, il adaugam peste sosul de mazare si lasam sa mai dea un clocot, ca sa se intrepatrunda aromele.

SFATUL MEU: Daca sosul e prea subtire – mai adaugati o lingura de faina sau amidon. Daca e prea gros, mai puneti lapte (daca va place mai dulce) sau bulion (daca va place mai acru). Iar daca doriti ca sosul sa fie dulce, putem sari peste partea cu bulionul si sa puneti doar lapte. Noi am servit cu painica prajita si eu personal am fost foarte incantatata. O portie si pt voi, sa va fie de cel mai bine:

81 Comments

  1. Angela

    Eu iubesc foarte mult mazarea si ma bucur ca mi-ai dat sugestia cu mazarea la punga pentru ca eu de fiecare data cand gatesc mazare din conserva, fie sunt boabele foarte mici, fie se sfarma… etc!

    Mazarea ta arata foarte sanatoasa si promit sa incerc reteta cat se poate de repede! Felicitari pentru blog!

  2. Angela, chiar re tog sa incerci mazarea congelata si o sa vezi diferenta 🙂 Poate imi scrii aici dupa ce ai facut, sa vedemc e a iesit. Spor la bucatarit!

  3. Amalia

    Eu nu mai folosesc mazare la conserva never-ever :)Ti-a iesit foarte faina mancarea , o sa fac si eu cat de curand.

  4. Hi hi, amalia, daca tot esti tu din urbea mea, mai bine veneai la mine la o portie! 🙂 Vii?

  5. mihaela

    arata tare bine mancarica.nu am facut niciodata mazarea cu lapte,dar e timpul sa incerc!

  6. Alexandra

    si mie imi place mazarea si nu am stiut de varianta cu lapte… am sa incerc… dar nu pricep ceva: ziceai acolo ca dupa ce adaugi faina, adaugi mazarea si lasi sa dea un clocot, 5 min., dar cu ce?!… adica pui putin apa?

  7. Alexandra draga, ma bucur ca ti-a placut reteta! Si ca sa raspund la nelamurirea ta cu clocotul de 5 min: cand pui mazarea pui si bulionul, asa scrie in reteta, si deci mazarea are in ce clocoti 🙂

    Sper sa iti iasa bine reteta si sa iti placa le fel de mult cum mi-a placut mie :* Te pup si te mai astept la mine!

  8. claudia

    azi e ziua cea mare trebuie sa fac neaparat mancarea de mazare cu pui

  9. Claudia, ma anuti si pe mine cum ti-a iesit? spor la treaba si spor la halit ;;)

  10. claudia

    salut,
    a iesit ff buna.
    O sa mai incerc azi o reteta de-a ta dar trebuie sa ma hotarasc ca nu prea stiu ce. Trebuie sa aleg din mai multe variante:sote de morcovii cu ficatei si limba de vita cu smantana si branza topita.

  11. Deci reteta a fost ok, a iesit totul bine 😀 perfect!! Asa de tare ma bucura cand aud d’astea!
    Daca i intrebari sau nelamuriri la orice reteta, Claudia draga, you just ask si eu raspund rapid!

    Te pup, spor la bucatarit :*

  12. Mihai.Serester Ym!

    [b]Vezi ca mararul il pui la sfarsit dupa ce ai facut tot ce ai zis tu il pui peste mazare , pui capacu si o lasi putin (fara foc)[/b]

    Se simte foarte fresh , mai ales daca ai soiul ala de marar canadian combinat cu menta.

  13. Andra

    Am cautat pe tot netul o reteta care sa semene cu mazarea gatita de bunica mea. M-ai salvat si iti multumesc mult.
    De acum stiu la cine sa apelez cand mi-e dor de gustul mancarii de acasa, din Ardeal.
    P.S.: Foarte tare ideea cu pozele…totul pare atat de apetisant….

  14. Acum am pe foc mancarea, draga mea. Pana acum nu am mai scris, desi am incercat multe din retetele tale, din lipsa te timp. Merci mult

  15. Paula, sa imi zici daca iti place si daca i-o lauct lui Ionut! pup

  16. Poti sa o lauzi cui vrei tu! A iesit super buna. Pana acum nu am reusit sa fac mofturoasele mele sa manance mazarea, da acusi au gustat putin si nu au mai scuipat-o. Insa nu am avut piept de pui si am folosit pulpele ce le aveam deja cumparate si in loc de bulion am calit o rosie mare coapta, caci de era pacat de ea si e de la mama din gradina!
    Te pup si eu si mai scriu cand mai incerc cate ceva nou de mancare caci acusi am facut pustiul de bine si am reusit sa imi creez cont.

  17. Paula, imi cer scuze ca te-am confundat cu alta Paula, colega mea. Te rog sa ma ierti, dau un miel 🙂

    Ma bucur ff mult ca v-a placut mazarichea :*

  18. Nu-i bai. Poti sa ma confunzi cu cine vrei caci nu sunt unica botzata cu numele de Paula. Se intampla si la case mai mari. Cat despre miel, da ca e gata pregatit, ABEA ASTEPT!
    SI despre neica nimeni care nu are alceva de lucru decat sa voteze cu nota unu retetele tale ii spun sa inerce sa isi infunde gura cu mazarichea ta si mai vorbim. Si tie, ce sa iti zic, cu asa o persoana nu-i bine sa te pui, caci astia au mintea odihnita!
    Pupici

  19. Anonymous

    Mmmm… Yammy!!! Acum am descoperit site-ul si tocmai am incercat reteta. M-am lovit si eu de problema cu “in ce sa clocoteasca” dar probabil ca trebuia sa folosesc un suc de rosii si nu bulion.. sau sa frec bulionul cu apa inainte..eh, ma rog, m-am descurcat. Si nici macar nu am sunat-o pe mami sa o intreb cine stie ce prostie evidenta.. :)))

  20. andrei

    Chiar nu stiu ce sa scriu, am sters trei comentarii diferite. O sa fiu scurt, cateodata un cuvant inlocuieste o compunere: delicioasa. Punct 🙂

  21. Teo ideea ta a picat la fix,tocmai ma pregateam sa fac mazare cu pui,si cum nu sunt tocmai o gospodina desavarsita ca tine,ma uitam pe net dupa o reteta,a ta arata delicios,abia astept sa o pun in practica.
    Cred ca o sa ma abonez la blogul tau,pt ca eu sunt incepatoare in ale gatitului,asa ca te-am bagat la favorites ca sa fiu sigura ca nu iti pierd adresa.
    Acu fug sa fac papica,ms pt reteta.

  22. Dana....

    vreau sa spun ca a iesit…..extrem de buna…nici nu am facut-o bine ca sa si terminat….multumesc…o delicatesaaa nu alta
    😉

  23. Anonymous

    Teo,am facut azi mazare cu pui.Noi nu folosim marar in mancare dar este super.Te pup

  24. Paulina

    Am facut reteta. Forate buna felicitari…numai cu mica problema cu fiertul mazarei dar pana la urma a iesit bine.Multumesc!

  25. Foarte gustos si foarte rapid.
    Am avut in casa o conserva mare de mazare Bonduelle si am sarit peste etapa “fiert”. A iesit f f buna mancarea.
    Sotul meu a preferat clar si fara echivoc reteta ta de mazare ardeleneasca in defavoarea retetei mele de mazare moldoveneasca :)). Asa ca a ta ramane la dosarul de bucatarie.
    Nu trece zi sa nu incerc ceva de la tine de pe blog. Esti extraordinara :)! Multumeeesc de … 1000 de ori ca iti mananci din timpul tau sa ne inveti si pe noi!

  26. azzaylee

    boia se pune dulce sau iute?

  27. eu in general folosesc boia dulce, cred ca tine de gusturile fiecaruia…

  28. LucianF

    Am descoperit de ceva vreme blogul si l-am urmarit constant. Felicitari ! Acum la obiect: cum poate o asa cantitate de mazare+faina sa dea in clocot in 50 ml bulion? Nu e o greseala ? Poate 500 ? (ca si cineva de mai sus, am facut reteta, excelenta, mica problema la “primul clocot” 🙂 ).

  29. Nu e nici o greseala, asa e reteta 🙂

  30. Mihai

    Super bun mi-a iesit! Mersi!

  31. Anonymous

    se foloseste lapte ptr clocot……;) ….

  32. XaraWhite

    delicios……

  33. Teo, are ceva daca nu pun lapte? nu suport laptele:( … oare imi mai iese reteta buna?

  34. Adina, din pacate nu se poate fara lapte, cred ca ia foc totul :)) Serios vbesc:)

  35. Adriana

    Buna,Teo!
    Ma bucur tare mult ca ti-am descoperit blogul,m-ai ajutat tare mult pana acum,chiar mi-am impresionat viitoarea soacra cu ciorba de pui a la grec:))).
    Am incercat cateva retete si chiar au iesit fff. bune,maine am sa incerc mazarea asta delicioasa.
    Multumesc pentru tot!
    Sanatate multa bebelui,tie si celor dragi!

  36. Adriana, multumesc! La fel iti dores si tie, numai bine si un weekend fain!

  37. Adriana

    Buna,din nou, Teo!Revin sa iti spun ca mancarea de mazare a iesit delicioasaa 🙂 (nici nu ma asteptam altfel:).
    Iti multumesc inca o data pentru ca vi in ajutorul nostru si pentru ca ne impartasesti secretele tale culinare.
    O zi placuta!

  38. d4niela

    buna Teo…am si eu o intrebare 😀
    ai scris la sfatul tau ca daca vreau ca sosul sa fie mai dulce sa sar peste partea cu bulionul. intrebarea mea este, pot sa sar de tot peste partea aia, adica sa nu pun deloc bulion si sa folosesc doar lapte?!
    O zi frumoasa

  39. dap, poti sa sari peste bulion, insa atunci iti sugerez sa pui o lingurita de boia pentru culoare 🙂 o zi draguta si tie!

  40. Teo, esti absolut uimitoarea :)… am incercat cred ca peste 30 din retetele tale, si nu a existat sa nu-mi iasa una… :)… e extraordinar ca ai rabdare sa explici pana la cel mai mic detaliu (poate si de-asta nu am dat gres pana acum)…Asa ca MULTUMESC!!! Magda

  41. Anonymous

    buna!
    as vrea sa postezi mai multe retete pentru oameni cu probleme (sa nu prajim ceapa, etc!)

  42. Amanda

    ei, asta e acum! "oameni cu probleme". pt ei exista site-uri speciale! doar nu va asteptati ca teo sa gateasca de toate pt toti. e un blog personal, nu unul la comanda clientului.

  43. Anonymous

    acum am sa pregatesc si eu reteta asta cu mazare dar fara pui se poate

  44. Anonymous

    mmmm 😀 cat de bine arata, asta o sa fac de mancare azi 😀
    Teo sunt asa de mandra de mine, m-ai transformat cu ajutorul retetelor tale incredbile intr-o gospodina adevarata! Numai bine tie si familiei tale, esti o adevarata comoara 🙂 te pup :*

  45. Madalina

    Buna! Urmaresc blogul tau de ceva vreme. Nu e placere mai mare decit sa vad ce mai apare nou. Inainte, ma plictisisem sa fac mereu si mereu aceleasi feluri de mincare. Acum, sotul meu mi-a zic ca mincarea asta de mazare este cea mai buna pe care am facut-o in zece ani! Multumesc din suflet! Chiar daca mai umblu pe la retete (scot ceapa, rintasul, pun mai putin ulei sau folosesc pui in loc de porc – de, asa e cu aia bolnavi de stomac), am o sursa excelenta de inspiratie si asta se vede (sau mai bine zis se gusta!).

  46. Teo, am toata admiratia pentru tine!! Modul tau de a "povesti" retetele mi-a schimbat optica fata de gatit: nu e chiar asa de imposibil. Tot ce-am incercat de pe situl tau a fost foarte bun, desi eu nu sunt gospodina perfecta. Craciun Fericit! Dumnezeu sa te ocroteasca impreuna cu cei dragi.

  47. Sunt o mica incepatoare in minunata arta culinara si vroiam sa'ti multumesc ca m-ai invatat sa fac mazare si multe alte salate…Iti multumesc ca explici retetele pe intelesul tuturor,si sper ca in continuare sa ne surprinzi cu fel si fel de retete delicioase.

  48. mmmm..ce bine arata!! o sa incerc si eu maine…ca astazi fac cartofii frantuzesti, dar fara carne mazarica….ca sunt insarcinata si nu pot vedea carnea de nici un fel!!

  49. Este un site foarte bine pus la punct. De scurt timp m-am apucat de gatit la cererea iubitului meu..si folosindu-ma de retetele de aici am primit numai felicitari dupa fiecare masa, iar eu va felicit pe toti cei care contribuiti la acest site, pt ca ne faceti viata mai usoara si de ce nu mai gustoasa!:)

  50. acum ma pregatesc si eu sa fac puiul cu mazare, revin dupa ce e gata(daca nu uit 🙂 )

  51. Anonymous

    Va mai dau un hint (cred ca si Teo il stie, dar il foloseste numai ea): mazarea daca este congelata nu se va decongela, ci se va pune la prajit in ulei incins asa congelata, caci altfel se intareste.

  52. Anonymous

    draga teo, mazarea mea nu a fiert in lapte si am mai adaugat apa pt ca mazarea era cruda si f tare (mazare congelata). n-a mers nici asa si am separat mazarea de sos ca s-o pun separat la fiert. …

  53. Anonymous

    teo, trebuia sa specifici in reteta ca mazarea trebuie fiarta inainte, caci a trebuit sa separ sosul de mazare si sa pun mazarea la fiert separat ca nu aveam nicio sansa sa se fiarba in lapte.

  54. Anonymous

    draga mea,fac retetele tale deja de 1 an de zile,reteta asta e minunata si de cate ori vreau sa fac ceva rapid apelez la ea,si ca sa mearga si mai repede pun carnaciori:))in loc de pui…ce mai o delicatesa..si mai nou s-a apucat si sotul meu de gatit si trebuie sa ii traduc retetele in germana:))tine-o tot asa te pupik

  55. Ehe, acum ma pun pe gatit mazarichea si puiutul. sa vedem acum ce zic baietii mei de ea :> indata va dau si rezultatele 🙂

  56. a iesit bestiala!!! multumesc de reteta, Teo! 🙂

  57. claudia

    mersi mult pentru reteta si explicatiile detaliate. a iesit delicioasa…si daca pana si o incepatoare ca mine, care mai ca da foc la bucatarie, a reusit sa faca o mancare atat de buna, atunci jos palaria. o sa mai incerc retete sa vad ce iese!

  58. Simona

    superr reteta…….acu o fac si eu….sper sa-mi iasa:)

  59. Anonymous

    Bai da-o naibii cu 2-3 linguri de faina ca o sa iasa mai groasa si decat ciulamaua!!!!!!!Zau este prea muuuuulta faina!! Acolo o lingura rasa mai zicem dar 2-3 LINGURI este exagerat de mult!

  60. anonim, sa nu uitam ca este o mancarica, deci trebuie un sos gros, nu e supa. Dar fiecare pune faina dupa preferinte

    Te rog pe viitor sa folosesti un limbaj mai putin colorat. Multumesc

  61. Mihaela

    Dragele mele, va multumesc pentru reteta! Fata mea o adora si imi tot cere sa i-o prepar ! Excelenta !

  62. Anonymous

    Buna Teo,ma numesc Ramona si traiesc de 10 ani in Germania..avand pofta de traditionala noastra mancare de mazare,dar uitand cum se face am dat peste reteta ta….FOARTEEEE BUNAAA..Mie personal imi place nespus usturoiul deci am adaugat doi catei de usturoi si un pahar de smantana.Un catel de usturoi zdrobit cand fierbe iar celalalt in paharul de smantana care l-am adaugat dupa ce am scos oala de pe foc…mmmmmmmmmm…super

  63. Anonymous

    CEAU TEO,MA NUMESC ELI SI SUNT DIM TIMISOARA. INTR O ZI CHIAR NU MAI STIAM CE SA FAC MANCARE PT CA EU SI PRIETENUL MEU NE SATURASEM DE TOT…. SI ATUNCI MIA VENIT IDEA SA CAUT PE NET,CUM AM VAZUT AM ZIS CA MA DUC IN PIATA SA IAU MARAR(era singurul condiment ce mi lipsea)SI SA VAD CE IESE,NAM DESTULE CUVINTE SA LAUD MINUNEA CE A IESIT,O DELICATESE.FT FT FT FT BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUN!!!!O RECOMAND TUTUROR GOSPODINELOR,CHIAR SI CELOR INCEPATOARE PT CA E FOARTE USOR DE FACUT.POFTA BUNA LA TOATA LUMEA!!INCERCATI SI NU VETI REGRETA

  64. Anonymous

    Buna,Teo vreau sa te felicit din inima pentru blogul cu adevarat minunat.Am incercat multe dintre retetele tale(mama mea fiind in Italia)si mi au iesit de fiecare data si f gustoase cum erau si ale mamei.Te am luat ca pe o maminca virtuala:)De fiecare data cand nu stiu ce sa mai fac de mancare ma uit pe blogul tau si voila…misiune indeplinita:)Iti doresc tie si familiei o primavara minunata,plina de zambete,dragoste,liniste sufleteasca…Ma bucur ca existi si ca impartasesti cu noi secretele bucatariei.Multumesc si Dumnezeu sa te ajute in tot ceea ce ti doresti!Alexandra.

  65. Anonymous

    Ce SEXY arata mazarea aceasta..A mea era un dezastru de fiecare data plus ca simteam des o aciditate in stomac de la pasta de tomateAceasta chiar e super!Ma grabesc sa pun in practica reteta aceasta!Multumesc ca te-am gasit,de mult te studiez si imi placi la nebunie ptr.ca nu mai am probleme -la masa-! M-ai scos din rahat pe bune!

  66. Anonymous

    Buna, Teo. De fiecare data cand fac aceasta reteta, ma gandesc sa-ti scriu anumite observatii si uit. In primul rand, spui in reteta ca, dupa ce ceapa sticleste, se adauga faina pana sa omogenizeaza. Ei bine, iese practic o pasta. Si oricum, 2-3linguri cu varf de faina sunt mult prea mult!!!Apoi spui sa adaugam mazarea si bulionul si sa lasam la clocot. Asa cum spunea si o alta dna mai sus, NU ARE IN CE CLOCOTI, pentru ca nu e nimic lichid in care sa poata clocoti. Iar 50ml de bulion nu cred ca sunt suficiente pt a clocoti. Si nu stiu ce marime avea pieptul de pui pus de tine, pentru ca, daca pui 1 1/2piept, iese pui cu mazare, SI NU mazare cu pui. 🙂
    Asadar, am adaptat MULT aceasta reteta ca sa poata sa iasa asa cum ti-a iesit tie…
    Si observ ca, in momentul in care mai pune cineva aceasta problema, a clocotului, tu spui ca "asa e reteta"…Asa o fi reteta, dar daca o luam logic, NU ARE IN CE CLOCOTI!
    In rest, numai de bine!
    Am mai "realizat" si alte retete de-ale tale, toate au iesit super! Insa asta nu are proportiile normale pt un produs finit ca al tau.
    Sanatate!

  67. Iti multumesc pt sugestii/observatii si ma bucur ca ai adaptat reteta astfel incat sa fie pe placul tau. Iti garantez ca la mine acasa asa se face dintotdeauna, exact asa cum am precizat in textul retetei si iese foarte buna de fiecare data!

    Te mai astept pe blog sa incerci si alte retete 🙂

    Numai bine!

  68. da ce sa spun chiar ca arata super bine,si cu siguranta este si ff buna

  69. Anonymous

    Acum am terminat si eu aceasta reteta…….a iesit foarte buna…dar la fel la partea cu clocotitul nu avea in ce sa clocoteasca si am modificat umpic…doar atata….dar e super buna! mersi mult

  70. Miha K

    Tocmai am facut si eu reteta de mazare cu pui, dar nu am pus nici ardei, nici bulion, ci doar mazare, ceapa, lapte, faina, boia, sare piper si marar. Si a iesit foarte gustoasa si dulcica 🙂
    Multumesc pentru sugestia de a pune lapte. Ii da un gust deosebit.

  71. Anonymous

    E SUPER RETETA TOCMAI AM TREMINA1T DE FACUT MAZAREA CU PUI E DELICEOASA MULTUMESC PT SUGESTIE

  72. raluca

    Buna! Tocmai ma pregatesc sa incerc reteta. As avea o singura intrebare, poate putin cam silly: mazarea nu ar trebui fiarta inainte? sau macar decongelata? Adica e ok daca o pun inghetata?
    Multumesc!

  73. Salut Raluca 🙂 daca folosesti mazare din conserva nu trebuie fiarta, insa cea congelata sau cea prospata trebuie musai fierte inainte 🙂

  74. Roxana

    Tocmai am terminat de gatit reteta!! E super buna! Multumesc pentru reteta 🙂

  75. Lavinia

    Super reteta! Am incercat-o cu ceva strangere de inima stiind cat de pretentios este sotul dar am avut placerea sa il vad mancand aproape toaaaaata mancarea la o singura masa! 🙂 Multumesc pentru reteta!
    Sanatate si numai bine!

    • Lavinia draga, pana si Luca pretentiosul maxim (ca orice copil de 4 ani) mananca mazarea asta 🙂 ma bucur ca v-a placut!

  76. Georgia

    Am descoperit in iarna ce a trecut mazarea congelata BUNATATI DE LA BUNICA marca proprie din magazinele PROFI. Am ramas surprins de faptul ca este destul de moale, se fierbe extrem de repede si are gustul bun. Spun asta dupa ce am dat rateuri nenumarate. Cred ca multicumparatori si-au dat seama ca e buna fiindca trebuie sa fii pe faza ca sa gasesti vreun pachet ratacit prin congelatoarele magazinelor. Cel putin in Bucuresti o gasesc destul de greu.

  77. Dumitru Farcas

    Draga Teo,

    Daca amesteci o punga de mazare de 400g cu 50ml de bulion nu are cum sa fiarba. Eu am adaugat apa.

    Foarte buna reteta.

    • Dumitru, am primit toate comentariile, sa stii ca e vba de un singur clocot, apoi se pune laptele, iti promit ca NU trebuie apa.

  78. Buna, Teo!
    Urmaresc de mult blogul tau dar cum sunt abia in studentie, nu ma pricep prea bine la gatit si mai mult ma uit decat fac:D
    Insa zilele astea mama a fost plecata si am ramas eu si tata, singuri..
    Am incercat reteta asta (cu ketchup facut in casa, ca nu am descoperit bulionul) si mi-a spus ca a iesit mai buna decat a mamei!
    Multumesc mult!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.