Prăjitură bicoloră cu mere

Checul il stim cu totii si vorba aia, ne-am saturat de el, prajitura cu mere o iubesc de cand eram mica iar dulceata acrisoara… hai sa nu mai vorbim despre asta! Asa ca, m-am gandit sa le unesc toate intr-o singura reteta inspirata dintr-un numar mai vechi din revista Ioana, insa reteta aia era cu capsuni si alte treburi in care nu ne bagam.

Pentru prajitura bicolora, ne trebuiesc:
– 4 oua
– 150g de zahar
– un plic de zahar vanilat
– 100g de faina
– 100g de amidon (Gustin, de la Dr. Oetker)
– un plic de praf de copt
– o lingura de cacao
– o jumatate de borcan de dulceata acrisoara (eu am folosit de maciese)
– 3-4 mere
– 50g de fulgi de migdale
– un plic de jeleu transparent
– putina scortisoara
– esenta de vanilie

Inarmati cu mixerul, batem ouale spuma, adaugam zaharul tos si cel vanilat, faina si amidonul. Impartim compozitia in doua parti egale, intr-una din parti punem o esenta de vanilie, in cealalta cacao.

Intr-o forma de tort (sau tarta), unsa si tapetata cu faina, turnam compozitia in felul urmator: o lingura de aluat negru, apoi o lingura de aluat alb si repetam pana cand terminam aluatul. Apoi o dam la cuptor la foc potrivit in jur de 20 de minute. O scoatem de la cuptor, o rasturnam cu fundul in sus, o ungem cu gemul de maciese si incepem procedura de decorare: merele taiate felii subtiri se aranjeaza deasupra dupa cum va doreste sufletul iar imprejur presaram fulgii de migdale. Peste toata treaba, turnam turnam jeleul de fructe si dam la frigider cca 30 de minute.

Dupa cele 30 de minute, care sunt necesare nu doar pt intarirea jeleului ci si pentru a patrunde gemul bine in blat si a-l inmuia, presaram cu scortisoara si halim fara mila! Va invit la o bucata.. putin mai jos 🙂

6 Comments

  1. hadean

    am gasit blogul tau intamplator.imi place si mi-am permis sa-l adaug in lista mea.cred ca ce faci tu aici e ok si e pacat sa nu vada cat mai multa lume.mai trec:-)

  2. Irina

    o idee excelenta ! Am notat-o !

  3. ramona

    buna teo,te intreb si eu ceva,poate gresesc,nu e cam mult 100 de grame de amidon?vreau sa ma asigur ca nu e o grseala la tastat:P..vreau sa fac prajitura asta maine ca imi pare tare buna.multumesc.ramona

  4. Ramona, nu e greseala de tastat… amidonul face compozitia mai fina, de aceea am recomandat, insa daca ai dubii poti sa folosesti direct 200 de gr de faina 🙂

  5. Buna.De mult iti urmaresc retetele…esti super.Imi spui te rog cum ai aranjat compozitia in tava,m-am tot uitat la poze si nu imi dau seama.Tine-o tot asa.Te pup

  6. turnam compozitia in felul urmator: o lingura de aluat negru, apoi o lingura de aluat alb si repetam pana cand terminam aluatul

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.