Rulouri de dovlecei

Azi e Vineri, zi de post, scutita de carne, dar nu si scutita de invitati si cum musafirii mei stiam ca tin post, m-am gandit sa incropesc cu ce am prin camara un aperitiv de post, dar sa fie si aspectuos si foarte bun.

Din camara mea am folosit:
– 2 dovlecei
– un cartof mare
– un morcov
– putina maioneza vegetala
– un ardei kapia
– ierburi aromate
– putina sare
– branza tofu

Spalam bine dovleceii si ii taiem pe lung, insa nu felii foarte subtiri pt ca apoi se inmoaie prea tare si nu mai putem lucra cu ei. Felioacele de dovleceii le prajim pe grill. Intre timp punem la fiert morcovul taiat rondele si cartoful taiat cubulete cat de mici, ca sa le scurtam timpul de fierbere. Cand dovleceii sunt gata si legumele sunt fierte, luam legumele de pe foc, le strecuram si le pisam impreuna cu 1-2 lingurite de maioneza si verzaciuni. Pe fiecare felie de dovlecel punem o lingura buna de pireu de legume, o bucata de branza tofu si o feliuta de ardei. Rulam dovlecelul si prindem cu o scobitoare.

Mi-a fost rusine de musafiri ca am facut doar din 2 dovlecei, dar chiar nu mi-am inchipui ca o sa aiba asa trecere. Sotul meu ma tot intreba daca i-am mai pus si lui 1-2 deoparte. HAHAHA! Ce ziceti, va plac?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

10 Comments

  1. Ginette

    Excelent !!!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. Multumesc, Ginette! Ma faci sa rosesc :”>

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  3. Sunt tare de efect!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  4. Mersi, Edith, ai mare dreptate! Si musafirii au fost incantati! Va sugerez cu drag reteta asta, mai ales ca acum incepe postul

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  5. Anonymous

    se pot servi reci?
    caci vine mama soacra pe la noi si vreau sa le gatesc din timp…
    felicitari..arata minunat 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  6. dodorila

    Am si eu o curiozitate:pentru tine branza este pentru zilele de post?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  7. Am si eu o curiozitate la randul meu: inainte sa-mi scrii pe tonul asta si sa te faci de ras, te-ai interesat ce e branza tofu?

    Si tot asa, ca o curiozitate: stii ca religia ortodoxa nu este singura din Romania?? Poate ai vrea sa stii ca alte religii tin postul ovo-lacto-vegetarian!

    Ne mai auzim, numai bine!

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  8. Andra

    Oh, Doamne!
    Arata genial!!! 🙂
    Trebuie sa ii incerc. Chiar cautam ceva retete de post. Ceva care sa si arate frumos si sa tina si de foame 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  9. Anonymous

    Buna Teo!Arata super,dar te rog spune-mi,mai exact ce verdeturi ai pus si ce fel de tofu,simpla?astept te rog sa-mi zici ca sa ma apuc de aceasta reteta minunata,eu nu prea gatesc dar cu ajutorul retetelor tale sper sa ma apuc curad de gatit.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  10. mihaela

    in loc de branza tofu se poate folosi altfel de branza?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.