Sote de morcovi cu ficăţei

Fara prea multa introducere, o mancare ce aparent pare banala, dar care e de fapt…delicioasa!! Ce ma incanta pe mine e ideea de sote dulceag in combinatie cu ficateii care sunt mai seci.

Pt SOTE DE MORCOVI:
– 1 kg morcovi
– ulei (cca 200 ml, eu in general pun dupa ochi)
– 2 cani mari de apa
– sare dupa gust
– sare aromata (seasoning salt)
– 2-3 linguri de zahar, in functie de cat de dulce va place

Am curatat morcovii, i-am taiat rondele, i-am pus in cratita. Peste turnam uleiul, peste ulei punem apa cat sa acopere bine morcovii si…2-3 cm peste 🙂 Acoperim si lasam sa fiarba. Cand morocvii sunt aproape fiert, punem sarea si sarea aromata si zaharul (toate dupa gust). Si gata!!!

Pt. FICATEI DE PUI LA TIGAIE:
– o tavita ficatei
– o ceapa mare
– ulei cat sa acopere fundul tigarii
– o cana de apa
– codite de ceapa verde, sare, piper

Taiem ceapa pestisori si o calim in ulei. Cand ceapa se sticleste, punem ficatei, turnam peste cana cu apa, condimentam bine (mie imi place sa pun multa ceapa verde). Acperim si ii lasam la prajito-fiert sau ce face ei acolo (oricum, asteptati-va la bulbuci 🙂 Ii intoarcem la un momentdat, ii mai lasam sa se prajeasca si pe cealalta parte si…GATA! Aveti grija, nu ii lasati nesupravegheati, pt ca se fac oricum f repede!

Imi cer scuze ca nu am pozat si procesul sote-ului, dar am mers la Buni sa gatim impreuna si…nu am luat aparatul 🙁 Mare pacat, pt ca pe langa sote-ul meu, Buni a gatit un peste cu mamaligutza de sa stai in cap, nu ltlceva…dar nici acela nu-l avem tras in chip 🙁 Aici sunt pozele cu sote-ul:

18 Comments

  1. Ginette

    Chiar nu mai stiam ce sa fac de mancare pentru asta seara. Buna idee, mai ales ca-mi plac ficateii de pasare !!!
    Pupici Teo !

  2. Draga Ginette, ce ma bucur ca iti plac ficateii gatiti de mine 🙂 Daca ai si morcovi prin camara, iti sugerez combinatia asta, pt ca…fie iubesc eu sote-ul prea mult, fie chiar e ff buna :))

  3. oliverce

    astazi te-am descoperit, cautand o reteta pt pasta de ton…
    si vreau sa-ti spun ca deja sunt mai fericita si nerabdatoare sa ajung acasa si sa gatesc dupa sfaturile tale!
    o sa incerc upa-crema de conopida! 🙂
    multumesc pt ca existi!

  4. Oliverce…m-ai lasat masca cu tot ce ai spus! Ma bucur f mult si sunt mandra ca alegi sa gatesti dupa retetele mele! Te astept sa imi mai scrii, sa imi spui ce ai gatit si cum ti-a iesit.

  5. buna teo !!…am vazut ca ai fost la mine in vizita (pe blog) si vreau sa-ti spun ca m-am bucurat extrem de mult…asa ca acum iti intorc vizita facuta…si in acelas timp te si felicit pentru blogul tau, care arata super… si mai ai tu ceva bunnnn…retete apetisante !!.. au o prezentare foarte frumoasa…acum spre exemplu m-am servit din sote-ul de morcovi …delicios…buuuun
    te astept sa bem o cafea impreuna si sa mai discutam ca inte noi fetele…te pupicesc…Mona

  6. Cinezee

    eu la ficatei pun si un strop de vin

    sunt foaste gustosi , felicitari TEo , te pup Mihaela

  7. Mona, mersi sid e vizita cat si pt ca m-ai adaugat in lista de prieteni! Am facut si eu la fel si sper sa pove mai des de acuma 🙂

  8. Mihaela, multu de felicitari si mai ales multu ca m-ai vizitat! Inca nu am incercat ficateii cu vin, si cred ca in urmatoarele luni nici nu o sa pot…dar revin in forta dupa 😀

  9. Anonymous

    foarte buna reteta ,am facut-o zilele astea..si familia mea a fost foarte incantata..felicitari pentru reteta !!

  10. Ma bucur mult ca familia ta a fost incantata de reteta, la noi acasuca este una dintre mancarurile aflate la loc de cinste pt ca e sanatoasa si fff buna!!

  11. gabriela

    draga teo,buna ziua!de mult n-am mai trecut pe la tine,nu pt. ca n-am vrut ci din cauza lipsei de timp.baiatul meu a fost la mine in vacanta de vara si am fost destul de fericita si ocupata.astazi,aici e sarbatoare,astfel incat sunt acasa si-am intrat putin pe internet.ti-am vizitat,bineinteles,blogul si-am citit articolul despre bizarul vizitator caruia-i place sa se joace cu nervii altora.eu vreau sa-i transmit doar atat:sa realizeze,mai intai,ceea ce-ai realizat tu cu blogul tau si dup-aceea sa-nceapa sa-ti dea stelute! iar daca el ti-a dat doar o steluta,eu ti-am dat 5 stelute la toate retetele pe care le-am luat de pe blogul tau si le-am facut si sa stii ca nu sunt putine si mi-au iesit superbune!asa ca,scumpa teo,nu cred ca merita sa dai atentie unui astfel de individ! multi pupici si…la cat mai multe retete superbune!gabriela-israel. apropo,reteta asta-sote de morcovi cu ficatei-e o nebunie!o fac mereu cand mi-e dor de ficat de pui!

  12. Gabriela, ce dor mi-a fost de tine!! M-am tot gandit de ce nu imi mai scrii deloc, credeam ca te-am suparat cu ceva!! Ma bucur ca te-ai vazut cu baiatul tau…stau si eu ca pe ace sa vina mama acasa, dar mai am de astetat cateva luni.

    Te pupam si eu si bebe si te asteptam oricand la noi!!

  13. Anonymous

    Sal,sunt baiat am incercat sa fac si eu eu reteta tacare arata suepr k dar la sote mi-a ramas zeama mai multa in tigaie,data vitoare cum procedez..?

  14. Poti sa lasi putin morcovii sa fiarba mai mult asu sa pui mai putin apa.

  15. Ana-Maria

    Nici nu mai stiu la ce reteta sunt, nu am incercat nimic pentru ca abia am descoperit azi blogul, sushi cautam…

    Insa… mi-am petrecut mai toata ziua la seriviciu citind retete si salivand, evident, si desi pare aiurea dupa atatea felicitari… multumesc pentru toate retele pe care le-ai postat. mereu sunt in criza de inspiratie, nu stiu ce sa mai gatesc, fiindca si asa nu am foarte mult timp… in week-end merg la cumparaturi si sigur fac ceva din "meniul tau". e genial tot ce am citit si daca nu ar trebui sa plec acasa… sigur as mai sta vreo 3-4 ore sa citesc retetele tale :D… te pup…

  16. Anonymous

    Draga Teo iti dorim un sincer la multi ani si cat mai mult retete…abia astept sa fac si amareto pt cafeluta de dimineata…m-am inscris si cu adresa de mail…citesc seara de seara retetele tale si cred ca in curand fac si soteul de morcovi….ti-am mai scris azi o data dar nu pot sa nu ma mai repet…esti fantastica draga Doamna.Tot de aici din Kuwait iti scriem…am sa incerc sa ma inregistrez cu numele inca nu am reusit…hehehe…din nerabdarea de a-ti scrie…multumim ca existi…stii ceva…e seara de anul nou peste juma de ora aici mai devreme decat Romania e noul an…si ghici ce fac…sunt pe blogul tau…printesa mea doarme…sotul plecat…eu in vizita la tine…la multi ani.

  17. Buna Teo! Retetele tale sunt grozave. Rafi, bebelusul meu, are 6 luni acum si ne pregatim de mancarica. Nu ai cumva scheme de diversificare pe care mi le-ai putea trimite? Multumesc Teo si mult succes!

    • Anca draga, eu am scheme de diversificare, dar parerea mea este sa consulti pediatrul puiutului sau un nutritionist specializat pe pediatrie pentru un sfat cu adevarat competent. Te pup si mult spor cu diversificarea va doresc!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.