Tocăniţă de cartofi cu miel

M-am gandit asa: un ultim deliciu inainte de inceperea postului, o tocanita pe care bunica o face de cand eram mica si de care imi era foarte dor.

Avem nevoie de:
– 1kg de cartofi
– 1kg carne de miel
– o ceapa mare
– o lingurita de boia
– sare dupa gust
– condimente pentru miel dupa gust
– 2 foi de dafin
– 3 litri de apa

Intr-o oala calim in putin ulei, ceapa tocata marunt, apoi adaugam o lingurita de boia si carnea, taiata bucati. Peste ele turnam cei 3 litri de apa, acoperim si lasam sa fiarba in voie. De data asta cred ca mielul era mai in varsta de felul lui pt ca a fiert destul de greu, de aceea am si pus atata apa pt ca scade destul de mult.

Cand carnea este aproape fiarta adaugam cartofii taiati cubulete, potrivim de sare, vegeta si punem foile de dafin. Le lasam sa fiarba pana cand sunt fierti si cartofii. De obicei noi servim cu smantana si mamaliguta, sper sa va placa, pentru noi a fost un pranz imparatesc.

7 Comments

  1. Anonymous

    se poate folosi si pulpe de pui in loc de carne de miel?a ta arata minunat

  2. Anonymous

    Pe vremea lui bunica erau condimente pt. miel?

  3. Anonymous

    chiar va rog raspuns…………..

  4. Desi am simtit tonul malitios, am sa raspund oricum 🙂 nu, pe vremea bunicii nu erau condimente pentru miel, dar daca dai un ochi pe plicul de mix de condimente vei vedea ca sunt condimente uzuale, pe care le folosesc bunicii nostri de cand e lumea. In plus, Buni a noastra tine pasul cu schimbarile culinare si foloseste acum condimente si mixuri noi.

  5. am incercat`o azi…si e beton…
    :*:* teo

  6. Silvia

    Mama făcea cu miel si cartofiori noi si mult mărar dar înainte de a gati carnea mama ii dădea o fiertura sa fie sigura ca nu o sa aibă miros. Apoi rumenea carnea cu ceapa noua punea apa si o fierbe ace sare si piper si când era aproape gata punea cartofiori noi si severa cu mărar e splendit

  7. christyansen

    f buna bv bv bv bv bv

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.