Tort "Batman"

Tortul acesta special nu l-am facut asa cum banuia mama, pt ceva copilas de gradi, ci pt prietenul nostru Sergiu, cunoscut si sub numele de Batman sau super eroul care m-a adus inapoi la nunta cand am fost furata.

Pentru tortul batman, avem nevoie de:
– un pachet foi de pandispan (5 foi)

Pentru crema:
– 500ml lapte
– un plic de budinca de vanilie
– 110g zahar pudra
– un unt
– esenta de vanilie
– o lingura de coaja de lamaie
– sirop de ciocolata

Pentru pasta de lapte praf: (dupa reteta Lily)
– 60ml apa
– 70g zahar pudra (cel de la Dr. Oetker contine amidon)
– 180g lapte praf
– cateva picaturi de ulei
– o lingurita de miere

Pentru decor:
– logo sablon Batman
– o ciocolata cu lapte, putina cacao

Crema: amestecam 6 linguri de lapte, cu praful de budinca si 30g de zahar pudra. Restul de lapte il punem la fiert, cand da in clocot inglobam praful de budinca, lasam sa fiarba pana se ingroasa, amestecand in continuu, apoi presaram cu putin zahar (ca sa nu se faca pojghita pe budinca) si tragem de pe foc. Frecam untul cu restul de zahar pudra si o esenta de vanilie. Dupa ce budinca s-a racit o inglobam in spuma de unt, in cazul in care mai e nevoie putem sa mai adaugam dupa gust, coaja de lamaie sau esenta de vanilie.

Pentru a pregati foile, fixam intai sablonul de batman pe una dintre foi si il decupam cu ajutorul unui cutter. Apoi il fixam in mijlocul foilor pentru a-l avea drept punct de reper si decupam primul colt al viitorului oval. Fixam cate un colt din cele taiate pe celalalte 3 colturi si decupam. In final vom avea logo-ul lui batman, din pandispan.

Umplem foile, intai insiropam cu siropul de ciocolata, apoi ungem uniform crema de vanilie, pana la ultimul strat. Ne ocupam apoi de liliac, pt care topim ciocolata in bain-marie, o amestecam cu putina cacao si cu ajutorul pensulei, ungem tot liliacul. Tot cu ajutorul ciocolatii il vom fixa de tort.

Preparam pasta de lapte praf. Punem pe foc apa cu zaharul, le fierbem 2-3 minute, le luam de pe foc, punem mierea, uleiul, amestecam bine si cand siropul este rece, adaugam treptat laptele praf. Initial putem mesteca cu lingura, mai apoi va trebui sa framantam cu mana. Obtinem o bila de pasta omogena, pe care eu am colorat-o galbena. Asezam bila intre 2 folii transpartente si intindem cat putem de bine. Foaia obtinuta se pune peste tortul umplut.

Imi pare foarte rau ca nu am si o sectiune cu tortul, insa l-am facut cadou sarbatoritului. Am sa-l rog daca nu uita, sa faca o poza si cu sectiunea si o sa revin cu ea mai tarziu.

9 Comments

  1. Anonymous

    wow, cat efort si cata indemanare. foarte frumos ti-a iesit. cred ca prietenul tau a fost mai mult decat incantat, nu? nota 10

  2. Gospodini

    Multumesc de aprecieri!! Da, a fost ceva de lucru, dar prietenii merita, nu? Te mai astept pe blogul meu 🙂

  3. Casc gura din ce in ce mai mare de fiecare data cand intru pe blogul tau. Genial :))

  4. Mersi, Andra! Te invit la o felie de Batman? 😉

  5. Amalia

    Super ideea !

  6. Multu, Amalia 😀 Te-as invita si la o felie de tort…da n-am 🙁 l-am facut cadou impricinatului Batman!

  7. Anonymous

    wow…m’am uitat pe multe dintre retetele tale si am ajuns la o concluzie ..

    esti foarte priceputa 😛 ..

    ai cumva si o cofetarie? ..sau lucrezi la toate aceste bunatati acasa? din placere?

  8. Mersi de aprecieri 🙂 NU, nu am nici o cofetarie si nici nu s eintrevede vreo sansa sa am 🙁

  9. Anonymous

    ai niste retete extraordinare, esti o adevarata artista! :D! imi pare atat de rau ca nu poti sa iti deschizi o cofetarie deocamdata, chiar daca sunt destul de departe de tine as face cateva drumuri pe an numai ca sa cumpar torturi sau prajituri facute de tine :)! ma tot uit la retata asta si kinder pingui de ceva vreme si as vrea sa le incerc…dar presimt ca nu mi-ar iesi deloc asa ca nu ma incumet (desi sunt explicate foarte foarte foarte bine de tine:D), pur si simplu nu am talent la facut praji 🙁

    iti urez sarbatori minunate alaturi de cei dragi, multa sanatate si sa ramai la fel de plina de imaginatie ca si pana acum:)! E o adevarata placere sa intru pe blogul tau zilnic 🙂 iti multumesc pentru tot ce faci pentru noi, cititorii tai 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.