Ciorbă cu carne de porc şi borş

Desi de obicei gatesc ciorbite usoare, de pui, zilele astea am avut pofta de o ciorba „serioasa”, satioasa si cu muuulta smantana.

Pentru ciorbita mea preferata, ne trebuie:
– 600g fleica de porc (e mai grasa si are un gust foarte bun in ciorba)
– 3-4 morvovi
– 3-4 cartofi
– leustean
– o jumatate de legatura de patrunjel
– un plic mare de bors cu smantana
– 4 litri de apa
– sare, vegeta

In aproximativ 4 litri de apa cu sare si vegeta fierbem carnea de porc taiata fidelute. Cand carnea e aproape fiarta (pe gustate) adaugam morcovii si cartofii taiati cubulete. Cand si morcovii si cartofii sunt fierti, adaugam borsul, leusteanul si patrunjelul. Lasam ciorba sa mai dea un clocot si cam asta e.

Se serveste dupa gust, cu sau fara smantana… eu prefer cu foarte multa smantana.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.6/5 (5 votes cast)

18 Comments

  1. Amalia

    Mmmmm, ciorbita asta e foarte buna si eu o fac dar nu am incercat niciodata cu fleica, eu pun ceva cu os, data viitoare merg pe „mana” ta. Te pup.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  2. Vaiiii, ce pofta mi-ai facut!!! 😛
    Si mie-mi place ciorba cu o tona de smantana :)) …si neaparat cu o jumatate de lamaie stoarsa direct in farfurie :))
    Ai avut si leustean proaspat? (…ma rog, proaspat pus in congelator, cum am si eu 😛 ) ca n-am prea descifrat din poza…
    Eu mor dupa leustean si de-aia de-abia astept sa vina Pastele si sa fac ciorbita de miel…scufundata in verdeturi :))

    …si dup-aia imi fac si-o portie de-a ta 😛 …si poate dau de-o babuta prin piata cu bors adevarat… mmm, ce sadica sint… am fugit de-aici!!! 😀

    …dar nu fara sa te pup! 😛

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  3. Ama, si cu os e ok, dar la fleica e mai ok ca e muuuuulta carne (eu sunt carnivora convinsa) si pt ca fleica e mai grasa, ii da un gust mult mai bun…iuuui, iara mi-e pofta!! :))

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  4. Laura, bine ai venit! Leustean proaspat n-am avut, din pacate 🙁 Dar aiz dau o raita pe la piata sa vedem ce gasim 😀

    Si eu prefer borsul adevarat, dar daca n-am…ma limistez la borsul cu smantana de la plic, cre e f bu si el 😀

    Te pup si eu si sa mai vii in vizita!

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  5. Anonymous

    Salut.Nu inteleg de ce carnea tre sa fiarba inainte,e pierdere de timp si gaz,va recomand sa puneti la fiert cu carnea si morcovi si cartofi ,toate au cam acelasi timp de fierbere adica e totuna.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  6. Anonymous

    pune carnea tu la foc odata cu legumele si o sa-ti spargi dintii in ea iar din legume o sa mananci piure…chiar si timpul de digestie e mai mare la carne decat la orice leguma…de ce n-ar fi si timpul de fierbere?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  7. stella_italy

    mmmmm……………e bun si daca mai adauci nishte orez sau pasta!!!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  8. Anonymous

    pai si ceapa unde e?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  9. Anonymous

    Buna Teo eu sunt o mare incepatoare in bucatarie. Majoritatea mancarurilor le fac dupa retetele tale si sunt foarte bune.Arata bine si sunt gustoase,dar ciorba de pui a la grec ma nebunaste. Ciorba cu carne de porc si bors e aproape gata si sunt multumita de ce a iesit. multumesc 🙂 🙂 mirabela genova

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  10. Anonymous

    super ciorbita. o delicatese. sunt incepatoare in ale bucatariei si am aici un ajutor de nadejde…ms mult:*

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  11. Anonymous

    e buna ciorbita, numai ca eu adaug si putin suc de rosii…ce sa-i faci, nu suport mancarea alba, oricat de gustoasa ar fi !!!!!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  12. Mihaela Berechet

    In general, se pune carnea mai intai la fiert dintr-un motiv destul de simplu: carnea se spumeaza… si nu trebuie sa fii mare bucatar pentru a sti asta 😉

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  13. Anonymous

    pai si dc nu ai mai pus ceapa k eu la mai toate ciorbitele si supele adaug ceapa?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  14. Blogeri's

    super

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  15. si eu pun ceapa, telina, pastarnac si bulion sau suc de rosii si nu sunt de acord cu borsul la plic nu consider ca e sanatos, se gaseste bors la punga (eu am norocul ca umple mama).

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  16. Anonymous

    eu am incercat-o si e foarte buna asa cum scrie in reteta,fara alte suplimente.Toata familia a mancat cu mare pofta si o sa mai repet aceasta reteta ;)Nu mai incercati cu ceapa si alte radacinoase pt ca am face un alt tip de ciorba .Aceasta are un gust deosebit asa cum e .

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  17. Doamne ce bine mai arata deja imi este foame,mersi Teo pentru reteta

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  18. azi am facut si eu aceasta ciorbita,este extraordinar de buna
    sarut-mana pentru masa

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.