Donner Kebap in Cluj

Am tot auzit zvonuri cum ca e cel mai bun kebap din Cluj, din lume si din univers. Colegii de serviciu au inceput sa dispara in fiecare pauza la Donner Kebap, pe Str. Gheorghe Sincai, vis-à-vis de Vila Siesta. Am fost in constatare, ca sa va informez si pe voi despre unde mancam un kebap bun in Cluj.

Despre Donner Kepap, nu neaparat el din Cluj ci in general, trebuie sa stiti ca e o mancare de origine araba, si consta in carne de miel, oaie, vita sau pui, care se aseaza in straturi si se coc pe un tarus vertical. Donner kebap sta la baza altor mancaruri de fast food foarte populare la noi, gen shaworma sau gyros. Imigrantii turci din Germania au inventat forma de Donner Kebap pe care o servim si noi acum: sub forma de sandwich, in paine araba (nu lipie libaneaza, ci clasica PITA arabeasca).

Cand eram mica, parintii mei aveau prieteni arabi (si dosare aferente la securitate :D) si ei gateau donner kebab foarte bun, asa ca am fost incantata sa regasesc gustul acela unic! Am asteptat in jur de 20 de minute pana au fost gata cele doua sandwichuri, unul urias si un baby donner mai mic si asta pentru ca painea este coapta pe loc, pentru fiecare client in parte se coace paine proaspata, in cuptorul lor special. Painea se taie la jumatate si in ea se pune carnita de vita si alegeti intre diverse topinguri: salata verde, varza alba, varza rosie, porumb, ceapa, ardei iuti, rosii. Peste sandwich se toarna un sos special, pe care eu il cunosc de la prietenii nostrii sub numele de ZATAR, preparat din: iaurt, lapte, menta cimbru, lamaie si alte ierburi aromate.

Un adevarat deliciu a fost tot, nu regret absolut deloc alegerea facuta… plus ca mi se pare mult mai sanatos decat un sandwich cu maioneza, cartofi prajiti, carne grasa etc.

Cand va ia pofta de donner kebap in miez de noapte, comandati la domiciliu fara grija de pe www.nightbuyers.ro care daca nu stiati este un site de livrari la domiciliu in timpul noptii.

2 Comments

  1. exista si varianta fara niciun fel de carne, vegetarian 😛
    am mancat prima data in nemtia, acum vreo 3 ani… e cu adevarat bun si o alternativa mai sanatoasa la orice alt fel de fast food 🙂

  2. Uhm mie nu mi-a placut. Recunosc, am fost doar de doua ori pe acolo, prima data am fost si am comandat pizza … a durat foooarte mult pana le-a adus si fara suparare, pizza a fost ca inexistenta.
    A doua oara mi-am luat Kebab, am simtit varza, ca in rest carne/maioneza/rosiile … nimic. Fara gust.
    Mai bine 100 m mai in sus la El Greco 😀

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.