Prăjitură cu dovlecei şi stafide

Prajitura cu dovlecei poate trece neobservata ca o prajitura cu mere, mai ales daca degustatorul nu este avizat ca urmeaza sa manance putin… altceva. Eu am facut-o acum pentru prima data, una dintre putinele retete din revista Practic in bucatarie pe care le-am incercat.

Aveti nevoie de:
– 2 cani de faina
– 2 cani de dovlecei curatati de coaja si dati prin razatoarea mare
– 2 oua
– o jumatate de cana de ulei
– o jumatate de cana de zahar
– o jumatate de cana de stafide
– o esenta de vanilie
– 2 linguri de scortisoara
– un plic de praf de copt
– doua plicuri de zahar vanilat

Se bat ouale impreuna cu zaharul, apoi se incorporeaza uleiul incet, in fir subtire si apoi restul de ingrediente, pana cand obtineti o pasta omogena.

Pasta obtinuta se toarna intr-o tava de marime medie, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se da la cuptor, la foc foarte mic, cca 50 de minute. Verificati prajitura periodic, nu asteptati 50 de minute pentru ca asa am zis eu. Timpul de coacere difera foarte mult de la un cuptor la altul. Testati tot timpul prajitura cu scobitoarea pentru a vedea daca e facuta, da?

Am ornat cu zahar pudra vanilat si scortisoara. Enjoy!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/5 (4 votes cast)

15 Comments

  1. Buna Teo! Am ramas putin :-0 cand am citit ca poate fi condundata cu o prajitura cu mere! Seamana atat de mult la gust?!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. pai eu am servit cu prajitura cu dovlecei 3 „victime” si toti au crezut ca e prajitura cu mere.

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  3. IOANA

    SUPERB!!!!!!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  4. camelia mihai

    Teo,
    am facut aseara prajitura. Superdelicioasa. Mai ales ca mie imi plac checurile „umede” (care imi amintesc de muffin-urile pe care le mancam in state ori de cate ori prindeam ocazia). La inceput am crezut ca mai trebuie niste lapte, dar pentru ca dovleceii lasa apa, nu era nevoie.

    Ai uitat sa pui in lista de ingrediente cele doua oua. Noroc cu pozele.

    Imi place blogul tau, si de cand l-am descoperit, inainte sa ma apuc de gatit, lucru care se intampla destul de rar, ma uit intai aici.

    Si tocanita poloneza a iesit yum, yum.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  5. Multumesc pt sesizare, am modificat in reteta si acum apar la ingrediente si cele 2 oua 🙂

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  6. dragå Teo,te rog frumos dacå potzi så incerci tu si apoi så o faci publicå o retzetå de pråjiturå cu DOVLEAC.Mie-mi ies pråjiturile doar la prima incercare,apoi…:P
    Felicitåri pt. super blog-ul tåu si tot inainte 😉

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  7. Ela, prajitura asta se poate face si cu dovleaz. Este oricum si reteta de tarta cu dovleac (Pumpkin Pie)…imi pare rau dar eu trebuie sa nasc si nu prea am cum sa incerc acum retete cu dovlesc 🙁

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  8. pitica

    arata foarte bine prajitura du dovlecel ,am sa o fac si eu diseara.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  9. pitica

    Nemaipomenita prajitura,am facut 2tavi si am impartit vecinilor binenteles ei crezand ca este prajitura cu mere,le spun mai tarziu ca este cu dovlecel,sa-ti dea dumnezeu sanatate.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  10. Anonymous

    Imi plac retetele tale !

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  11. etelka

    este foarte buna prajitura super

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  12. Anonymous

    arata super prajitura cu dovlecel,maine o incerc si eu,Teo ai niste retete super

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  13. Anonymous

    mic pont..separati albusurile de galbenusuri..si adaugati-le la sfarsit(despre albusuri e vb).Va iesi mai pufoasa asa

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  14. Anonymous

    Tocmai ce am scos-o din cuptor; am taiat-o asa, fierbinte,ca eram taare curioasa!Eu nu am pus scortisoara,ci vreo 2 linguri de mac, iar dovlecelul l-am lasat necuratat. Este foaarte buna, dar as mai pune stafide….

    Pentru ca nu are scortisoara, o s-o insiropez cu niste zeama de lamaie-si putina miere, daca nu e destul de dulce, dar nu cred sa fie cazul.
    Pe stilul american merge si niste crema de branza-am gasit una romaneasca, gen quark, cu 0,2% grasime, este divina….
    Multumesc pentru reteta!!!
    Angi

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  15. veronica

    foarte buna aceasta prajitura,multumesc Teo

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.